1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Arko van Brakel

Arko van Brakel is een ras-ondernemer die gedreven wordt door vernieuwing en innovatie. Als ondernemer pur sang, inspirator en bestseller auteur is Arko van Brakel te boeken voor motiverende lezingen, workshops en als dagvoorzitter. Hij is expert op het gebied van ondernemerschap, duurzaamheid, innovatie en disruptie. Arko is te boeken als spreker, dagvoorzitter en presentator bij het Sprekershuys.

...Arko van Brakel

Over Arko van Brakel

Arko van Brakel zet aan tot actie. Een van zijn boeken heet dan ook 'Ondernemen met impact.' Hij leert zijn publiek om talenten, competenties en gedachten op de juiste manier in te zetten en hierdoor adequaat te reageren met de innovaties, disrupties en veranderingen die de wereld nodig heeft. Zo wordt zijn publiek weerbaar en wendbaar en wordt hun rol in de toekomst gegarandeerd. De wereld is niet maakbaar – keuzes, gedrag en reacties van individuen, teams en organisaties wel.


Spreker

Never a dull moment met Arko op het podium. Hij gaat energiek, professioneel en authentiek te werk. Empathie en betrokkenheid bij zijn publiek spelen bij Arko een grote rol, want hij wil écht verschil maken. Arko spreekt en motiveert met de juiste intentie, vanuit zijn hart. Door deze betrokkenheid voelt zijn publiek zich snel op hun gemak. Zijn energie werkt aanstekelijk en creëert een dynamische omgeving met actie en interactie. Jarenlang ondernemerschap, met hoge pieken maar ook dalen, en het geven van inmiddels duizenden lezingen, maakt Arko een ervaren professional en spreker met kennis en expertise.


Ondernemer

Na het afronden van zijn studie Marketing Management kreeg Arko’s carrière als serial entrepreneur een vliegende start als medeoprichter van één van de eerste commerciële internetbedrijven in Nederland, EuroNet Internet. Daarna volgden diverse ondernemingen waaronder de Next Marketeer opleiding, PuntEdu, Jamby, training- en adviesbedrijf Nieuwe Helden, de Baak en internationaal opleidingsbedrijf Semco Style Institute bv, waar hij als medeoprichter, aandeelhouder en ambassadeur nog steeds nauw bij betrokken is. Om zijn kennis over ondernemerschap te delen en andere ondernemers te helpen in hun groei, werd hij aangesteld tot commissaris bij onder meer Keizer Culinair, A New Spring en Pelosa en zit Arko in de Raad van Advies van ondernemingen als ACE, Nederland ICT, de YAG en het UWV.Schrijver

Ook deelde hij zijn expertise in vier boeken: het boek 'Nieuwe Helden' over de ontwikkelingen in de nieuwe economie, het boek 'Iedereen Ondernemer' over een ondernemend leven als sleutel tot succes in de communicatiemaatschappij en het boek 'Ondernemen met Lef', over hoe ondernemen een manier van leven kan zijn. Zijn nieuwste boek heet 'Ondernemen met Impact', want onze planeet heeft meer ondernemende mensen en innovatieve besluiten nodig. Alle ingrediënten om in welvaart en welzijn tot een leefbare aarde te komen zijn immers al aanwezig. Maar hoe zetten we die kennis in? Dat is ondernemen met impact. En het is Arko’s missie om jou daarbij te helpen.


Boek Arko van Brakel bij het Sprekershuys!

Arko van Brakel is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals leiderschap, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Arko van Brakel boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Leiderschap, Zelfsturing, Stress, Duurzaam leiderschap, Ondernemen, Mens en technologie, Online trends, Burn-out, Vertrouwen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Innovatie

Over het creëren van een innovatieve mindset in organisaties. Is je organisatie vastgeroest in processen, patronen en procedures? Houdt angst om te falen je tegen om te innoveren? Of staat er zo’n grote beer op de weg dat je je doel uit het zicht bent verloren? Stel jezelf eens een paar nieuwe vragen, maak nieuwe fouten en durf je collega’s nou eens echt te vertrouwen. Innoveren begint bij jezelf.

Dagvoorzitter Arko van Brakel

Arko van Brakel is een energieke dagvoorzitter die door zijn ontspannen, natuurlijke manier van modereren, het beste uit zijn gasten en zijn publiek haalt. Hij heeft het vermogen zijn gasten op hun gemak te stellen en tegelijkertijd de interactie met het publiek te zoeken. Arko luistert met veel aandacht naar zijn publiek en naar de kandidaten die hij interviewt, waarbij hij verrassend openhartig durft te zijn. Hoewel hij zich op iedere situatie goed voorbereidt, blijft Arko in zijn rol als dagvoorzitter graag bij de thema’s die hij tot zijn kerncompetenties rekent: ondernemerschap, leiderschap, innovatie, E-Business en vitaliteit. O ja... Door de passie en specialistische vakkennis die hij voor dit soort onderwerpen heeft, zijn er situaties denkbaar waarin Arko’s bevlogenheid het wint van zijn objectiviteit. Never a dull moment with Arko on stage...

Lezing Vitaliteit & werkstress

Work hard, play hard én rest hard. Over een optimale work-lifebalance. Heb je het gevoel dat je te veel ballen in de lucht moet houden? Lukt het niet om aan je eigen verwachtingen en die van je omgeving te voldoen? Staat je organisatie onder ongezonde druk? Breng de vitaliteit terug door slimmer te werken, beter prioriteiten te stellen en gezonder te werken met Arko’s principe van “100 points for life”.

Lezing Klantgerichtheid & vertrouwen

Over het creëren van blije klanten én blije medewerkers. Welke betekenis heb je voor je klanten? En hoe maak je nou écht het verschil? Creëer een cultuur waarin jouw mensen centraal staan, dan volgen de klanten vanzelf.

Lezing Hiërarchie

Over in control zijn, zonder te controleren, het omdraaien van hiërarchie en verminderen van bureaucratie. Draai je organisatie om. Breng vertrouwen, snelheid en innovatie terug door maximaal gebruik te maken van de kennis, creativiteit, diversiteit en talenten van je team. Mensen boven processen voor organisaties van de toekomst.

Lezing Zelfsturing, autonomie & persoonlijk leiderschap

Over ondernemerschap in de breedste zin van het woord, voor individuen, teams en organisaties. Over bewust risico’s nemen en keuzes maken, binnen en buiten organisaties. Arko geeft inzicht in persoonlijk leiderschap, exponentieel leiderschap en innovatief leiderschap. Welke vorm van ondernemerschap past bij jou? Hoe stimuleer je teams? En hoe maak je de juiste keuzes in je werk, maar ook in je eigen leven? Ondernemen kun je leren!

Lezing Wendbaar en weerbare individuen & organisaties

Over omgaan met onvoorspelbaarheid en verandering. Onze hersenen zijn slecht in staat om niet-lineaire trends te begrijpen, terwijl exponentiële ontwikkelingen onze leef- en werkomgeving domineren. Het wordt steeds duidelijker dat de denkmodellen van gisteren geen antwoord bieden op de vraagstukken van morgen. Maar hoe bereid je jezelf en je organisatie voor op nieuwe trends en ontwikkelingen? Hoe garandeer je jouw rol in de toekomst? Arko geeft handvatten om in te spelen op complexe vraagstukken zoals duurzaamheid, vergrijzing, Artificial Intelligence, robotisering en disruptive technology.

Lezing Arko van Brakel

Het draait bij de lezingen, workshops en inspiratiesessies van Arko van Brakel om ondernemerschap en innovatie. Arko is een inspirator die zijn publiek met veel energie en haast encyclopedische vakkennis meeneemt in de strategische én menselijke aspecten van het ondernemerschap. Anekodotes wisselt hij af met wetenschappelijke feiten en verfrissende inzichten. Hij stelt zich daarbij verrassend kwetsbaar op en schuwt het niet ook de “lessons learned” van zijn mislukkingen openhartig te delen. Arko heeft in zijn ondernemende leven een onwaarschijnlijke combinatie van ervaringen opgedaan: van internetondernemer tot directeur van leiderschapsinstituut de Baak, van consultant voor een Caribische hotel- en restaurantgids tot schaduwminister in het schaduwkabinet en van volledig aan de grond tot internet miljonair. Ieder succes, maar ook elke mislukking was de opmaat naar weer een nieuwe leerervaring, die hij graag met zijn publiek deelt. Niet voor niets vormen onderwijs en ondernemerschap de rode draad in zijn gevarieerde loopbaan.

Lezing Digitaal succes

Hoe maak je een online strategie? Hoe vertaal je succesfactoren en best practices naar je eigen organisatie? Kortom: hoe richt je jouw organisatie in voor online succes? Het antwoord begint bij het Internet DNA: vertrouwen, transparantie, bereid zijn om te delen, slimme samenwerkingen en het loslaten van hiërarchie en controle.


Lezing WEconomy & purpose

Over de digitale verbonden wereld van social media, co-creatie, extern stakeholder alignment en de kracht van werken met een doel naast winst. Geld verdienen terwijl je iets goeds doet voor de wereld: de WEconomy. Of je nu medewerker of ondernemer bent: ontdek jouw doel en combineer een betekenisvol leven met (zakelijk) succes.

De wereld is niet maakbaar – jouw besluiten wel.

DE GROTE BEÏNVLOEDING SHOW AFLEVERING 10 ARKO VAN BRAKEL

Arko van Brakel praat over werkstress

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.