1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist en (reportage)schrijver. Met zijn scherpe pen en droge humor spreekt hij zich uit over het alledaagse leven in Nederland in o.a. de NRC. Daarnaast schreef hij het succesvolle 'Mijn legendarische moeder overleeft alles.' Marcel is Druktemaker in De Nieuws BV op Radio 1 en maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow 'Media Inside'. Hij is maker van de succesvolle podcast 'Weer Een Dag' en 'Radio Romano'. Marcel is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Marcel van Roosmalen

Over Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen schrijft spraakmakende boeken, artikelen en columns. Hij staat bekend om zijn droge humor en cynische ondertoon. Je kunt hem o.a. kennen als Druktemaker in De Nieuws BV op Radio 1, de talkshow Media Inside, die hij maakt samen met Gijs Groenteman en de succesvolle podcasts Weer Een Dag, Radio Romano en Radio voor de gewone man. Of natuurlijk van zijn #1 bestseller Theo Janssen: Marcel van Roosmalen op pad met de dikke prins (2019) en zijn columns voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad.


Achtergrond

Van Roosmalen begon aan de lerarenopleiding in Nijmegen, tot hij ontdekte dat hij helemaal geen leraar wilde worden. Gelukkig bood zijn propedeuse hem toegang tot de universiteit, waar hij vervolgens Nederlands ging studeren. Toen dat niet uitdagend genoeg bleek, probeerde hij ook nog een studie Geschiedenis en Educatie & Cultuur. Uiteindelijk rondde hij een opleiding journalistiek in de avonduren af verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij sindsdien als journalist en schrijver werkzaam is. Marcel begon zijn schrijverscarrière als journalist bij HP/De Tijd.


Schrijver

Naast zijn werk als columnist, schreef Marcel verschillende boeken, zoals Je hebt het niet van mij - een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse dat werd bekroond met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek. Zijn mooiste reportages verschenen in Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt, Totaal en Totaal 2. In 2019 verscheen Het zijn de kleine dingen die het doen: Marcel van Roosmalen over zijn moeder. In 2021 verscheen Mijn legendarische moeder overleeft alles.


Columnist

Sinds 2011 is Van Rosmalen vaste columnist van de NRC en voorheen van Intermediair. Zijn werk verschijnt regelmatig in De Correspondent en het voetbaltijdschrift Hard Gras. Voor jouw event of organisatie schrijft hij graag columns op maat.


Boek Marcel van Roosmalen bij het Sprekershuys!

Marcel van Roosmalen is te boeken als spreker en voor columns op maat. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Marcel van Roosmalen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Columns op maat, Radio, (Maatschappelijke) Actualiteiten, Podcasts, Auteur, Voetbal

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Marcel van Roosmalen Lezing

Marcel van Roosmalen schrijft spraakmakende boeken, artikelen en columns. Hij staat bekend om zijn droge humor en cynische ondertoon. Je kunt hem o.a. kennen als Druktemaker in De Nieuws BV op Radio 1, de talkshow Media Inside, die hij maakt samen met Gijs Groenteman, of de succesvolle podcasts Weer Een DagRadio Romano en Radio voor de gewone man. Of natuurlijk van zijn #1 bestseller Theo Janssen: Marcel van Roosmalen op pad met de dikke prins (2019) of zijn columns voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad. In zijn lezing leest Marcel voor uit eigen werk en is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Marcel van Roosmalen Column op Maat

Met zijn scherpe pen, droge humor en cynische ondertoon schrijft Marcel van Roosmalen een column op maat voor je event of organisatie.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.