Vakgebied

Duurzaamheid
De mediawereld
Actualiteiten
Maatschappij
Klimaat
Duurzaam ondernemen
Actualiteiten en duurzaamheid
Cultuur & duurzaamheid
Duurzaamheid & Klimaat

Thema's

Mens & Maatschappij
Duurzaamheid & Klimaat

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Helga van Leur (8 september 1970) was meteoroloog voor RTL 4. Ze heeft aan de Universiteit in Wageningen Bodem, Water en Atmosfeer gestudeerd. In 1994 kwam ze via een stage bij Meteo Consult. Hier heeft ze bijna vijf jaar het weerberichten voor kranten, radio en televisie verzorgd. Sinds april 1997 werkt ze als freelance bij RTL als weervrouw waarmee ze eind juni 2017 stopte. Bij haar laatste weerbericht keken maar liefst 1,2 miljoen mensen. Haar afscheid was het best bekeken RTL-programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Twintig jaar lang presenteerde ze het weerbericht bij de nieuwsuitzendingen van RTL 4. Vanaf 5 juli 2017 presenteerde ze de wekelijkse weer rubriek ‘Wat een weer’ bij RTL Late Night. Hierna ging ze verder als ambassadeur klimaat en duurzaamheid.

In 2007 won ze met haar danspartner bij Dancing with the Star het televisieprogramma.

Naast haar televisiewerk schrijft ze artikelen en columns over haar kennis en ervaringen en verzorgt ze lezingen over weer, klimaat en duurzaamheid. In haar lezingen vertelt ze over de zekerheden en onzekerheden van verwachtingen, of het nu gaat om het weer, de hypotheken, de economie, je inkomen of het klimaat.

Naast lezingen geeft ze ook workshops waarin ze het weer, het presenteren en duurzaamheid behandelt. Hoe kunnen we ons wapenen tegen een stormachtige toekomst,, klimaatveranderingen, duurzaam gedrag, duurzaam ondernemen en de toekomst van voedsel en watervoorzieningen, zijn de thema’s die zij behandelt in haar workshops en lezingen.

Tijdens de World Solar Challenge maakt ze als weerkundige deel uit van Solar Team Twente in oktober 2011.

Ze is al meerdere malen uitgeroepen tot meest populaire weervrouw, zowel nationaal als internationaal.

In 1998 werd ze uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld. In 2008, 2010 en 2012 werd ze verkozen tot populairste weervrouw van het jaar. In oktober 2013 kreeg ze de titel ‘Meest Talentvolle weerman/vrouw’ namens het TV onderzoek uitgevoerd voor de 48e Gouden TelevizierRing. In 2017 kreeg ze een nieuwe internationale prijs van de European Meteorological Society.


Boek Helga van Leur bij het Sprekershuys!

Helga van Leur is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals duurzaamheid & klimaat, klimaatveranderingen en duurzaam ondernemen. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Helga van Leur boeken voor jouw evenement? Neem hiercontact met ons op!

Lees meer
‘Vandaag heb je morgen in handen’
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer