De Amerikaanse verkiezingen... Het moment van de waarheid

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Collage Amerikaanse verkiezingen

De spanning stijgt en we zijn de ontknoping nabij… De Amerikaans verkiezingen houden wereldwijd iedereen bezig. Lees meer over wat onze sprekers hierover kunnen vertellen!

Het is nog steeds heel spannend. Biden heeft slechts één staat nodig - van de vier waar er nog stemmen geteld moeten worden - om zichzelf president te mogen noemen. Ondertussen dreigt Trump met rechtszaken om het tellen van de stemmen ongedaan te maken.

Met het uitblijven van de verkiezingsuitslag stijgt de onrust. Van geschorste Twitter accounts met misleidende informatie, tot demonstranten die de straat op gaan. Het land is in rep en roer en aan alle kanten wordt er een eerlijk verloop van de verkiezingen geëist. Welke kleur zal het land uiteindelijk gaan krijgen? En wat zal dit betekenen voor de rest van de wereld op het gebied van klimaat en economie?

Uiteraard volgen onze huysgenoten en Amerika-experts alle ontwikkelingen op de voet én hebben zij hier hun gedachtes en voorspellingen over.

Michiel Vos: 'De cijfers liggen dicht bij elkaar. We zouden Trumpisme wegvagen, het moest een grote overwinning worden en dat is niet gebeurd. Trump kán nog winnen. De cijfers liggen dicht bij elkaar. Trump is alive! Ook al verdwijnt de man wellicht - dat weten we nog niet zeker - die politiek, dat beleid, die toon...dat houden we.'

Huysgenoot Michiel Vos:

Is jurist, journalist, Amerika-deskundige en correspondent. Hij woont in Amerika en laat je het land zien door zijn ogen, neemt je mee achter de schermen tot in het hart van de Amerikaanse politiek. Michiel is met regelmaat te zien in talkshows en actualiteitenprogramma’s en is daarnaast te boeken als dagvoorzitter.

Huysgenoot Charles Groenhuijsen:

Is schrijver, columnist, consultant en spreker. Hij woont en werkt afwisselend in Nederland en Washington DC. Charles weet uiteraard alles over de Amerikaanse politiek, maar spreekt daarnaast ook over duurzaamheid, economie en de nieuwe werkelijkheid.

Husygenoot Maarten van Rossem:

Is historicus en heeft een brede interesse en expertise. Internationale politiek en de Verenigde Staten zijn thema’s waar Maarten van Rossem eindeloos over kan vertellen. In media optredens valt Maarten van Rossem op door dwars commentaar, nuchtere reacties en relativerende uitspraken. Als historicus biedt hij een andere kijk op de huidige verkiezingen.

Huysgenoot Willem Post:

Is Amerika-deskundige, historicus en publicist. Als Amerika-commentator wordt hij veel gevraagd voor diverse media. Onder andere voor de NOS en WNL. Willem Post weet alles over de Amerikaanse verkiezingen en bracht daar dit jaar ook zijn boek daarover uit: ‘Van arena naar Witte huis’.

Een van onze Amerika-deskundigen boeken voor jouw event? Neem contact met ons op!