Vakgebied

ICT & nieuwe media
Trendwatcher
Innovatieve technologie
Wetenschap & technologie

Thema's

Wetenschap
Innovatie & Trends
Technologie & ICT

In te huren als

Spreker
Dagvoorzitter

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Vivianne is de oprichter van Techionista. Met Techionista zet Vivianne zich samen met haar cofounder Tamira van Roeyen in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat doet ze onder andere door het organiseren van bij en omscholingstrajecten voor vrouwen vanuit Techionista in samenwerking met onder meer Microsoft. Vivianne is ook Tech expert bij RTL Boulevard en Techcolumnist voor Technisch Weekblad. Ze deelt graag haar enthousiasme op het podium als spreker of dagvoorzitter. Al op haar 26e werd Vivianne hoofdredacteur van het wetenschapsmerk KIJK. Op dat moment was ze de jongste hoofdredacteur van Nederland. Op haar 33e besloot Vivianne het helemaal anders te doen en de lat hoger te leggen. Ze zegde haar baan als hoofdredacteur van vrouwenmerk VIVA op en besloot zich volledig toe te leggen op haar bedrijf Techionista. Ze hoopt technologie in Nederland een vrouwelijker gezicht geven. Want dat is nodig, vindt Vivianne. Volgens haar wordt de wereld van technologie en digitale innovatie nog altijd erg gedomineerd door mannen. Dat vindt ze zonde, zeker omdat vrouwen volgens het World Economic Forum (meer dan mannen) door opkomende technologie zoals robotisering en automatisering hun baan zullen verliezen de komende jaren. Juist zij zouden baat hebben wij een carrièreswitch richting ICT en technologie. Ook fijn voor bedrijven: zij krijgen hun openstaande ICTvacatures tenslotte nu al bijna niet meer ingevuld. Als Techionista hoopt ze enerzijds vrouwen enthousiast te krijgen voor technologie en aan de andere kant een vrouwelijke nuance te bieden wanneer het om tech gaat. Buiten haar eigen kanalen, zoals Techionista.com, doet ze dat via optredens voor landelijke radio en tv, door dagvoorzitter te zijn op events en op te treden als spreker. Door Vivianne haar ervaring, geweldige sprekerskwaliteit en enthousiasme weet ze haar verhaal geweldig over te brengen. Haar doel is pas bereikt wanneer het publiek de zaal verlaat vol nieuwe energie.

Vivianne is te boeken als spreker en dagvoorzitter en geeft lezingen over de onderwerpen ICT, innovatieve technologie en wetenschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer