1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & bestsellerauteur

Raymond van de Klundert - Kluun

Raymond van de Klundert (Kluun) is bekend van zijn bestsellers Komt een vrouw bij de dokter (2003), Familieopstelling (2020) en Help, ik heb een puber! (2022). Kluun weet zowel als spreker en coach persoonlijke ervaringen om te zetten in een boeiende boodschap. Hij motiveert zijn publiek om het mooiste uit het leven te halen. Hij is recht voor z’n raap en deelt in zijn lezingen ook praktische inzichten over omgaan met tegenslagen. Kluun is te boeken als spreker bij het Sprekershuys op de thema’s persoonlijke ontwikkeling, communicatie & storytelling, ondernemerschap en verandermanagement.

...Raymond van de Klundert - Kluun

Over Raymond van de Klundert - Kluun

Hoe ga je om met verandering? En hoe breng je je leven van een zes naar een negen? Als spreker helpt Kluun individuen en organisaties met het vinden van hun eigen stem, het aandurven om de sprong te wagen. Zijn lezingen zijn eerlijk, hij windt er geen doekjes om, maar geven je wel het duwtje in de rug om jezelf of je bedrijf te ontwikkelen. Tijdens zijn lezingen deelt hij op energieke wijze praktische inzichten over omgaan met moeilijkheden en motiveert hij zijn publiek om het mooiste uit het leven te halen.


Carrière

Kluun studeerde af (nou ja, kreeg zijn diploma) op de HEAO Breda in de jaren tachtig. Na zijn werk bij de Gouden Gids en Neckermann postorders meldde Time Warner zich. Hij kreeg daar de langste functiebeschrijving uit zijn carrière met een budgetverantwoordelijkheid van twaalf miljoen gulden en afdelingen in Amsterdam, Londen, Parijs en München. Al na enkele maanden besefte hij dat zijn carrière pijlsnel de verkeerde kant op aan het gaan was en dat een burn-out voor zijn 25e een volgende mijlpaal zou worden. Kluun nam ontslag en werd strateeg bij DDB. Na drie jaar startte hij samen met wijlen vriend en collega Don Kouwenhoven (Frenk in Komt een vrouw bij de dokter) creative marketing agency Project X en vestigden zich in het Olympisch Stadion. Het bureau werkte voor KPN, Amstel, Nike, Audi, Volkswagen en diverse ministeries, maar haalde vooral regelmatig de pers met eigen initiatief projecten.


Schrijver

In 1999 werd bij zijn vrouw Judith borstkanker geconstateerd en ontplofte het leven. Hij verkocht zijn marketingbureau en verwerkte zijn ervaringen in zijn debuutroman en bestseller Komt een vrouw bij de dokter (2003). Het boek werd razend populair, werd in dertig landen vertaald en kreeg een verfilming. Hierna volgde de roman Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (2004), dé redding voor aanstaande vaders. Het vervolg van Komt een vrouw bij de dokter (2003) verschijnt in 2006: De Weduwnaar. Met Help, ik heb een puber! (2022) besloot hij ouders met pubers een handje te helpen. Naast het schrijven van boeken richtte Kluun het literair collectief Nightwriters op, een gezelschap van schrijvers als Saskia Noort, Tommy Wieringa, Joost Zwagerman en vele anderen.


Boek Raymond van de Klundert - Kluun bij het Sprekershuys!

Raymond van de Klundert – Kluun is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van ondernemerschap, lifestyle & health, communicatie & media en cabaret & entertainment. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Raymond van de Klundert - Kluunboeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Kunst & Cultuur, Humor, Verandermanagement, Ondernemen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Performer
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing / Workshop: De Regisseur van je eigen leven

Kluun confronteert zijn publiek als motivational speaker. ‘Als jij nou straks oud en bijna versleten bent, hoe hoe kijk jij dan terug op je leven?’


Er zijn dingen in het leven waar een mens geen invloed op kan uitoefenen. Maar wat doe je met de rest, met alles waar je wél iets aan kunt veranderen? Deze inspirerende sessie van Kluun helpt jou om de regie over je leven te pakken en te houden. Dat doet hij op een unieke wijze, waarin hij zijn toehoorders uitdaagt het verhaal van hun leven te beoordelen en te (her)schrijven op een manier waar jij echt blij van wordt. Aan de hand van een praktisch framework, veel interactie en sprekend voorbeelden, duikt Kluun in jouw verhaal en laat hij zien wat je kunt doen om later vol tevredenheid op je leven terug te kijken.

Workshop: Een 9 voor schrijven

In zijn workshop ‘Een 9 voor schrijven’ deelt Kluun wat hij in twintig jaar schrijverschap geleerd heeft. Hij geeft praktische inzichten over het worden van een betere schrijver en motiveert anderen om hun verhalen te delen. Zijn masterclass ‘Op weg naar een 10 voor schrijven’ gaat de diepte in: Hij geeft inzicht in hoe een schrijver leest, denkt en beweegt.

Interactieve Workshop: Lachen en huilen - Je kwetsbaar opstellen net als Kluun

Kluun vermaakt, vertelt en vraagt. Een workshop voor mensen die het aandurven om, net als Kluun zelf, zich kwetsbaar op te stellen. Ben ik tevreden met wat ik doe?

Wil ik zijn wie ik ben? Voor wie leef ik eigenlijk?

‘En jij, hoe gelukkig ben jij eigenlijk?’

Een workshop waarin veel wordt gelachen. En soms ook gehuild.

Boek een confronterende, intensieve dag (of halve dag) met Kluun.

Lezing Kluun

Kluun geeft een interactieve lezing waarbij hij zijn publiek aanmoedigt om uit hun comfortzone te stappen en hun leven van een zes naar een negen te brengen. Zijn ervaring als oud-marketing strateeg en ondernemer zet hij om bedrijven en organisaties te helpen groeien. Hij doet dit met de nodige humor en zelfspot. Kluun geeft lezingen over persoonlijke ontwikkeling, communicatie & storytelling, ondernemerschap en verandermanagement.

Stay hungry

Bruce Springsteen

...
Onze online informatieavond voor puberouders was een groot succes! Kluun zorgde voor een fijne balans tussen herkenbaarheid en praktische tips. De kijkers voelde zich betrokken en vermaakt. Precies wat we wilden. De voorbereiding en samenwerking met Kluun verliep soepel en was superfijn. Kortom: een feest!
Wouter Blijleven | Studygo
...
Onze online informatieavond voor puberouders was een groot succes! Kluun zorgde voor een fijne balans tussen herkenbaarheid en praktische tips. De kijkers voelde zich betrokken en vermaakt. Precies wat we wilden. De voorbereiding en samenwerking met Kluun verliep soepel en was superfijn. Kortom: een feest! Nogmaals bedankt voor alles.
Wouter Blijleven | StudyGo
...
Kluun nam het publiek op een positieve en energieke manier mee in zijn presentatie over laaggeletterdheid en het verhaal van ons leven. Boeiend, informatief én interactief daar waar hij rechtstreeks vragen stelde aan de toehoorders. Na afloop was er ruim gelegenheid om Raymond nader te spreken tijdens de Meet & Greet. Kortom: een mooie middag met een tevreden publiek, wat wil je nog meer?
Ronald Wijnia | NHL Stenden Hogeschool
...
We kregen onlangs de kans om Kluun te vragen als gastspreker voor onze ouderavond over zijn boek "Help, Ik Heb Een Puber". Een spreker en een thema dat veel ouders aanspreekt; het aantal aanmeldingen was buitengewoon hoog. Kluun wist niet alleen de zaal te vermaken, maar zijn presentatie sprak ook rechtstreeks tot de harten van ouders. Zijn humoristische benadering van het ouderschap, doorspekt met persoonlijke anekdotes, maakte de avond niet alleen vermakelijk maar ook buitengewoon herkenbaar. Zijn eerlijkheid en openheid zorgden voor een sfeer van gedeelde begrip en solidariteit onder ouders in de zaal. We kunnen met een gerust hart zeggen dat we de puberteit van onze kinderen met meer begrip en humor tegemoet treden
Sylvia Berk | Directeur Mavo Muurhuizen
...
Kluun was perfect als afsluiting van ons medisch Symposium over de Puber met een Allergie! Hij typeert de puber met veel humor, en oh zo herkenbaar voor iedereen.
Ariane Wagener | Erasmus UMC

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.