Richard van Hooijdonk - Wat worden de trends van 2020?

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Richard van Hooijdonk poserend in pak bij grijze achtergrond

Wat worden de trends van 2020?

Richard van Hooijdonk - Wat worden de trends van 2020?

Topspreker, trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk vertelt het je in zijn nieuwe lezing!

Richard van Hooijdonk is internationaal topspreker, trendwatcher en futurist. Zijn heldere vooruitzichten inspireren en geven een wake-up call. Hij spreekt voor vele organisaties, zoals Interpol, Google, Apple, IBM, Microsoft, de Europese Commissie en wereldwijde overheden. Ruim 500.000 mensen hebben zijn lezingen inmiddels bijgewoond.

Richard heeft niet alleen vanwege het getal, maar ook vanwege grote technologische doorbraken een speciale lezing ontwikkeld, genaamd ‘Wat worden de trends van 2020?’. De wereld verandert in snel tempo. Het jaar 2020 wordt de aftrap voor nog veel meer grote veranderingen.Maar wat houden al deze grote veranderingen precies in? Denk hierbij aan kunstmatige intelligentie dat over alle grenzen heen gaat. Robots die het werk overnemen van mensen. DNA-engineering dat het leven maakbaar maakt.

Hackers die zorgen voor grote paniek en niet van plan zijn om in de toekomst met hun activiteiten te stoppen. Camera’s en sensoren die met ons meekijken en meeluisteren. In de wereld van morgen is er voldoende voedsel voor iedereen. Om ervoor te zorgen dat bedrijven met de tijd meegaan moeten zo’n beetje alle sectoren ingrijpend veranderen: het onderwijs, de zorg, de bouw, de agrarische sector, maar ook de fabrieken en retailers. Directies staan voor grote uitdagingen, zij moeten er namelijk voor zorgen dat het bedrijf over tien jaar nog steeds bestaat.

Maar hoe gaan we dit nu met elkaar doen? Welke ethische keuzes maken we? Welke skills zijn er nodig en welk onderwijs hoort daarbij? Willen wij wel leven in deze wereld die steeds meer gaat over technologie? Hoe weten we welke 10 beslissingen we moeten nemen om de organisatie toekomstklaar te maken? Richard van Hooijdonk vertelt het je allemaal in zijn lezing!