1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Tim Hofman

Tim Hofman is een journalist, programmamaker, dichter, presentator en televisiepersoonlijkheid die graag op speelse wijze de journalistieke grenzen opzoekt. Zijn werk gaat vrijwel altijd gepaard met een flinke dosis scherpe humor en gelaagdheid. Tim maakt en presenteert verschillende programma’s. Zijn doorbraak was zijn presentatie voor Spuiten en Slikken. Verder maakte hij het programma Over Mijn Lijk dat in 2020 de Gouden Televizier-Ring won en #Boos, een YouTube serie dat dat zelfde jaar de Televizier-Ster Online-Videoserie won. Tim is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid bij het Sprekershuys.

...Tim Hofman

Over Tim Hofman

Tim Hofman is een scherpe journalist met een flinke dosis humor die maatschappelijke vraagstukken niet uit de weg gaat. Hij geeft het publiek de kracht van spreken mee, en laat zien hoe je in je carrière, als creatieveling of ondernemer sterk in je schoenen kunt staan. Tim Hofman weet je op speelse wijze te activeren om met jouw unieke vaardigheden en boodschap een verschil te maken.


Van presentator tot dichter

Op 1 januari 2011 wordt Tim Hofman toegelaten tot de BNN University en datzelfde jaar begon hij als presentator bij BNN. Enkele hoogtepunten van Tim’s televisie carrière zijn de reis-documentaires voor Trippers, en human interest programma’s zoals Je Zal het Maar Hebben. Daarnaast is Tim een graag geziene talkshowgast en was hij geregeld tafelheer bij ‘De Wereld Draait Door’, ook won hij in 2016 Wie Is De Mol?. Tim reisde voor z’n werk de hele wereld over. Hij maakte reportages over drugsbendes, bezocht de KKK en bevrijdde met Free A Girl kinderen uit handen van mensenhandelaren.


In 2017 brengt Tim bij Meulenhoff zijn eerste dichtbundel Gedichten van de broer van Roos uit, in 2019 volgde Grappig Jammer. In totaal zijn er 55.000 van zijn dichtbundels verkocht en deed hij de Jan Terlouw lezing in 2020.

Sinds 2013 wint Tim geregeld prijzen, waaronder tien Beste Social Media Awards, twee SpinAwards en twee TV Beelden. Ook won Tim in 2020 hattrick op het Gouden Televizier Ring voor de categorieën Gouden Televizier-Ring, Televizier-ster Presentator en Televizier-Ster Online-videoserie.


Op 11 december 2018 bood Tim de tweede kamer een burgerinitiatief aan voor een nieuw kinderpardon, dit initiatief bestond uit ruim 250.000 handtekeningen die waren verzameld met de BOOS documentaire die hij samen met BNNVARA maakte: Terug Naar Je Eige Land. In januari 2019 bereikt de coalitie een akkoord betreft het kinderpardon.


#BOOS

In 2016 verscheen het succesvolle YouTube-kanaal/programma BOOS. In 2022 kwam BOOS met de nu al historische uitzending omtrent het vermeende seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Met deze spraakmakende aflevering won het team vele awards waaronder de Zilveren Nipcow schijf. Tim werd dit jaar gekroond tot meest invloedrijke persoon in de media. Naast BOOS (momenteel 900.000 abonnees), presenteert Tim bij BNNVARA programma's als Over Mijn Lijk en Pak de Macht.


Spreker & dagvoorzitter

Tim z’n lezingen zijn niet alleen inhoudelijk sterk, er mag ook gelachen worden. Op televisie, YouTube en z’n eigen sociale media bedient hij een breed publiek. Dat maakt hem een interessante gastspreker en gesprekspartner voor iedere leeftijdscategorie. Hij verbindt, stelt kritische vragen en weet je op speelse wijze te activeren om met jouw unieke vaardigheden een verschil te maken.


Boek Tim Hofman bij het Sprekershuys!

Tim Hofman is te boeken als spreker, dagvoorzitter, presentator, interviewer en panellid. Hij spreekt over de onderwerpen ondernemen, politiek, media, sport, reizen, presenteren, internet en persoonlijke ontwikkeling. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Tim Hofman boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Poëzie, Sport, Media, Persoonlijke ontwikkeling, Nieuwe media, Presenteren, Ondernemen, Internet, Tekstschrijven, Reizen, Taboes, Literatuur

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Tim Hofman: Inspirational Talk

In deze lezing vertelt Tim zijn tips & tricks om van jezelf te maken wie je wil zijn, om te komen waar je wilt komen. Hij weet hoe je uit een depressie klimt (uit ervaring), keuzes maakt die je leven aangenamer maken en hoe je je leven niet laat leiden door angsten. Dit aan de hand van eigen ervaringen, anekdotes en mensen die hij sprak.


Tim Hofman: Activisme en Journalistiek

Tim Hofman weet hoe journalistiek ingezet kan worden om succesvol doelen te bereiken. Aan de hand van de programma’s die Tim maakt en de campagnes die hij gevoerd heeft, legt hij uit hoe je kleine en grote zaken binnen de maatschappij kan veranderen. Zo heeft hij met coalitie-y premier Rutte een manifest aangeboden waarin gepleit werd voor vaste banen, betaalbare woningen, het afschaffen van het leenstelsel en het opnieuw invoeren van de basisbeurs. Ook de Stembus, Eigenland-petitie en het burgerinitiatief zijn voorbeelden van journalistieke, activistische campagnes. De bekendste aflevering van BOOS, over het vermeend seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, heeft zonder twijfel voor de grootste opschudding gezorgd. Als mediamaker zet hij zich in om onrecht in de maatschappij te bestrijden en tijdens deze keynote leer je meer over zijn aanpak en wat je zelf kan doen.


Tim Hofman: Lezing op Maat

Over (social) media, politiek, activisme, reizen, psychologie, avonturen, onderwerpen rond Generatie Z en Millennials of een thema passend bij het event. Tim creëert een lezing op maat, passend bij de doelgroep en het moment.


Tim Hofman: Q&A on-stage

Hoe kwam de BOOS special over The Voice tot stand? Waarom zou je een programma maken over mensen die sterven? Hoe hebben de Oranje’s gereageerd op de BOOS aflevering over Defensie? Doet een gebroken kaak echt zo zeer? En is Mark Rutte aardig in het echt? In deze setting mag je alles vragen én je krijgt overal antwoord op.

Tim Hofman: Dagvoorzitterschap, Panelgesprek of Moderator

Tim houdt van evenementen met inhoud! Als dagvoorzitter is Tim de man die ervoor kan zorgen dat ongeacht het onderwerp, of het nou heel zwaar of complex is, iedereen snapt waar het over gaat en dat er lucht in zit.

Eigenwijs en goudeerlijk

Tim Hofman in felle discussie over kerkenprobleem

Tim Hofman | De Avondshow met Arjen Lubach

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.