1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Daan Ubachs

Daan Ubachs is oprichter van het duurzame kledingmerk Unrobe, dat inmiddels bekroond is met twee awards voor het meest innovatieve en relevante retail concept. Hij is een baanbreker op het gebied van duurzaam ondernemen in de mode-industrie en maakt met elk kledingstuk een statement. Hij deelt over het belang van ethische werkomstandigheden, duurzamere omgang met kleding en moedigt de mode-industrie aan om een nieuwe, duurzame weg in te slaan. Daan Ubachs is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Daan Ubachs

Over Daan Ubachs

Daan Ubachs is een disruptor. Hij wilt met Unrobe niet alleen fashion statements maken op het gebied van stijl, hij wilt een boodschap achterlaten die de industrie wakker schudt op het gebied van duurzaamheid en ethiek. Hij inspireert je niet alleen met zijn verhaal, maar geeft je de handvatten om ook binnen jouw industrie een disruptor te zijn. Daan Ubachs is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.


Ervaring 

Ubachs begon zijn carrière ruim 15 jaar geleden als inkoper en productontwikkelaar bij het Nederlandse kledingmerk NZA New Zealand Auckland. Hij wordt de rechterhand van de oprichters – twee ras ondernemers die hem de kneepjes van het vak leren. Al snel groeide hij uit tot Product Development Manager en Head of Buying met een sterke focus op Azië. Na ruim 8 jaar besluit Ubachs in Jakarta bij een van de grootste productie agentschappen van Indonesië te gaan werken. In de functie van Business Unit Manager produceert Ubachs voor premium merken als Ralph Lauren, Calvin Klein Jeans, Hugo Boss, Guess, Lacoste en Next. Na het bezoeken van honderden fabrieken in Azië zag hij veel dingen goed gaan, maar ook veel kansen. Ubachs vond dat het anders moest en kon. Duurzame producties dicht bij huis. Eenmaal terug in Amsterdam richtte Ubachs in 2017 Unrobe op. Nu 7 jaar later heeft Ubachs met talloze mooie merken veel positieve impact weten te maken.


Unrobe

Daan Ubachs is oprichter van Unrobe, een B2B platform dat bedrijven helpt met het ontwikkelen en produceren van duurzame en circulaire bedrijfskleding en brand loyalty. Geproduceerd op een ethisch verantwoorde manier, dicht bij huis - in Europa en volledig ESG-proof. Een aantal bedrijven uit het portfolio van Unrobe zijn Heineken, Crisp, Swapfiets, WWF, Vandebron, Wajer Yachts en ID&T. Ubachs is een pionier in het duurzaam ondernemen in de mode-industrie en heeft een aantal awards achter zijn naam staan voor het meest innoverende en relevante businessmodel. Met de duurzame bedrijfskleding en merchandise van Unrobe weet je zeker dat je aan de nieuwe strenge ESG-richtlijnen voldoet en tegelijkertijd zorgt voor een betere wereld en positieve uitstraling aan je bedrijf. Naast kleding ontwikkelt en produceert Unrobe nog veel meer artikelen die goed aansluiten bij loyaliteitscampagnes van bedrijven. Denk aan tassen, servies, bestek, glaswerk, beddengoed, handdoeken, speelgoed, en ja, wat eigenlijk niet. Alles gemaakt van duurzame en circulaire materialen en dicht bij huis geproduceerd volgens de hoogste certificeringen. Zo kan je als bedrijf met een loyaliteitscampagne een positieve impact maken met mooie en duurzame producten die een leven lang meegaan.


Duurzaam

Door middel van Unrobe heeft Daan Ubachs zijn passie voor mode en duurzaamheid kunnen verbinden, en geeft hij anderen een frisse blik op de toekomst van de mode-industrie. Door direct to consumer te verkopen heeft Unrobe de middelman er tussenuit gehaald wat resulteert in betaalbare prijzen voor de consument, zonder dat de fabrieksmedewerkers daarvoor moeten inleveren. Naast het DTC model, verduurzaamt Unrobe ook bedrijven als Heineken, ID&T, Dopper en Sodastream op het gebied van bedrijfskleding en merchandise. En dat gaat niet onopgemerkt, sinds de oprichting in augustus 2017 is Unrobe namelijk bekroond met 2 awards voor het meest innoverende en relevante retail concept.


Lezingen

Ubachs neemt zijn publiek mee op een reis door de mode-industrie. Hij deelt zijn ervaringen op een authentieke, frisse en gedreven manier met zijn publiek. Ubachs is een pionier op het gebied van duurzaam ondernemen in de mode-industrie. Een disruptor die door met een gepassioneerd verhaal de urgentie van de huidige situatie onder de aandacht wil brengen bij een groter publiek en wil inspireren. Maar je ook bijpraat over de nieuwe ontwikkelingen van de Europese Commissie op het gebied van de ESG-richtlijnen.


Boek Daan Ubachs bij het Sprekershuys!

Daan is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen (sociaal) ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Daan Ubachs boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Duurzaam ondernemerschap, (sociale) Innovatie, Branding, Mode, Marketing, Cultuur & duurzaamheid

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€2000

Sessies

Lezing Daan Ubachs

Om aandacht te vragen voor de misstanden in de mode-industrie en om de missie van zijn duurzame kledingmerk Unrobe te verspreiden spreekt Daan Ubachs op evenementen, hogescholen en congressen. Hij neemt zijn publiek mee op een reis, die niet alleen de misstanden, maar ook de positieve ontwikkelingen belicht. Zo vecht hij voor radicale verandering in een industrie, waar het volgens Ubachs inmiddels 5 voor 12 is. Met zijn ervaring in Azië en als duurzaam ondernemer heeft hij een inspirerend verhaal te vertellen. Hij vertelt ook graag over zijn ervaringen als ondernemer in de huidige economie. Hoe zet je een merk in de markt, zonder een groot marketing budget te hebben?


Daan Ubachs deelt zijn ervaringen op een authentieke, frisse en gedreven manier met zijn publiek. Ubachs is een pionier op het gebied van duurzaam ondernemen in de mode-industrie. Een disruptor die door met een gepassioneerd verhaal de urgentie van de huidige situatie onder de aandacht wil brengen bij een groter publiek. Iemand die ervaring heeft met spreken op grote, zelfs internationale, congressen. Daan Ubachs is per uitstek de geschikte kandidaat voor jouw evenement als het onderwerp (sociaal) ondernemerschap, duurzaamheid en of mode betreft.

"Fast fashion is past fashion"

Tweakers Podcast #224 - 5G-frequenties, video-joligheden en tv-verbeteringen

Tweakers Podcast #221 - AI-gevoelens, datingbetalingen en gamebespiegelingen

...
Bonus points were awarded for both your presentation and your presentation skills. Thank you for making your speaking time interesting and entertaining for our audience!
Rosalie de Formanoir | Heineken
...
I was very keen to involve Daan in the 2019 World Retail Congress which took place in Amsterdam because of his passion for the critical topic of sustainability and his entrepreneurship in developing a new type of fashion business. I believed that our audience of senior retail leaders from around the world would be interested and inspired by his ideas and this is exactly what happened. He is a great speaker with a real belief in what he is doing and what businesses need to do.
Ian McGarrigle | World Retail Congress
...
Daan Ubachs, een Amsterdamse ondernemer, heeft tijdens de uitreiking van ‘ABN AMRO Retailer of the Year the Netherlands’ een presentatie gegeven over zijn duurzame kledingmerk Unrobe. Een inspirerend verhaal waarin hij de mode-industrie uitkleedt van haar slechte gewoonten. Het merk verkoopt namelijk uitsluitend op basis van aanvraag, gebruiken duurzame stoffen en bieden volledige transparantie over het tot stand komen van jouw kledingstuk. Daan wist de aanwezigen te boeien van begin tot eind!
Marianne de Kruijf | Q&A

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.