1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & spreker

Thomas Erdbrink

Na 25 jaar als correspondent in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt te hebben, is Thomas Erdbrink Nederland’s meest prominente internationale journalist. Hij was meer dan een decennium vrijwel de enige Westerse journalist in Iran. Hij was te zien op CNN en zijn werk werd vanuit het Witte Huis op de voet gevolgd. Hij is bekend van zijn serie Onze Man in Teheran, waarvoor hij in juni 2023 de Zilveren Nipkowschijf won. Je kunt hem ook kennen als presentator van Zomergasten, NOS- en NRC-correspondent en columnist bij de Volkskrant. Thomas Erdrbink is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij Sprekershuys.

...Thomas Erdbrink

Over Thomas Erdbrink

Na 25 jaar als correspondent in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt te hebben, is Thomas Erdbrink Nederland’s meest prominente internationale journalist.


New York Times

Als Tehran Bureau Chief voor The New York Times was hij meer dan een decennium vrijwel de enige Westerse journalist in Iran. Hij was een prominent gezicht op CNN en zijn werk werd vanuit het Witte Huis op de voet gevolgd.


Onze Man in Teheran

Thomas is in Nederland bekend van zijn serie Onze Man in Teheran, deze serie werd ook in Amerika uitgezonden. Hij was presentator van Zomergasten, NOS- en NRC-correspondent en columnist bij de Volkskrant. Tegelijkertijd integreerde hij in Iran, trouwde en leerde Perzisch. Voor deze docu-serie won hij in juni 2023 de Zilveren Nipkowschijf.


Nadat hij in 2019 een werkverbod kreeg van de Iraanse autoriteiten, stortte zijn persoonlijke leven in. Zijn opdrachtgever vroeg hem om in Zweden te gaan werken. Ver van zijn vrouw en vorige leven, merkte Thomas dat hij een halve Iraniër is geworden.


Documentairemaker

Het missen werd te veel en na twee jaar nam Thomas ontslag bij de Times om meer vrijheid te hebben. Hij woont nu (privé) weer in Iran, is regelmatig in Nederland en maakt een documentaireserie in Afghanistan over het leven onder de Taliban.


Boek Thomas Erdbrink bij het Sprekershuys!

Thomas Erdbrink is te boeken als dagvoorzitter en spreker. Na 25 jaar als correspondent in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt te hebben, is hij Nederland’s meest prominente internationale journalist. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Thomas Erdbrink boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Journalistiek, Internationaal nieuws

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Thomas Erdbrink Dagvoorzitterschap

Na 25 jaar als correspondent in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt te hebben, is Thomas Erdbrink Nederland’s meest prominente internationale journalist. Hij was meer dan een decennium vrijwel de enige Westerse journalist in Iran. Daarnaast was hij een prominent gezicht op CNN en zijn werk werd vanuit het Witte Huis op de voet gevolgd. Hij is bekend van zijn serie Onze Man in Teheran, als presentator van Zomergasten, NOS en NRC correspondent en columnist bij de Volkskrant. Hij is te boeken als dagvoorzitter.

Lezing 'Onze man herontdekt Nederland' van Thomas Erdbrink

In een persoonlijk college legt Thomas Erdbrink uit hoe hij van een hele Nederlander veranderde in een halve Iraniër en weer terug. Of toch niet? Na twintig jaar in Iran, begint hijaan een ontdekkingstocht door zijn eigen geboorteland en herontdekt hij Nederland anno 2022. Van de ov-chipkaart tot festivals en van glutenvrijbrood tot havercappuccino.


Volgens Thomas is iedere reis een ontsnapping uit onze dagelijkse bubbel, een gekozen ontregeling die telkens weer de ogen opent. Want waar je ook heen gaat, je neemt altijd iets mee terug naar huis. Wat nam hij dan mee uit Iran en kunnen wij daar wat van opsteken? Daarover vertelt hij uitgebreid in deze lezing. Eén ding kunnen we alvast verklappen. Los van de soepele omgangsvormen van het Midden, is er nog een troefkaart: De Iraanse dansmoves.Thomas Erdbrink en Sander Schimmelpenninck over hun documentaire 'Zweden doen het anders'

Werkzaamheden Thomas Erdbrink verboden door Iran | Margriet van der Linden

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.