1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Wendy Kwaks

Wendy Kwaks is geboeid door het onderwerp transformatiekracht. Of het nou gaat om het stimuleren van individuen of organisaties, Wendy spreekt op zeer inspirerende wijze over het vergroten van wendbaarheid en creativiteit. Ze ondersteunt haar motiverende verhalen met tal van praktische voorbeelden uit haar persoonlijke leven en lange carrière bij de overheid. Wendy is een spreker voor veranderpioniers met een missie; mensen die mee voorop willen om nieuwe mogelijkheden te creëren voor hun organisaties, en die graag maatschappelijke impact maken. Met haar creatieve projecten voor Defensie werd Wendy in 2021 uitgeroepen tot Ambtenaar van het Jaar. Nu spreekt en schrijft ze over (persoonlijke) transformatie, bewegen in onzekerheid en sociale innovatie. Wendy is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Wendy Kwaks

Over Wendy Kwaks

Wendy heeft meer dan twintig jaar ervaring in de publieke sector, met name bij Defensie. Bij de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marechaussee leerde ze de uitvoering kennen, waarna ze naar het ministerie vertrok om te gaan werken bij een beleidsdirectie. Ze adviseerde opeenvolgende ministers van Defensie over internationale beleidsdossiers en werd in 2014 bevorderd tot hoofd van het kabinet van de minister. Daarna groeide ze door naar een directeurspositie binnen de staf van de Commandant der Strijdkrachten, waar ze zich ging richten op organisatieverandering en transformatie. Zes jaar lang gaf ze leiding aan de transitie van de krijgsmacht, waar ze haar passie vond: het stimuleren en motiveren van mensen om bij te dragen aan verandering. Ze opende de deuren van de krijgsmacht en bracht defensiemedewerkers samen met veranderaars in andere organisaties. Die samenwerkingen leidden tot een grotere maatschappelijke impact door de betrokken organisaties, en dat begon breder op te vallen. Met haar vernieuwende sociale innovatieprojecten voor de veiligheidssector werd ze in 2021 uitgeroepen tot Ambtenaar van het Jaar.


TINK Consultancy

In 2023 besloot Wendy haar hart te volgen en haar persoonlijke transformatiereis buiten de overheid voort te zetten. Ze richtte het bedrijf TINK Consultancy op, dat advies levert op het gebied van transformatiekracht en sociale innovatie. Deze werkzaamheden combineert ze met een andere passie: schrijven. Ze schrijft over persoonlijk leiderschap en persoonlijke transformatie. Haar eerste boek, 'Groeipijn', dat ze schreef in opdracht van tv-persoonlijkheid Ray Klaassens, is een bestseller. Haar eigen boek 'Voluit Leven' komt naar verwachting later dit jaar uit. Met haar podcast 'Transformatiekracht' hoopt Wendy ook anderen te inspireren. In deze podcast gaat ze op zoek om te ontdekken wat veranderpioniers drijft en welk leiderschap behulpzaam is om ze te laten schitteren. Zo blijft ze onderzoeken hoe mensen in beweging kunnen komen om het verschil te gaan maken. Wat ze onderweg leert, deelt ze graag.

Boek Wendy Kwaks bij het Sprekershuys!

Wendy is een inspirerende spreker over transformatiekracht, persoonlijk leiderschap, wendbaarheid, sociale innovatie, bewegen in onzekerheid en hoogbegaafdheid/hoogsensitiviteit. Wat ze onderweg leert, deelt ze graag. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Wendy Kwaks boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Bestuur, Ecosystemen, (sociale) Innovatie, Persoonlijk leiderschap, Strategie, Verandermanagement, Maatschappij, Wendbaarheid

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

€3150

Sessies

Lezing Wendy Kwaks

Op een zeer inspirerende wijze spreekt Wendy Kwaks over het onderwerp (persoonlijke) transformatiekracht. Ze is geboeid door het creëren van sociale innovaties en ecosystemen voor de publieke sector en laat met tal van voorbeelden zien hoe veranderkracht in een organisatie kan worden losgemaakt. Met haar creatieve projecten voor Defensie werd ze uitgeroepen tot Ambtenaar van het Jaar 2021. Ze spreekt en schrijft over wendbaarheid in publieke organisaties, bewegen in onzekerheid, sociale innovatie en hoogbegaafdheid/hoogsensitiviteit.

Organisatieverandering begint bij 1 persoon die verantwoordelijkheid neemt. Als je het probleem ziet, dan 'ben je ervan'.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.