1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Richard van Hooijdonk

Richard van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. In 2015, 2016 en 2017 is Richard verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Met zijn internationale researchteam van 30 specialisten onderzoekt hij dagelijks vele technologie trends en de impact van kunstmatige intelligentie op de wereld van morgen. Verder is Richard regelmatig op televisie te zien en presenteerde hij bij BNR Radio het programma 'Mindshift'. Richard van Hooijdonk is te boeken als spreker, dagvoorzitter en presentator bij het Sprekershuys.

...Richard van Hooijdonk

Over Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. In 2015, 2016 en 2017 is Richard verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Zijn inspiratiesessies zijn al door ruim 420.000 mensen bijgewoond.


Televisie

Richard is regelmatig op televisie te zien bij RTL (RTL Late Night, RTL Boulevard, RTL op 5), SBS (SBS shownieuws), BNN/VARA en AVRO/TROS. Bij BNR Radio presenteerde hij het programma 'Mindshift'. Met zijn internationale researchteam van 30 specialisten onderzoekt hij dagelijks vele technologie trends (robots, zelfrijdend vervoer, Internet of Things, biotech, nanotech, neurotech, blockchain, 3D en 4D printing, AR/VR) en de impact van kunstmatige intelligentie op de wereld van morgen. Veel businessmodellen zullen verdwijnen en nieuwe zullen verschijnen.


Onderwerpen

Organisaties en mensen moeten sneller veranderen en hebben andere skills en leiderschap nodig. Vele voorbeelden, cases en adviezen komen voorbij tijdens Richard zijn inspirerende lezingen. Wekelijks wordt zijn onderzoek gepubliceerd in aantrekkelijke artikelen, e-books, white papers en vele lezingen en het boek 'De Wereld van Morgen' is inmiddels een 'bestseller'.


Boek Richard van Hooijdonk bij het Sprekershuys!

Richard van Hooijdonk is te boeken als spreker, dagvoorzitter en presentator en is expert op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, ICT, nieuwe media, innovatie, sales en marketing. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Richard van Hooijdonk boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Leiderschap, Ondernemen, Web 2.0

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Presentator

Tariefindicatie

€5000

Sessies

Lezing Richard van Hooijdonk: De Toekomst van cybercriminaliteit en terrorisme

Als spreker vertelt Richard ook over de toekomst van onze veiligheid. De hacker of terrorist van de toekomst maakt gebruik van nieuwe technologie en digitale organisatiestructuren om zijn doelen te bereiken. Met gevolgen voor kritieke infrastructuur. Welke technologieën vormen het grootste risico? Hoe kunnen we ons digitaal wapenen?


De toekomst onder vuur. Onze veiligheid in gevaar. Technologie biedt onze maatschappij nieuwe mogelijkheden, maar ook extreme gevaren. Groepen met verkeerde bedoelingen kunnen schade aanrichten door kritieke infrastructuur aan te vallen. Ook onze gezondheid loopt gevaar. Pacemakers en ziekenhuisapparatuur worden gehackt en 4D- en bioprinters zorgen voor nachtmerries. De ontwikkeling van digitaal terrorisme is nauwelijks te volgen. Nu we dit weten zijn we misschien op tijd. Mits we de juiste maatregelen nemen.

Lezing Richard van Hooijdonk: De Toekomst van werk

Richard vertelt over de toekomst en ook de toekomst van werk. Hoe gaat dit er voor ons uitzien? Technologie verandert alle aspecten van ons werk. Werken op kantoor is niet langer de norm. Aandacht voor het digitale individu staat centraal. Zelfsturende teams en future labs nemen meer vrijheid en kennis komt overal vandaan. Ben jij al klaar voor de toekomst van werk?


Hoe bouwen we de ‘workforce’ van de toekomst? Een vaste baan is straks verleden tijd. We halen kennis en specialisten overal vandaan. Met onze 21st century skills de hele wereld rond. Robots en machines nemen het werk over dat nu door mensen wordt uitgevoerd. En zou het basisinkomen de oplossing zijn voor 40% van de beroepsbevolking? Maar hoe bouwen we nu de ‘workforce’ van de toekomst? Hoe geven we vertrouwen en vrijheid? Hierover vertelt Richard in zijn lezing; de toekomst van werk.

Lezing Richard van Hooijdonk: Organisatie van de toekomst

Technologie gaat ons leven nog verder veranderen. Niet alleen ons persoonlijke leven, maar ook ons professionele leven en de organisaties waar we werken. Dit is een lezing die op een inspirerende wijze duidelijk maakt hoe managers en directies organisaties klaar kunnen maken voor een exponentiële toekomst. Welke ‘skills’ heb je nodig? Hoe ziet inspirerend leiderschap eruit? Hoe kun je de ‘nieuwe wereld’ gebruiken om jouw organisatie naar de volgende fase te brengen? Hoe bouw je aan de organisatie van de toekomst? De wereld om ons heen verandert razendsnel. Gedomineerd door exponentiële technologie en disruptie. Maar hoe ga je daar als organisatie mee om? Hoe kun je met succes naar de toekomst manoeuvreren? Welke stappen kun je nemen? En wat zijn de eigenschappen van de toekomstige leider? Deze lezing geeft je inzichten, cases, vele voorbeelden en een duidelijk stappenplan.

Lezing Richard van Hooijdonk: De AI-revolutie

Bereid je voor op een revolutionaire ontwikkeling in AI. Ontdek de meest ingrijpende verandering die AI tot nu toe heeft gebracht, met focus op ChatGPT en andere generatieve AI-toepassingen die de wereld transformeren. Generatieve AI heeft al een aanzienlijke impact op werkgelegenheid, industrieën en organisaties. Hoe kunnen we hier effectief mee omgaan?


Deze lezing biedt talrijke voorbeelden, toekomstvoorspellingen en adviezen over hoe we de koers kunnen bepalen in het tijdperk van generatieve AI. Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Lezing Richard van Hooijdonk: De toekomst van diverse sectoren

Naast de bovengenoemde lezingen kan trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk op iedere branche zijn lezing afstemmen. Wat is de toekomst van de bouw, onderwijs of de financiële sector? Maar denk ook aan de zorg en de logistieke branche.

Lezing Richard van Hooijdonk: De toekomst van leiderschap

Toekomstige leiders navigeren organisaties soepel richting een nieuwe toekomst. Ze realiseren zich dat grote veranderingen niet alleen om een motiverende omgeving vragen, maar ook om een diverse groep medewerkers met de juiste vaardigheden en mentaliteit. Toekomstgerichte leiders omarmen nieuwe technologieën en baseren hun beslissingen op data, terwijl ze innovatie en wereldwijde samenwerking aanmoedigen.

Deze leiders zijn visionair, durven risico's te nemen en creëren een veilige, dynamische omgeving.


In deze boeiende keynote presenteert Richard inspirerende voorbeelden en inzichten die je kunt toepassen in de praktijk. Ben je er klaar voor om deze verandering te omarmen? Nieuwe leiders vinden richting, steun en zetten vaart achter veranderingen met behulp van de juiste vaardigheden, organisatievormen en een gezonde dosis moed. Ben jij klaar voor deze uitdaging?

Lezing Richard van Hooijdonk: AI voor managers

Kunstmatige intelligentie (AI) staat momenteel volop in de belangstelling. Maar wat betekent dit precies en hoe kan jouw organisatie hiervan profiteren? In Richard's boeiende masterclass duikt hij diep in de wereld van AI.


Richard biedt niet alleen uitleg en prikkelende voorspellingen, maar geeft ook praktische voorbeelden en aangepaste actieplannen specifiek voor jouw sector of organisatie. Na afloop van deze masterclass heb je een diepgaand begrip van de toepassing en betekenis van AI, en ben je uitstekend voorbereid om je organisatie naar een toekomst met AI te leiden. Ben je er klaar voor?

Lezing Richard van Hooijdonk: De Toekomst van Marketing

Er staat ons een nog grotere digitale transformatie te wachten. De consument van de toekomst bestaat uit data. Zijn persoonlijke data en de ‘dingen’ die hij gebruikt vormen het fundament voor interactie en communicatie. ‘Lovebrands’ en algoritmen gaan hand in hand. Relevantie is key.

De toekomst van marketing komt letterlijk dichtbij. Nieuwe technologie transformeert het marketingvak tot een ware uitdaging en uitmuntende beleving. Het Internet of Things, sensoren, big data en slimme algoritmen leveren de marketeer ‘sneller dan realtime’ informatie. Voorspellingen bepalen de toekomst en extreme personalisatie is een feit. Virtual reality brengt ervaringen nog dichterbij en crowdsourcing helpt een handje mee. Digitale ‘helperbrands’ zullen overleven. Anderen staan buiten spel. Welkom bij de toekomst van marketing. Richard vertelt je hier graag alles over in zijn lezing.

Lezing Richard van Hooijdonk: Trends! Op naar 2030

Dit is één van de meest gevraagde onderwerpen van dit moment. Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Nieuwe technologie zal impact hebben op alles wat we doen. Communicatie, de manier van werken en hoe organisaties zijn ingedeeld.

We staan aan de vooravond van grote veranderingen. Volgens Richard zijn toekomstbeeld rijden we rond in slimme steden met zelfrijdende solar auto’s die op een 3D printer zijn uitgeprint. We worden driehonderd jaar en misschien wel onsterfelijk. Als we de aarde over 500 jaar moeten verlaten is Mars dan een alternatief? Veel banen bestaan niet meer in de wereld van morgen. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen gelukkig blijft? Welk onderwijs en welke skills hebben we nodig om de wereld van morgen samen met elkaar te maken?

Nieuwe mogelijkheden en businessmodellen ontstaan. Organisaties moeten klaar worden gemaakt voor de toekomst. Deze lezing kan worden gecombineerd met de lezing ‘Bedrijf van de toekomst‘. Maatwerk van deze lezing is mogelijk.

Lezing Richard van Hooijdonk: Wat worden de trends van 2020?

De wereld verandert in snel tempo, elk jaar komen er grote veranderingen bij. In 2020 nemen robots het werk over van mensen. Kunstmatige intelligentie gaat over alle grenzen heen. DNA-engineering maakt het leven maakbaar. Hackers zorgen voor grote paniek en zijn niet van plan om in de toekomst met hun activiteiten te stoppen. Camera’s en sensoren kijken en horen met ons mee. In de wereld van morgen is er voldoende voedsel voor iedereen. Zo’n beetje alle sectoren moeten ingrijpend veranderen. Het onderwijs, de zorg, de bouw, de agrarische sector, maar ook de fabrieken en retailers. Directies staan voor grote uitdagingen. Ze moeten ervoor zorgen dat het bedrijf over tien jaar nog steeds bestaat. Maar hoe gaan we dit nu met elkaar doen? Welke skills zijn er nodig en welk onderwijs hoort daarbij? Willen wij wel leven in deze wereld die steeds meer gaat over technologie? Welke ethische keuzes maken we? Welke 10 beslissingen moeten we nemen om de organisatie toekomstklaar te maken?

Gezond en gelukkig blijven. En daar moet je heel wat voor doen.

Richard van Hooijdonk - Hoe gaat Internet of Things ons dagelijks leven veranderen? | OC #49

Het bedrijf van de toekomst - Richard van Hooijdonk - SIDN Connect 2018

...
99% was laaiend enthousiast en 1% zeer enthousiast :)! Je hebt wat los gemaakt binnen de club, heel goed!
Joost Gulden, hoofd inkoop Stedin
...
Jouw lezing op het ‘Airpower event’ was een groot succes. De deelnemers waren zeer positief over jouw bedrag. Door jouw inzet hebben we een goed resultaat kunnen bereiken.
Alexander Schnitzger, luitenant-generaal Koninklijke Luchtmacht
...
Gedreven spreker, een goed en veelzijdig verhaal. De lezing werd door iedereen ervaren als ‘wow’.
Maarten Buikhuisen, directeur Global Solutions Heineken
...
Een flitsende reis langs nieuwe technologie. Zijn enthousiaste en energieke manier van presenteren en visuele ondersteuning ervan zorgden voor een geslaagde aftrap van het event.
Patrick Steemers, partner Deloitte

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.