1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & panellid

Job van Hooijdonk

Job van Hooijdonk stopte als advocaat bij een groot Brits advocatenkantoor om zich in te zetten in de strijd tegen klimaatverandering. Hij richtte Regreener op, een platform voor groene impact. Inmiddels plant dit bedrijf tienduizenden bomen per maand. Job gebruikt zijn ervaring als duurzaam ondernemer in zijn lezingen. Hij spreekt onder meer over (duurzaam) ondernemerschap, duurzaamheid, boomaanplant, greenwashing en zijn carrièreswitch en bijbehorende verwachtingen uit zijn omgeving. Job van Hooijdonk is te boeken als spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Job van Hooijdonk

Over Job van Hooijdonk

Job van Hooijdonk studeerde Nederlands recht en Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Na zijn afstuderen solliciteerde hij bij een aantal kantoren op de Zuidas en ging hij als M&A advocaat bij de Amsterdamse vestiging van een groot Brits advocatenkantoor aan de slag. Na een paar jaar realiseerde hij zich dat hij altijd bezig was geweest met het bewandelen van de gebaande paden. Keuzes maken, omdat iedereen ze maakt. Wat hij zelf belangrijk vond, was hij hierdoor uit het oog verloren. Job besloot het roer om te gooien. Samen met een compagnon richtte hij Regreener op, een impact platform dat zich richt op onder meer het planten van bomen, beschermen van regenwoud en steunen van groene energieprojecten.

Boek Job van Hooijdonk bij het Sprekershuys!

Job van Hooijdonk is te boeken als spreker en panellid en kan je alles vertellen over duurzaam ondernemen en leiderschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en panellid Job van Hooijdonk boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Leiderschap, Ondernemen

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Job van Hooijdonk: Groene impact

“Gewoon maar wat doen” is niet genoeg. Het realiseren van groene impact ligt enorm onder een vergrootglas. Of dit nou terecht is of niet, consumenten en bedrijven zullen hier rekening mee moeten houden. Processen moeten op de schop, en groene impact moet worden bekeken vanuit een breed perspectief. Naast het afvangen van CO2 moet men met veel meer componenten rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan sociale impact, of de impact van groene projecten op biodiversiteit. Waar moet je op letten als je groene impact wilt realiseren? En wat is het grote verschil tussen “planting trees” en “growing forests”?

Job van Hooijdonk: Greenwashing

Het is de stok waarvan ieder bedrijf vreest er ooit mee te worden geslagen: greenwashing. Wat is greenwashing? Wanneer is hier sprake van? En hoe kun je als bedrijf toch groene impact realiseren, zonder bang te hoeven zijn voor dit verwijt? In de wereld van groene impact zijn veel veranderingen zichtbaar. Waarom ligt dit zo onder een vergrootglas?

Job van Hooijdonk: Carrièreswitch

Wat doe je als je merkt dat je niet op je plek zit in je baan? Job werkte op de Amsterdamse vestiging van een prestigieus Brits advocatenkantoor. Na een aantal jaar weet hij het zeker: dit is niks voor hem. Hij wil graag iets bijdragen aan de wereld, het gevoel hebben nuttig bezig te zijn. In plaats van het opstellen van contracten met een dealwaarde van honderden miljoenen euro’s, richt hij zich nu volledig op het realiseren van groene impact, onder meer door het planten van bomen, herstellen van regenwoud en stimuleren van groene energieprojecten. Wat gebeurt er wanneer je je baan bij een van de grootste en meest toonaangevende advocaten ter wereld opzegt om bomen te gaan planten? Hoe ga je om met verwachtingen uit je omgeving? Pikt je omgeving het eigenlijk wel, wanneer je zo’n switch maakt?

A society grows great when old men plant trees in whose shade they know they shall never sit.

- Grieks gezegde

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.