1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & meteoroloog

Helga van Leur

Helga van Leur was twintig jaar lang meteoroloog en weervrouw bij RTL4. Vanuit een passie voor duurzaamheid geeft ze inspirerende lezingen over het veranderende klimaat en hoe we dit aanpakken. Op elk podium weet ze het publiek aan het denken te zetten over het klimaat en duurzaam ondernemerschap moedigt ze de zaal aan om de planeet voor onszelf en toekomstige generaties te waarborgen. Helga van Leur is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Helga van Leur

Over Helga van Leur

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we een mooie planeet achterlaten voor toekomstige generaties? Helga van Leur weet als weervrouw alles over meteorologie en zet dit in om aandacht te vragen voor een betere planeet. Ze wilt een verschil maken, en deelt met het publiek hoe zij dit zowel als individu of (duurzame) ondernemer ook kunnen doen. 


Achtergrond

Helga van Leur studeerde Bodem, Water en Atmosfeer aan de Universiteit in Wageningen. In 1994 kwam ze via een stage bij Meteo Consult. Hier heeft ze bijna vijf jaar het weerberichten voor kranten, radio en televisie verzorgd. Sinds april 1997 werkte ze als freelancer bij RTL als weervrouw en twintig jaar later (eind juni 2017) nam ze afscheid. Ze was erg geliefd als weervrouw en trok bij haar laatste weerbericht maar liefst 1,2 miljoen kijkers. Haar afscheid was zelfs het best bekeken RTL-programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ook is ze meerdere malen uitgeroepen tot meest populaire weervrouw, zowel nationaal als internationaal. Vanaf 5 juli 2017 presenteerde ze de wekelijkse weer rubriek ‘Wat een weer’ bij RTL Late Night. Hierna ging ze verder als ambassadeur klimaat en duurzaamheid.


Klimaat en duurzaamheid

Ook achter de schermen zet Helga zich in voor een beter klimaat. Zo schrijft ze artikelen, boeken en columns over haar kennis en ervaringen. Ze schreef de boeken ‘Dag & Nacht’ (2020) en ‘Van zomerdag tot winternacht’ (2022) samen met collega Govert Schilling om kennis te delen over wat we kunnen aflezen aan weerkundige verschijnselen. Naast schrijven verzorgt ze ook lezingen over weer, klimaat, duurzaamheid en MVO. In al haar werk kaart ze de zekerheden en onzekerheden van de toekomst aan, of het nu gaat om het weer, de economie of het klimaat. Ze deelt oplossingen en laat zien hoe we samen kunnen zorgen voor een betere planeet. 


Lezingen en Workshops

Hoe kunnen we ons wapenen tegen een stormachtige toekomst? Wat houdt duurzaam gedrag in? Hoe wordt ik een duurzame ondernemer? Deze thema’s behandelt Helga in haar workshops en lezingen. Alles staat in het teken van samen op zoek gaan naar oplossingen voor een beter klimaat. Daarbij hoeven we niet alleen maar in te leveren, maar valt er ook winst te behalen. Helga deelt hoe je zowel als individu als ondernemer een verschil kunt maken. 


Boek Helga van Leur bij het Sprekershuys!

Helga van Leur is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals duurzaamheid, klimaatveranderingen en duurzaam ondernemen. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Helga van Leur boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Duurzaam ondernemerschap, Actualiteiten, Metrologie, De mediawereld, Maatschappij, Cultuur & duurzaamheid

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Helga van Leur

Helga van Leur is één van de meest geliefde weervrouwen van het land en is ambassadeur klimaat en duurzaamheid. Ze is expert op het gebied van meteorologie en zet het graag in om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Ze gelooft dat we de planeet voor onszelf en toekomstige generaties moeten waarborgen en deelt tijdens haar lezingen hoe we dit aan kunnen pakken. Maak samen met Helga van Leur stappen voor een beter klimaat en leer alles over duurzaam leven.

‘Vandaag heb je morgen in handen’

Energieweerbericht 31 oktober 2022

Helga van Leur presenteert nog één keer het weer - RTL LATE NIGHT

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.