Vakgebied

Economie
Journalistiek
Media
Beleggen

Thema's

Mens & Maatschappij
Business & Management
Economie & Financien

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 3.750

Biografie

Biografie

Het blondje met verstand van zaken. Janneke Willemse is journalist, presentatrice, dagvoorzitter én fanatiek belegger.

Janneke is beurscommentator bij RTL Z, presentatrice van het programma Geldzaken (7 Ditches TV) en oprichter van de website BlondjesBeleggenBeter.nl; een knipoog naar de vele onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Ze werkte jarenlang als financieel journalist en presenteerde onder meer WNL Op Zondag, waar ze Eva Jinek opvolgde.


In 2013 zegde ze haar vaste baan op, als hoofdredacteur van Belegger.nl en Beursduivel.be. Sindsdien werkt ze volledig als ZZP'er. Haar nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ze zich met veel plezier grondig verdiept in de meest uiteenlopende onderwerpen. Janneke staat erom bekend dat ze altijd de kritische vragen stelt die ertoe doen en zorgt voor een goede sfeer. Daarnaast zorgt ze ervoor dat de kernboodschap wordt overgebracht, introduceert ze sprekers met de aandacht die ze verdienen, bewaakt de tijd, houdt de vaart erin en zorgt dat er zo nu en dan gelachen wordt. Bij onderwerpen als beleggen, ondernemen, pensioenen en de financiële sector voelt ze zich als een vis in het water. Maar ook bij bredere onderwerpen weet zij de juiste vragen te stellen en discussies in goede banen te leiden. "Ik mag ongegeneerd rondneuzen in de keuken van een ander, maar dan moet ik natuurlijk wel met iets overheerlijks terugkomen. De sfeer moet goed zijn, het tempo lekker en heel belangrijk: het brein geprikkeld."


Janneke Willemse is te boeken als spreker en dagvoorzitter en geeft lezingen over onderwerpen als economie, beleggen, business en management. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
“Ongegeneerd rondneuzen in de keuken van een ander”
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer