1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Harry Piekema

Als acteur en regisseur werkt Harry Piekema al sinds 1981 in theater, film en tv. Daarnaast ontwikkelde hij zich als communicatietrainer met als specialiteit persoonlijke effectiviteit en non-verbale communicatie. Humor is een rode draad in zijn werk en levensvisie. Zijn veelzijdigheid op het gebied van communicatie is minder bekend. Harry geeft lezingen over de impact van persoonlijke kwaliteiten en imago's, begeleidt managementteams en geeft persoonlijke coaching. Harry Piekema is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys. Fotograaf: André Sjouerman.

...Harry Piekema

Over Harry Piekema

Landelijke bekendheid kwam onverwacht toen Harry Piekema het lead character werd in de succesvolle Albert Heijn tv-campagne. Humor is een rode draad in zijn werk en levensvisie. Zijn veelzijdigheid op het gebied van communicatie is minder bekend en komt juist sterk naar voren tijdens zijn lezingen. Spreker Harry Piekema zorgt voor een geboeid publiek en deelt praktische inzichten over zingeving, communicatie en (persoonlijk) leiderschap.


Studie

Muziektheater, teksttheater, jeugdtheater, danstheater, een periode waarin hij alle mogelijkheden van het vak uitprobeerde. In 1993 begon hij een driejarige studie aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie om meer te weten te komen over de diepere drijfveren, motivaties en blokkades van het menselijke gedrag. De inzichten die hij opdeed verdiepten niet alleen zijn acteren maar leidden ook tot een nieuw werkveld, dat van communicatie training. Harry werkte als trainingsacteur en later als communicatie trainer in verschillende velden. Meerdere jaren in trainingen Gender Diversiteit bij banken, advocatuur en universiteiten (ism met Asccher/van Iren), en leiderschap programma's bij DSM voor Rotterdam School of Management (ism Paul Kerr en Barbara Banda), naast vele eenmalige opdrachten in uiteenlopende bedrijven. Het Regiemodel verbond daarin vaak theater en training.


Na het voltooien van zijn studie drama aan de HKU Utrecht in 1981 begon Harry gelijk te werken aan een voorstelling. In vijf jaar werd het duo Hamm & Hoppa (samen met Genio de Groot) een begrip met een theatervorm die nog niet eerder in Nederland te zien was: theaterclownerie voor volwassenen. Vanaf 1986 werkte hij in vele uiteenlopende producties die meerdere theaterdisciplines met elkaar vermengden.


Verschillende werelden gecombineerd

Vanaf 1996 tot nu heeft Harry altijd de verschillende werelden van theater/film/tv en training gecombineerd en elkaar laten inspireren. Toen hij in 2014 stopte met de succesvolle AH-reclamecampagne om andere projecten te kunnen doen, volgden er een solo in het theater, film rollen, en speelde hij een extreem rechts politicus bij het Noord-Nederlands Toneel (Borgen marathon 9 uur). Lezingen en dagvoorzitterschappen kwamen erbij, en workshops voor acteurs in de Chubbuck Techniek in buitenland en daarna in Nederland, door hem opgezet.


Lezingen

Spreker Harry Piekema geeft inspirerende lezingen over persoonlijke kwaliteiten en imago, begeleidt management teams en geeft persoonlijke coaching. Hij geeft het publiek de handvatten om op ieder vlak impact te maken door de kracht van pakkende communicatie en zingeving toe te passen. Daar komt niet alleen zijn gezonde dosis humor bij te pas, maar ook zijn inhoudelijke kennis op het gebied van toegepaste psychologie, communicatie en (persoonlijk) leiderschap. Hij geeft je de praktische inzichten die jou helpen groeien binnen je team of als professional.


Boek Harry Piekema bij het Sprekershuys!

Harry Piekema is te boeken als spreker, presentator en panellid bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals leiderschap, business & management en communicatie & media. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Harry Piekema boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!


Fotograaf: André Sjouerman

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Communicatie, Imago, Theater, Film, Non-verbale Communicatie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Zin Hebben is Zin Geven

Het lijken zulke verschillende begrippen, ergens zin in hebben en zingeving. Het lichte en het serieuze aspect van elke onderneming. Toch liggen ze dichter bij elkaar dan je denkt. Als je er geen zin in hebt, gebeurt er niets zinvols. Hoe dit allemaal samenkomt in lichaamstaal en hoe je daarmee jouw kwaliteiten direct kunt uitbreiden, legt Harry Piekema helder uit in een lezing en/of een training over de aandachtsgebieden methode. Deze methode komt voort uit zowel zijn lange ervaring als acteur in theater en training als uit zijn studie integrale psychologie. Een praktijkgerichte lezing.

Een Winkel in Alles

Als verbinder tussen de grootste supermarktketen van het land en het Nederlandse publiek was het de taak van Harry Piekema om elke commerciële boodschap zo te brengen dat men die graag aannam. Dat is goed gelukt, hij werd het vriendelijke en aansprekende gezicht van Albert Heyn. Wat is het geheim van die persoonlijke en sterke klantenbinding die hem een graag geziene gast in de huiskamers maakte? En heb je daar altijd zin in, om zo gezien te worden? Naast acteur is Harry ook communicatietrainer, al voordat hij een tv-persoonlijkheid werd. Hoe de principes achter non-verbale communicatie hem hielpen om het netwerk van AH te versterken en hoe dat voor elke netwerker een mogelijkheid is, daarover gaat deze lezing. De hobbels en valkuilen die daarbij op zijn weg kwamen en zijn komisch talent, dat zijn werk is maar op persoonlijk vlak ook zijn redding, lopen er als een rode draad doorheen.

Communicatie

Harry Piekema behandeld het onderwerp communicatie tijdens zijn presentatie. Als je wilt dat er een goede werking van je uitgaat, als je indruk wilt maken, als je iets zinnigs wilt zeggen, mensen wilt bereiken…dan is het belangrijk dat je daar zin in hebt. Alleen dán doet je lichaam mee en is de helft al gezegd voordat je de woorden uitspreekt. Non-verbale communicatie wordt zo je steun, je bodem, je maakt vanzelfsprekend contact. Je hebt plezier in spreken of in het deelnemen aan een serieus of spannend gesprek. Dit principe uitleggen in een lezing, in een workshop of in persoonlijke coaching maakt al een aantal jaren deel uit van mijn werk. Harry doet het graag.

Zin hebben is zin geven.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.