Deel dit artikel...

Dag van de Duurzaamheid

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

zes sprekers lachend

Dag van de Duurzaamheid

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. Op die dag wordt er extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in Nederland. Want hoe belangrijk is het dat we duurzaam leven? En wat zijn de gevolgen als we dat niet doen? Op de dag van de Duurzaamheid worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Hoe we als maatschappij duurzamer kunnen leven? We zouden minder kunnen consumeren, duurzamer reizen en meer energie besparen. Een aantal van onze huysgenoten is expert op het gebied van duurzaamheid en houden het niet alleen bij spreken over het onderwerp. Nieuwsgierig geworden naar wat deze Huysgenoten te vertellen hebben? Wij stellen ze aan je voor! Meer sprekers over duurzaamheid en klimaat.

Jouri Schoemaker

Jouri Schoemaker is Nederlands Kampioen Pitchen en heeft zijn eigen onderneming opgezet: Pieter Pot. Pieter Pot is een online en verpakkingsvrije supermarkt die je boodschappen aan huis bezorgd in glazen potten en schalen. Zodra die potten weer leeg zijn worden ze opnieuw gevuld. Ook worden de boodschappen met een bakfiets bezorgd. Heel erg duurzaam dus! Pieter Pot begon klein in Rotterdam maar bezorgd nu in heel Nederland en Vlaanderen.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Jouri Schoemaker.

Daan Ubachs

Ondernemer Daan Ubachs heeft lange tijd in het buitenland gewerkt bij verschillende kledingmerken en producties. Zo heeft hij zeven jaar als hoofdinkoper in de mode-industrie gewerkt waarbij hij ook regelmatig in Azië was. Hij heeft daar goede, maar ook veel slechte dingen gezien zoals onveilige werkomstandigheden en verontreiniging. Dat begon hem tegen te staan en besloot toen in 2017 het duurzame kledingmerk Unrobe op te richten.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Daan Ubachs.

Talitha Muusse

Talitha Muusse deed haar ervaring in duurzaamheid en impact op als medewerker bij MVO Nederland. Na een aantal jaren verbonden te zijn besloot ze ondernemer te worden. Talitha lanceerde Blikverruimers, Duurzame Jonge 100 en Energieboot.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Talitha Muusse.

Arko van Brakel

Arko van Brakel is ondernemer en schrijver. Hij schreef de boeken: Nieuwe Helden, Iedereen Ondernemer, Ondernemer met Lef en zijn nieuwste boek Ondernemen met Impact. Daarin heeft hij het over innovatie en impact. In zijn sessie bespreekt hij onder andere de onderwerpen ondernemerschap en duurzaamheid.

Klik hier voor de sprekersprofiel van Arko van Brakel.

Roanne van Voorst

Roanne van Voorst is antropoloog en schrijft fictie en non-fictie. Ook is journalist en podcastmaker voor onder andere Happinez en ‘antropoloog van de toekomst’. In haar lezingen schetst ze toekomstscenario’s en spreekt over een duurzamere, mens- en diervriendelijkere tijd van 'straks’.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Roanne van Voorst.

Hanna Verboom

Hanna Verboom is opgegroeid in Oost-Afrika en is actrice en filmmaker. Ze heeft in veel films gespeeld zoals De Co-assistent, Feuten en Finn van Frans Weisz. Ook is een tijdje regisseur geweest bij onder andere de film Alice. In 2014 besloot ze het roer om te gooien en is nu fulltime sociaal ondernemer. In haar sessies spreekt ze over vrouwelijk leiderschap en duurzaamheid.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Hanna Verboom.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 4 april, 08:39
Deel dit artikel...