1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & podcastmaker

Roanne van Voorst

Roanne van Voorst is naast antropoloog ook schrijver, podcastmaker en publieke spreker. Antropologie is iets waar zij ontzettend veel aanleg voor heeft. Ze is namelijk cum laude geslaagd voor haar opleiding in dit vak! Ze is momenteel werkzaam als onderzoeker voor het International Institute for Social Studies en is daarnaast bestuurslid van de Association of Professional Futurists. Ze is expert op het gebied van leiderschap, lifestyle & health, duurzaamheid & klimaat, creativiteit & inspiratie en duurzaamheid, ondernemerschap & MVO. Roanne is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Roanne van Voorst

Over Roanne van Voorst

Roanne van Voorst werpt haar blik graag op morgen. Zijn we allemaal veganisten in de toekomst? Hoe zullen we omgaan met ongelijkheid in de wereld? Roanne geeft het publiek inzichten over de dag van morgen en creëert om in gesprek te gaan over maatschappelijke vraagstukken.


Van auteur tot podcastmaker

Roanne van Voorst promoveerde in 2014 cumlaude in de antropologie. Zij schrijft fictie en non-fictie, is journalist, (TedX)spreekster, podcastmaker voor onder andere de Happinez en ‘antropoloog van de toekomst’. Ze is bestuurslid van de Association of Professional Futurists en werkt als onderzoeker voor het International Institute for Social Studies.


Ook haar boeken staan in het teken van de toekomst. Zo gaat Once We Ate Animals (2022) over de toekomst van vleesconsumptie en schets ze met You're Different From Us een beeld van het migratievraagstuk van morgen. Met haar boeken maakt ze maatschappelijke kwesties bespreekbaar die over de hele wereld relevant zijn. De boeken zijn internationaal gepubliceerd en bereiken zo een breed publiek.


Spreker

In haar lezingen schetst ze toekomstscenario's en denkt ze na over een duurzamere, mens- en diervriendelijkere tijd van 'straks'. Wat eten we straks? Wat hebben we voor werk? Hoe zien onze huisdieren eruit? Hoe hebben we lief? En hoe kijken we terug op de huidige tijd, en in ons aandeel van de klimaatveranderingen? Roanne sprak eerder op grootschalige events zoals Lowlands en het Happinez Festival; haar boeken werden internationaal gepubliceerd.


Boek Roanne van Voorst bij het Sprekershuys!

Roanne van Voorst is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, lifestyle & health, duurzaamheid & klimaat en creativiteit & inspiratie. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Roanne van Voorst boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Voedsel, Futurologie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Roanne van Voorst De toekomst van liefde, sex en gender

Zullen mensen nog in monogame relaties blijven in de toekomst, of wordt polyamorie de norm? Zullen sexwerkers worden vervangen door robots? Blijft een instituut als het huwelijk bestaan? Als technologie het mogelijk maakt dat vrouwen zwanger worden zonder daarvoor een man nodig te hebben, wat gebeurt er dan met gender? Bestaan de categorieen 'mannelijk' en 'vrouwelijk' straks nog wel? Op deze en andere antwoorden geeft 'antropologe van de toekomst' Roanne van Voorst antwoord in haar informatieve, thought-provoking en soms hilarische lezing.

Haar kennis is gebaseerd op haar academische onderzoek, maar ook op veldwerk: zij testte de artifacts van later, vast voor je uit - van teledildonics, tot groepswonen, tot DNAmatching en 4D-porno, Roanne onderzocht vast wat toekomstige generaties nog in bed zullen treffen, en legt uit wat deze veranderingen gaan betekenen voor de toekomst van liefde, sexualiteit en gender in onze samenleving, op scholen en in het bedrijfsleven.

Lezing Roanne van Voorst een antropologie van de toekomst

Wetenschappers zijn het erover eens dat radicale verandering nodig is, willen we een klimaat-catastrofe voorkomen. Roanne onderzocht hoe die verandering eruit kan zien, en vooral hoe die de wereld zoals we die nu kennen, zou veranderen. Ze sprak met tientallen historici, futuristen, voedselexperts, uitvinders en trendwatchers en ontwikkelde een antropologie van de toekomst: Wat eten we straks? Wat hebben we voor werk? En hoe kijken we terug op de huidige tijd?

Lezing Roanne van Voorst het voedsel van de toekomst

Van krekelburgers tot in laboratorium-gemaakt kweekvlees, van vitaminepillen die maaltijden vervangen, tot koelkasten die zichzelf vullen met ingredienten die jij nodig hebt. Roanne laat zien in beeld en middels mooie, onderbouwde verhalen, wat we de komende jaren kunnen verwachten aan voedseltrends en ontwikkelingen.

Dagvoorzitter Roanne van Voorst

Roanne van Voorst is naast spreker ook dagvoorzitter. Ze is 'antropoloog van de toekomst', duurzaamheidsexpert en leefde voor haar onderzoek op plekken over de hele wereld, met name in gebieden die kwetsbaar zijn voor klimaatveranderingen. Deze kennis kan ze dan ook toepassen in haar rol als dagvoorzitter. Roanne kan scherpe vragen stellen en staat erom bekend dat ze haar publiek op humoristische en warme wijze weet te betrekken bij het onderwerp.

Vanuit intuïtie, verbinding en vrijwillige afhankelijkheid in je kracht | Roanne van Voorst

Roanne van Voorst - De 'antropoloog van de toekomst'

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.