1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Vivianne Bendermacher

Vivianne Bendermacher is de oprichter van Techionista, Tech expert bij RTL Boulevard en Tech columnist voor Technisch Weekblad. Met Techionista zet zij zich in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Ze spreekt over ICT, innovatieve technologie, nieuwe media, wetenschap, innovatie en trends. Door haar ervaring en enthousiasme weet ze haar verhaal geweldig over te brengen. Haar doel is pas bereikt wanneer het publiek de zaal verlaat vol nieuwe energie. Vivianne Bendermacher is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Vivianne Bendermacher

Over Vivianne Bendermacher

Vivianne Bendermacher is de oprichter van Techionista. Met Techionista zet zij zich samen met haar co-founder Tamira van Roeyen in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat doet ze onder andere door het organiseren van omscholingstrajecten voor vrouwen vanuit Techionista in samenwerking met onder meer Microsoft.


Tech

Vivianne is ook techexpert bij RTL Boulevard en techcolumnist voor Technisch Weekblad. Zij deelt graag haar enthousiasme op het podium als spreker of dagvoorzitter.


KIJK

Al op haar 26e werd Vivianne Bendermacher hoofdredacteur van het wetenschapsmerk KIJK. Op dat moment was ze de jongste hoofdredacteur van Nederland. Op haar 33e besloot Vivianne het helemaal anders te doen en de lat hoger te leggen. Zij zegde haar baan als hoofdredacteur van vrouwenmerk VIVA op en besloot zich volledig toe te leggen op haar bedrijf Techionista.


Technionista

Vivianne Bendermacher hoopt technologie in Nederland een vrouwelijker gezicht geven. Want dat is nodig, vindt Vivianne Bendermacher. Volgens haar wordt de wereld van technologie en digitale innovatie nog altijd erg gedomineerd door mannen. Met Techionista zet zij zich samen met haar co-founder Tamira van Roeyen in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat doet ze onder andere door het organiseren van omscholingstrajecten voor vrouwen vanuit Techionista in samenwerking met onder meer Microsoft.


Robotisering

Dat vindt ze zonde, zeker omdat vrouwen volgens het World Economic Forum (meer dan mannen) door opkomende technologie zoals robotisering en automatisering hun baan zullen verliezen de komende jaren. Juist zij zouden baat hebben wij een carrièreswitch richting ICT en technologie. Ook fijn voor bedrijven: zij krijgen hun openstaande ICTvacatures tenslotte nu al bijna niet meer ingevuld.


Vivianne als spreker

Als Techionista hoopt ze enerzijds vrouwen enthousiast te krijgen voor technologie en aan de andere kant een vrouwelijke nuance te bieden wanneer het om tech gaat. Buiten haar eigen kanalen, zoals Techionista.com, doet ze dat via optredens voor landelijke radio en tv, door dagvoorzitter te zijn op events en op te treden als spreker.


Boek Vivianne Bendermacher bij het Sprekershuys!

Vivianne Bendermacher is te boeken als spreker en dagvoorzitter. Zij geeft lezingen over de onderwerpen ICT, innovatieve technologie en wetenschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Vivianne Bendermacher boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Wetenschap & technologie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Vivianne Bendermacher Lezing

Als ervaren spreker is Vivianne enorm gepassioneerd over technologie en dat merk je. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Vivianne maak de toekomst niet mooier dan het is: dankzij technologie kan de mens veel dingen bereiken, maar er liggen ook heel wat (ethische) bezwaren op de loer. Hoe gaan we daarmee om? Mét en ondanks technologie? Samen zoekt zij naar nuance. Vivianne is blij als iedereen iets bewuster, kritischer en zekerder de zaal verlaat.

AI: Tussen Droom en Nachtmerrie – een interactieve talk met Vivianne Bendermacher

In een tijdperk waarin kunstmatige intelligentie (AI) de krantenkoppen domineert, biedt tech-journalist Vivianne Bendermacher een fascinerende kijk op de dualiteit van deze revolutionaire technologie. Haar talk, "AI: Tussen Droom en Nachtmerrie", nodigt uit tot een diepgaande verkenning van de meest inspirerende en tegelijkertijd verontrustende aspecten van AI.

Vivianne brengt niet alleen een schat aan kennis, maar ook een innovatieve twist: ze wordt begeleid door haar eigen AI-avatar (haar zogenoemde VideoTwin™️), die fungeert als haar digitale geweten. Dit duo zorgt voor een dynamische interactie met het publiek, afgestemd op de specifieke interesse en betrokkenheid van de aanwezigen. Van wereld reddende toepassingen tot ethische dilemma's—deze sessie belooft een evenwichtige mix van dramatische flair en wetenschappelijke diepgang.

Vivianne Bendermacher Dagvoorzitterschap

Als dagvoorzitter denkt Vivianne Bendermacher mee met de organisatie. Wat is het doel van de dag? Welke sprekers zijn er en waarom vertellen ze juist dít verhaal? Wat is de context van het programma en wordt dat voldoende duidelijk? Als dagvoorzitter zorgt zij ervoor dat dat allemaal goed landt bij het publiek, zodat de verhalen van de sprekers beter aankomen. Natuurlijk neemt zij alleen dagvoorzittersklussen aan die te maken hebben met haar passie: technologie. Want: een dagvoorzitter met kennis over en passie voor het onderwerp is een strikje om de dag.

Vivianne Bendermacher, ontbijtsessie Boost your Analytical Experience

Vivianne Bendermacher vertelt over Slim Ondernemen

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.