1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & corporate antropoloog

Walter Faaij

Walter Faaij (1984) is corporate antropoloog en oprichter van Green Culture Lab. Spreekt, schrijft en adviseert over duurzaamheid, bedrijfscultuur en cultuurverandering. Onderzocht op Groenland de sociale impact van klimaatverandering. Begeleidt bedrijven en organisaties in het verankeren van duurzaamheid in hun organisatiecultuur. Walter Faaij is te boeken als spreker, interviewer en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Walter Faaij

Over Walter Faaij

Levensloop | Wie ben je?

In 2010 woonde Walter drie maanden in Groenland. Hij zag daar de impact van klimaatverandering op een samenleving. Stoere, zelfstandige mensen die niet meer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Die niet meer weten hoe ze voor hun kinderen moeten zorgen. Omdat het ijs smelt, de zee opwarmt, en de vis naar het noorden trekt.


Missie | Waar geloof je in?

De transitie naar een duurzame samenleving gaat eerst en vooral over mensen. Verduurzaming is namelijk niet zozeer een beleidsmatige of technologische uitdaging, maar heeft huist alles te maken met mensen, gedrag en cultuur. Je organisatie verduurzamen vraagt om een mindshift bij medewerkers, om gedragsverandering en om cultuurverandering. Walter gelooft dat je cultuurverandering het best kunt vergelijken met het bouwen van een beweging. Met een woest aantrekkelijk veranderverhaal mensen verleiden om mee te doen. De kracht van peer-to-peer inzetten. Echte, moedige, spannende gesprekken voeren. Zodat mensen opnieuw samen nieuwe oplossingen kunnen vinden, de ordening herordenen en betekenis kunnen geven aan de verandering.


Ervaring | Wat kun je?

Walter is een ervaren spreker op in-company dagen of open congressen. Gepokt en gemazeld in het faciliteren van moedige dialogen. Heeft meer dan 25 cultuurtrajecten in organisaties begeleid (zowel cultuuronderzoek als -verandering). Heeft opdrachtgevers variërend van multinationals tot MKB’ers. Van ziekenhuizen tot ingenieursbureaus. Van energiebedrijven en woningcorporaties tot NGO’s. Van gemeenten en provincies tot ministeries en (semi)overheden.


Walter is co-auteur van Antropoloog Gezocht (en het vertaalde Anthropologists Wanted). Hij schreef als gastauteur het hoofdstuk Waarom we betere conflicten moeten hebben om een duurzame samenleving te bouwen in Herstelrecht door de ogen van. En tot slot is Walter verbonden aan het door Jitske Kramer opgerichte Human Dimensions.


Boek Walter Faaij bij het Sprekershuys!

Walter Faaij is te boeken als spreker, interviewer en gespreksleider en is expert op het gebied van verandermanagement, leiderschap, duurzaamheid en organisatiecultuur. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Walter Faaij boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Organisatiecultuur, Corporate antropologie, Duurzaam ondernemerschap, Leiderschap, Verandermanagement, Ondernemen, Cultuurverandering, Cultuur & duurzaamheid

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Building Green Tribes

Duurzaamheid gaat over mensen, gedrag en cultuur. Daarom reizen we naar verre tribes om te landen in jouw organisatie. En leer ik je kijken als antropoloog. Je wilt de ongeschreven regels van cultuur herschrijven. Met groene inkt. Zodat duurzaamheid verleidelijk wordt en cultuur hanteerbaar. En dat natuurlijk ook blijft. Duurzaamheid is hét vraagstuk van de komende 10 jaar. Van onze generatie. Jij bent al overtuigd, maar zie je collega’s maar eens mee te krijgen. Of je baas. Om breder te kijken dan de techniek. En de business case. Je bent op zoek naar inspiratie, mooie verhalen, een nieuwe bril. Snappen waarom mensen doen wat ze doen. En je blijven verbazen. Wat het oplevert? Inspiratie, handvatten, een procesmodel, diepgaand inzicht en zin om je organisatie te verduurzamen.

De transitie naar een duurzame samenleving is een kwestie van mindset, gedrag en cultuur.

Walter Faaij

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.