1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Daan Ubachs

Daan Ubachs is oprichter van het duurzame kledingmerk Unrobe, dat inmiddels bekroond is met twee awards voor het meest innovatieve en relevante retail concept. Hij is een baanbreker op het gebied van duurzaam ondernemen in de mode-industrie en maakt met elk kledingstuk een statement. Hij deelt over het belang van ethische werkomstandigheden, duurzamere omgang met kleding en moedigt de mode-industrie aan om een nieuwe, duurzame weg in te slaan. Daan Ubachs is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Daan Ubachs

Over Daan Ubachs

Daan Ubachs is een disruptor. Hij wilt met Unrobe niet alleen fashion statements maken op het gebied van stijl, hij wilt een boodschap achterlaten die de industrie wakker schudt op het gebied van duurzaamheid en ethiek. Hij inspireert je niet alleen met zijn verhaal, maar geeft je de handvatten om ook binnen jouw industrie een disruptor te zijn. Daan Ubachs is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.


Ervaring 

Daan Ubachs is een Amsterdamse ondernemer en een pionier op het gebied van duurzaam ondernemen in de mode-industrie. Hij heeft veel ervaring binnen de mode-industrie als inkoper en product ontwikkelaar. Ubachs begint zijn carrière als inkoop assistent bij het Nederlandse kledingmerk NZA New Zealand Auckland en wordt daar de rechterhand van de oprichters. Hij leert de kneepjes van het vak leren en groeit al snel uit tot Product Development Manager en Head of Buying. De productie vindt voor het grootste deel plaats in Azië - in landen als India, China en Indonesië. In 7 jaar tijd bezoekt hij honderden fabrieken en ziet hij veel goeds, maar stuit hij ook op veel slechte omstandigheden zoals grootscheepse vervuiling, en mensonwaardige werkomstandigheden.


Unrobe

Na ruim 7 jaar besluit Ubachs in Jakarta bij Hollit International te gaan werken, een van de grootste productie agentschappen van Indonesië, en produceert voor premium merken als Ralph Lauren, Calvin Klein Jeans, Hugo Boss en Guess. Omdat modemerken altijd op zoek zijn naar de allerlaagste prijs, wordt de producent vaak genoodzaakt wordt om niet duurzaam te produceren. Dit begint Ubachs steeds meer tegen te staan en zo ontstaat het idee voor een eigen duurzaam kledingmerk. 

Eenmaal terug in Amsterdam richt Ubachs het kledingmerk Unrobe op; een nieuw duurzaam kledingmerk dat de mode-industrie uitkleedt van haar slechte gewoonten. Unrobe doet er alles aan om de mode-industrie te verduurzamen, een voorbeeld te zijn voor anderen en aandacht te vragen voor de misstanden. Zo gebruikt het uitsluitend duurzame stoffen voor alle producten, zoals organisch katoen, recycled katoen en polyester gemaakt van oceaan plastic. Het merk is ook hyper transparant en laat namelijk naast de prijsopbouw precies zien waar en door wie de producten gemaakt zijn. 


Duurzaam

Door middel van Unrobe heeft Daan Ubachs zijn passie voor mode en duurzaamheid kunnen verbinden, en geeft hij anderen een frisse blik op de toekomst van de mode-industrie. Door direct to consumer te verkopen heeft Unrobe de middelman er tussenuit gehaald wat resulteert in betaalbare prijzen voor de consument, zonder dat de fabrieksmedewerkers daarvoor moeten inleveren. Naast het DTC model, verduurzaamt Unrobe ook bedrijven als Heineken, ID&T, Dopper en Sodastream op het gebied van bedrijfskleding en merchandise. En dat gaat niet onopgemerkt, sinds de oprichting in augustus 2017 is Unrobe namelijk bekroond met 2 awards voor het meest innoverende en relevante retail concept.


Lezingen

Ubachs begint met het uitdragen van zijn missie op Hogescholen als HVA, AMFI en Avans. Inmiddels heeft hij gesproken op grote evenementen en congressen als ABN Amro Retailer of the Year Awards, World Retail Congress in de Rai, NRF (National Retail Federation USA) in New York, Retailtrends Media Festival, Heineken Circular Challenge, van Lanschot Bankiers. Ubachs vertelt een authentiek verhaal met een betrokkenheid en gedrevenheid die past bij zijn missie. Daarbij geeft hij anderen de moed om een merk te creëren met een boodschap en een disruptor te zijn binnen hun eigen industrie.


Boek Daan Ubachs bij het Sprekershuys!

Daan is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen (sociaal) ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Daan Ubachs boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Duurzaam ondernemerschap, (sociale) Innovatie, Mode

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€2000

Sessies

Lezing Daan Ubachs

Om aandacht te vragen voor de misstanden in de mode-industrie en om de missie van zijn duurzame kledingmerk Unrobe te verspreiden spreekt Daan Ubachs op evenementen, hogescholen en congressen. Hij neemt zijn publiek mee op een reis, die niet alleen de misstanden, maar ook de positieve ontwikkelingen belicht. Zo vecht hij voor radicale verandering in een industrie, waar het volgens Ubachs inmiddels 5 voor 12 is. Met zijn ervaring in Azië en als duurzaam ondernemer heeft hij een inspirerend verhaal te vertellen. Hij vertelt ook graag over zijn ervaringen als ondernemer in de huidige economie. Hoe zet je een merk in de markt, zonder een groot marketing budget te hebben?


Daan Ubachs deelt zijn ervaringen op een authentieke, frisse en gedreven manier met zijn publiek. Ubachs is een pionier op het gebied van duurzaam ondernemen in de mode-industrie. Een disruptor die door met een gepassioneerd verhaal de urgentie van de huidige situatie onder de aandacht wil brengen bij een groter publiek. Iemand die ervaring heeft met spreken op grote, zelfs internationale, congressen. Daan Ubachs is per uitstek de geschikte kandidaat voor jouw evenement als het onderwerp (sociaal) ondernemerschap, duurzaamheid en of mode betreft.

"Fast fashion is past fashion"

Tweakers Podcast #224 - 5G-frequenties, video-joligheden en tv-verbeteringen

Tweakers Podcast #221 - AI-gevoelens, datingbetalingen en gamebespiegelingen

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.