Vakgebied

ICT & nieuwe media
Trendwatcher
Innovatieve technologie
Wetenschap & technologie

Thema's

Wetenschap
Innovatie & Trends
Spreker technologie
Webinar

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Vivianne Bendermacher is de oprichter van Techionista. Met Techionista zet zij zich samen met haar co-founder Tamira van Roeyen in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat doet ze onder andere door het organiseren van omscholingstrajecten voor vrouwen vanuit Techionista in samenwerking met onder meer Microsoft.


Vivianne is ook techexpert bij RTL Boulevard en techcolumnist voor Technisch Weekblad. Zij deelt graag haar enthousiasme op het podium als spreker of dagvoorzitter.


Al op haar 26e werd Vivianne Bendermacher hoofdredacteur van het wetenschapsmerk KIJK. Op dat moment was ze de jongste hoofdredacteur van Nederland. Op haar 33e besloot Vivianne het helemaal anders te doen en de lat hoger te leggen. Zij zegde haar baan als hoofdredacteur van vrouwenmerk VIVA op en besloot zich volledig toe te leggen op haar bedrijf Techionista.


Technionista

Vivianne Bendermacher hoopt technologie in Nederland een vrouwelijker gezicht geven. Want dat is nodig, vindt Vivianne Bendermacher. Volgens haar wordt de wereld van technologie en digitale innovatie nog altijd erg gedomineerd door mannen. Met Techionista zet zij zich samen met haar co-founder Tamira van Roeyen in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat doet ze onder andere door het organiseren van omscholingstrajecten voor vrouwen vanuit Techionista in samenwerking met onder meer Microsoft.


Dat vindt ze zonde, zeker omdat vrouwen volgens het World Economic Forum (meer dan mannen) door opkomende technologie zoals robotisering en automatisering hun baan zullen verliezen de komende jaren. Juist zij zouden baat hebben wij een carrièreswitch richting ICT en technologie. Ook fijn voor bedrijven: zij krijgen hun openstaande ICTvacatures tenslotte nu al bijna niet meer ingevuld.


Als Techionista hoopt ze enerzijds vrouwen enthousiast te krijgen voor technologie en aan de andere kant een vrouwelijke nuance te bieden wanneer het om tech gaat. Buiten haar eigen kanalen, zoals Techionista.com, doet ze dat via optredens voor landelijke radio en tv, door dagvoorzitter te zijn op events en op te treden als spreker.


Boek Vivianne Bendermacher bij het Sprekershuys!

Vivianne Bendermacher is te boeken als spreker en dagvoorzitter. Zij geeft lezingen over de onderwerpen ICT, innovatieve technologie en wetenschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Vivianne Bendermacher boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Schermafbeelding 2020 03 17 om 14 08 17
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer