1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Rico Bakker

Spreker en auteur Rico Bakker bezit creativiteit in overvloed. Met humoristische voorbeelden, herkenbare anekdotes en concrete tools neemt hij zijn publiek mee in 'De Kracht van een Slecht Idee’. Daarnaast is hij de bedenker van de 'Slechte Ideeën Podcast'. Hiermee inspireert hij anderen door gekke, wilde en creatieve verhalen te delen. Deze podcast sluit naadloos aan op zijn motto "Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg!". Rico spreekt over thema's zoals creativiteit, innovatief denken en wendbaarheid. Rico Bakker is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Rico Bakker

Over Rico Bakker

Rico Bakker is ondernemer en creatieveling in hart en nieren. Hij spreekt over creativiteit, innovatief denken en ‘De Kracht van een Slecht Idee'. Toen hij 'jong' was, werd hij altijd gemakkelijk afgeleid. Zijn aandacht ging van hot naar her en op de middelbare school kreeg hij hiervoor de diagnose ADHD NOS. Men noemde dit een aandachtsprobleem, maar Rico zag dit als zijn grootste kwaliteit. Het stelt hem in staat om wendbaar en creatief te zijn.


Innovatie en creativiteit behapbaar maken

Zijn handen gaan kriebelen bij absentie van creativiteit. Rico pakt dingen zelf het liefst nét even iets anders aan en kan het moeilijk accepteren wanneer hij organisaties ziet verzanden in traditionele denkpatronen. Zijn missie? Innovatie en creativiteit leuk en behapbaar maken. Geen zweverige poespas vol containerbegrippen en post-its, maar vooral concrete tools die je helpen om innovatief te denken.


De Kracht van een Slecht Idee

Rico gebruikt ‘slechte ideeën’ om creativiteit aan te wakkeren. Tegenwoordig geeft hij door het hele land lezingen over ‘De Kracht van een Slecht Idee’. In 2020 begon hij met het opnemen van de Slechte Ideeën Podcast, waarin hij experts en ‘ervaringsdeskundigen’ interviewt over creativiteit. Want veel goede ideeën komen voort uit probeersels, serendipiteit en slechte ideeën.


Met zijn interactieve en humoristische presentatie neemt hij je mee in ‘De Kracht van een Slecht Idee’. Wil jij jouw event een leuke, frisse en inspirerende boost geven, dan moet je Rico zeker uitnodigen!


Onlangs schreef Rico zijn eerste boek, ‘De kracht van een slecht idee’In dit boek pleit hij voor het slechte idee en probeert hij je te leren hoe je dat bedenkt, door tegendraadse technieken toe te passen en er (creativi)tijd en energie in te steken. Zijn advies: ga eens wat vaker leven alsof het je eerste dag is.


Boek Rico Bakker bij het Sprekershuys!

Rico Bakker is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van innovatief denken, creativiteit, het oplossen van problemen, teambuilding en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Rico Bakker boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Verandermanagement, Innovatie & Trends, Ondernemen, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3450

Sessies

Masterclass Rico Bakker: De kracht van een slecht idee

Wil jij méér dan alleen een keynote presentatie over de kracht van een slechte idee? Wil jij met jouw team of organisatie direct in de praktijk ervaren hoe slechte ideeën een bijdrage kunnen leveren aan jullie eigen vraagstukken? Kies dan voor een masterclass!

In de masterclass zal Rico, naast een interactieve presentatie jullie eigen vraagstukken inzetten en jullie helpen om samen tot innovatieve en creatieve ideeën komen. De masterclass vraagt om goede afstemming en bevat veel maatwerk. Dat betekent dat het écht afgestemd is op jouw organisatie en passend binnen de kaders van het evenement. Weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op en dan stemmen we dat graag met je af!


Keynote Rico Bakker: De kracht van een slecht idee

Creativiteit. Verandering. Innovatie. Belangrijke thema’s die het liefst gepaard gaan met inspirerende verhalen over hoe het wél moet. Maar wat ironisch is, is dat véél goede ideeën niet als zodanig beginnen. Het lukt ons, en organisaties, niet altijd om van onze gebaande paden af te stappen en écht innovatief te zijn. Er liggen eindeloze creatieve, innovatieve en vernieuwende ideeën voor het oprapen, alleen zijn we vaak niet in staat om ze te zien. Wat Rico doet, is ze zichtbaar maken. Als we nieuwe oplossingen willen, dan moeten we anders leren denken en andere vragen stellen. Vragen die leiden tot krankzinnige, onrealistische en ronduit slechte ideeën helpen ons om los te komen van ‘vastgeroeste’ patronen.

Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg!

Rico Bakker

...
Rico krijgt een zaal in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Binnen vijf minuten staat het publiek te klappen en stampen. En -veel belangrijker- hij laat de toehoorder inzien dat 'loskomen' en 'anders denken' altijd tot de mogelijkheden behoort en bijdraagt tot nieuwe inzichten. Een fijne samenwerkingspartner!
Erna Jansen – Clustermanager Mobiliteit en Event Manager Acquire Publishing
...
Rico is een originele, enthousiaste en scherpe jongen die een groep professionals op energieke en slimme wijze uitdaagt om patronen te herkennen, om te draaien en zo creatief an de slag te gaan. Aanrader!
Arjen Gielen – Voorzitter Raad van Bestuur NHG
...
Humor, een ware storyteller, nieuwe inzichten, relevante voorbeelden, anders denken, af en toe een 'dat meen je niet!' moment. We zaten vanuit KPMG Nederland aan onze stoel vastgeplakt. Geen moment verveeld en ontzettend veel lol gehad met de gave opdrachten die Rico in zijn talk had toegevoegd. De reacties vanuit onze mensen waren heel positief! Zijn talk zit boordevol concrete handvatten waar je direct mee in je werk aan de slag kunt. Daarnaast: het is ontzettend prettig om met Rico samen te werken. Heel flexibel, denkt mee en heel professioneel. Ook zijn persoonlijke digitale set-up maakt dat zijn talk ook digitaal heel fijn is om naar te luisteren én te bekijken.
Jorieke Markerink – Senior Learning & Development Advisor KPMG
...
Rico heeft ons afgelopen jaar en week begeleid bij 2 totaal verschillende sessies. Een ECD hackaton en een management dag. Wij hebben voor Rico gekozen op basis van zijn energieke voorstellen, het op basis van slechte ideeën in co-creatie samenwerken en zijn creativiteit. In beide sessies heeft hij dat meer dan waar gemaakt. De sfeer was uitstekend, de begeleiding energiek en inspirerend en de groep praat nog met veel enthousiasme over de dagen. Een dikke aanbeveling vanuit Interzorg Noord Nederland!
Jessica Knopper – Manager Leren & Ontwikkelen Interzorg Noord Nederland
...
'Rico komt in zijn element waar anderen vastlopen. Onbekend terrein snijdt hij met zijn brede interesse en inlevingsvermogen scherp aan, ook voor een groot publiek. Hij is als presentator en trainer in staat complexe situaties live te doorgronden en voor de toehoorders begrijpbaar uiteen te zetten door het stellen van de juiste vragen, waarbij ook humor en improvisatievermogen hem niet vreemd zijn.'
Tiebo Jacobs – Innovatiecoach Defensie
...
"Het was een succesvolle middag mede door Rico: de kracht van een slecht idee. Hij was goed voorbereid en professioneel. Blijft knap hoe iemand zo goed voor een publiek kan spreken! Z’n verhaal is interessant voor een brede groep. Rico was het juiste slechte idee voor ons event."
Romyn - Nicolette te Riele
...
Rico verrast mij iedere keer weer in de sessies die hij leidt. Verrassende invalshoeken, een menselijke respectvolle aanpak en niet bang om nieuwe wegen in te slaan. Rico wil zelf ook elke sessie fris wil blijven en zelf verder groeien als mens en als professional. Oprecht geïnteresseerd in zijn gesprekspartner en groep die hij begeleid. Rico vertegenwoordigd een jonge groep talentvolle professionals in het Noorden. Vanuit zijn perspectief neemt hij mij mee in de belevingswereld van deze generatie en nieuwe methodes om personen en organisaties in beweging te krijgen
Rudolf Doornkamp - Change Agent Innovatie en Externe Betrekkingen Univé
...
Buiten de lijntjes kleuren en anderen inspireren; ik heb Rico leren kennen als een gedreven enorm creatieve trainer en spreker. Voor Expeditie Noord is hij bijvoorbeeld goud waard, komt afspraken na, is flexibel en weet jongeren erg op hun gemak te stellen door ze uit te dagen. Uit je hoofd in je hart; hartstikke goede vent die Rico!
Cato van der Vlugt – Communicatieprofessional RUG
...
Vanuit de privé sfeer hebben Rico en ik elkaar ontmoet, maar daarna kwamen wij elkaar ook steeds vaker tegen in het werkveld. Iets wat ik uit de privé sfeer al wist, is dat je met Rico de diepgang kan opzoeken, hij mensen in beweging krijgt en open staat voor allerlei ideeën. En dit alles vol positiviteit en denkend in kansen/mogelijkheden. Ik heb hem daarna in zakelijke sfeer enkele keren zien spreken en het mooie is dat hij al deze punten ook laat zien op het podium. Hij is zichzelf en hij krijgt mensen in beweging door met creativiteit naar een oplossing te kijken en daarbij patronen te doorbreken.
Marleen van der Hoek – Team Lead Eventproducties DeFabrique
...
Rico heeft tijdens twee events waarvan ik bij de organisatie betrokken was gesproken. Hij heeft een leuk en goed verhaal dat diverse groepen aanspreekt! Daarnaast is hij een prettige persoon om mee samen te werken en een goed voorbereide spreker.
Sanne Borger – Community Manager Werkplaats Digitaal Vakmanschap
...
Voor de Businessclub van Donar heeft Rico een masterclass patroondoorbrekend denken gegeven. Prachtig om te zien hoe hij op een boeiende en interactieve manier een groep mensen laat nadenken over innovatief denken. Goede en kundige spreker die je echt kan boeien van begin tot eind!
Hayo Bijl – Commercieel Manager Donar
...
Rico heb ik leren kennen tijdens de opnames van mijn podcast Fraîche Minds als vriendelijk, bevlogen en enthousiast. Na een aantal samenwerkingen heeft hij ook mijn collega’s en relaties geïnspireerd met zijn verfrissende kijk op creatief denken. Mooi om te zien hoe zich ontwikkeld als spreker. Sky is the limit. Leuk weetje: Rico staat ook op de dansvloer zijn mannetje :)
Joël Darius – Creatief Strateeg & Teamlead Mediahuis

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.