1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Jouri Schoemaker

Naast Nederlands Kampioen Pitchen is Jouri Schoemaker ondernemer in hart en nieren. Hij is CEO van de start-up Pieter Pot, de duurzame en snelgroeiende bezorgservice van verpakkingsvrije boodschappen. Jouri krijgt energie van het inspireren van ondernemers. Hij vertelt tijdens zijn lezingen graag over hoe een pitch kan helpen om jouw concept de juiste richting op te sturen en deelt zijn ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen. Jouri is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Jouri Schoemaker

Over Jouri Schoemaker

Jouri steekt ondernemers een hart onder de riem. Hij geeft ze tijdens zijn lezingen zijn filosofie mee; om je idee zo vroeg mogelijk te pitchen zodat je het concept samen met experts de juiste richting in kunt sturen. Hij inspireert het publiek, en laat ze zien dat één concept het verschil kan maken. Jouri is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.Nederlands Kampioen Pitchen

Als co-founder van Shakeon (succesvolle internationale hightech start-up), oprichter van Groens Paradijs (een baanbrekend concept voor Nederlandse verzorghuizen) en TEDx spreker weet Jouri het een en ander over een sterke pitch. In april 2016 werd hij zelfs Nederlands Kampioen Pitchen en sindsdien is hij een veelgevraagd spreker en pitch trainer voor zowel ondernemers als accountmanagers, journalisten, studenten, marketeers en recruiters. Pitchen is namelijk geen verkooppraatje: het is geen monoloog, maar de start van een dialoog.Pieter Pot

Ook richtte Jouri zijn eigen onderneming op: Pieter Pot. Vanuit de wil om iets voor de wereld te doen, is Jouri naar eigen zeggen verliefd geworden op de plastic problematiek. Jouri wilde, als oud-TU Delft-student niets liever dan een bijdrage leveren aan de oplossing vinden voor dit probleem. Met Pieter Pot zorgde hij voor een lagere CO2-uitstoot en een minder grote afhankelijkheid van grondstoffen zoals olie. Pieter Pot is een verpakkingsvrije boodschappenservice die jouw boodschappen aan huis bezorgt in glazen potten of schalen. Deze worden opnieuw gevuld zodra ze weer leeg zijn. Daarbij worden ze ook nog eens bezorgd met de bakfiets. Helemaal duurzaam dus! Wat begon in regio Rotterdam, is in sneltreinvaart gegroeid tot een landelijke bezorgservice. Maar helaas bleek de groei te explosief, waardoor Jouri afstand nam van zijn rol als CEO en zijn aandelen verkocht. Na een financieel uitdagende periode van Pieter Pot, is hij dankzij een crowdfundingsactie, opnieuw CEO geworden. Ondanks deze uitdaging kijkt Jouri met een optimistische blik op de toekomst van het bedrijf en houdt hij door middel van rustig te groeien, hoop op succes voor Pieter Pot en deelt hij zijn eigen ervaring om mensen te stimuleren altijd door te zetten, juist wanneer het onmogelijk lijkt.


Boek Jouri Schoemaker bij het Sprekershuys!

Jouri Schoemaker is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals pitchen, presenteren, duurzaam ondernemen, start-ups, ondernemerschap, sales en innovatie. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Jouri Schoemaker boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Technologie start-up, Duurzaam presenteren, Duurzaam ondernemerschap, Lean start-up, Media, Sales, Inspiratie, Marketing, Presenteren, Ondernemen, Start-ups, Overtuigen, Pitchen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€2750

Sessies

Jouri Schoemaker Lezing

Spreker Jouri Schoemaker haalt zijn energie uit het inspireren van mensen om te zorgen dat iedereen zijn of haar idee najaagt en een ondernemer wordt. In alle aspecten van het leven is Jouri een echte ondernemer. Hij vertelt je over de ups en downs van een high-tech start-up, die nu wereldwijd levert, en het toepassen van de lean startup methode. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis en ervaringen door te vertellen wat pitchen voor hem heeft gedaan als persoon en ondernemer.

Jouri heeft in 2016 het NK Pitchen gewonnen en mag zichzelf nu Nederlands Kampioen Pitchen noemen. Hij is ook ook de oprichter van de verpakkingsvrije boodschappenservice ‘Pieter Pot’. Om dit plan te realiseren is Jouri een crowdfunding gestart dat erg voorspoedig is gegaan. Inmiddels gaat Pieter Pot verder uitbreiden naar België en volgt later Duitsland. Jouri is inmiddels niet langer ceo van de startup, maar blijft wel bij Pieter Pot betrokken.Jouri Schoemaker - Pitch Workshop

Spreker Jouri Schoemaker haalt zijn energie uit het inspireren van mensen om te zorgen dat iedereen zijn of haar idee najaagt en een ondernemer wordt. In alle aspecten van het leven is Jouri een echte ondernemer. Hij vertelt je over de ups en downs van een high-tech start-up, die nu wereldwijd levert, en het toepassen van de lean startup methode. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis en ervaringen door te vertellen wat pitchen voor hem heeft gedaan als persoon en ondernemer.

Jouri heeft in 2016 het NK Pitchen gewonnen en mag zichzelf nu Nederlands Kampioen Pitchen noemen. Hij is ook ook de oprichter van de verpakkingsvrije boodschappenservice ‘Pieter Pot’. Om dit plan te realiseren is Jouri een crowdfunding gestart dat erg voorspoedig is gegaan. Inmiddels gaat Pieter Pot verder uitbreiden naar België en volgt later Duitsland. Jouri is inmiddels niet langer ceo van de startup, maar blijft wel bij Pieter Pot betrokken.

Jouri Schoemaker als dagvoorzitter

Als dagvoorzitter zal Jouri ter plekke pitches creëren voor elk bedrijf dat ter sprake komt en daarmee alle aanwezigen inspireren hoe je alles inspirerend kunt maken. Jouri is iemand die er echt staat en weet het publiek en de sprekers helemaal mee te nemen in de dag. Hij heeft een zeer open en nonchalante houding maar is altijd even professioneel. Een grapje tussendoor weet Jouri ook zeker te maken. Daarbij is hij interactief en vindt hij het erg belangrijk dat het publiek de zaal einde dag verlaat met een wow-gevoel.

“Life’s a pitch”

Vijf stappen voor een ijzersterke pitch van de 'Nederlands kampioen pitchen' Jouri Schoemaker

1-2 watch: Jouri Schoemaker van Pieter Pot

...
Wat een leerzame, leuke avond was dat dankzij Jouri. Ongelooflijk hoe je het in zo'n korte tijd voor elkaar krijgt om al onze pitches zoveel sterker en scherper te maken!
Jaarlijkse ondernemerscongres Delft - Joris Kleinveld, organisator
...
What an inspiring pitch presentation by Jouri at our Elho international commercial days!
Elho Tilburg - Mechteld Petersen, commercieel directeur
...
Het was een van onze beste bijeenkomsten waar medewerkers het nog steeds over hebben en waar ze nog steeds iets aan hebben. Veel interactie, kort en krachtig. Jouri is een inspirerende, leuke, jonge en frisse spreker! Iedereen voelde zich betrokken. Wat een topspreker!
Rabobank Heinenoord - Renata Brabander, directievoorzitter

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.