1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Maarten van Rossem

Historicus Maarten van Rossem is de relativering in hoogsteigen persoon, met een nuchtere houding en brede interesse en expertise. Naast dat Maarten regelmatig in het theater te zien is, vertelt hij graag zijn verhaal op jouw event. Hij is in 2019 een nieuwe theatertour gestart. Tijdens deze theaterlezing geeft Maarten met zijn onderkoelde humor zijn visie op historische, actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Maarten van Rossem is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer en presentator bij het Sprekershuys.

...Maarten van Rossem

Over Maarten van Rossem

De relativering in hoogsteigen persoon, zo kun je Maarten van Rossem gerust noemen. Geen onderwerp is te groot voor zijn nuchtere kijk erop. Het heeft allemaal te maken met wat hij in het dagelijks leven is: historicus. Het beroep historicus heeft zijn manier van kijken op de wereld bepaald. Maarten heeft een brede interesse en een zeer uitgebreide expertise op diverse vlakken waaronder (inter)nationale politiek, Europa, de ontwikkeling van Nederland en de Verenigde Staten. In zijn kijk op de wereld steekt hij zijn mening over de ontwikkelingen niet onder stoelen of banken. Door zijn nuchtere houding en relativerende kijk op de wereld, weet hij altijd een reactie teweeg te brengen bij het publiek.


Opleiding

Toen hij keuzes moest maken voor een opleiding besloot hij Farmacie te gaan studeren. Na een paar maanden schrijft Maarten zich toch stiekem in voor een geschiedenisopleiding. In het begin anders dan verwacht; oninteressante onderwerpen, geen diepzinnige gesprekken met medestudenten en natuurlijk een familie die zijn keuze afkeurde. Maar na acht jaar studeert hij cum laude af. Zijn doctoraalscriptie over de historiografie van de Koude Oorlog schrijft Maarten bij Hermann von der Dunk. Na een paar keer van onderwerp te zijn veranderd kiest Maarten als thema voor zijn dissertatie het tijdschrift Partisan Review.


Boek

Kort daarna schreef hij zijn bekende boek: ‘De Verenigde Staten in de Twintigste Eeuw’. Zijn boek leidt ertoe dat hij uit wordt genodigd voor meerdere televisieoptredens. In meerdere programma`s is hij te zien als Amerikadeskundige en historicus. Door dwars commentaar, nuchtere reacties en relativerende uitspraken krijgt Maarten al snel een naam in de media- en televisiewereld. Sommige mensen zouden willen dat hij helemaal van de buis verdween, anderen kunnen zijn nuchtere kijk op de wereld juist zeer waarderen. Hieruit voortkomend ontstaat het historisch nieuwsblad ‘Maarten!’ waarin actualiteit, relativering en eigenzinnigheid de kernwaarden van het blad zijn. Tegenwoordig is Maarten met pensioen maar echt stil zitten zal hij nooit.Boek Maarten van Rossem bij het Sprekershuys!

Maarten van Rossem is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer en presentator en is expert op het gebied van politiek, geschiedenis, leiderschap en wetenschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Maarten van Rossem boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Verenigde Staten, Geschiedenis

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Maarten van Rossem

Iedereen kent Maarten van Rossum van zijn droge kijk op de wereld. Deze deelt hij dan ook graag met het publiek. Maarten is eigenlijk inmiddels al met pensioen maar stil zitten doet hij zeker niet. Zo is hij in 2019 een nieuwe theatertour gestart. Tijdens deze theaterlezing geeft Maarten met zijn onderkoelde humor zijn visie op historische, actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Hij staat niet alleen graag met zijn nuchtere maar humoristische lezing in het theater, hij vertelt ook graag zijn verhaal op jouw (zakelijke) event.

Maarten van Rossem als dagvoorzitter

Maarten van Rossum; iedereen kent zijn nuchtere kijk op de wereld vast wel. Jarenlang was hij te gast bij onder andere het programma De Wereld Draait Door. Naast dat Maarten graag zijn verhaal over historie, actualiteiten en zijn feitenkennis met jou deelt, staat hij ook graag op jouw event als dagvoorzitter. En een meer nuchtere dagvoorzitter dan Maarten bestaat bijna niet! Maarten is scherp, gaat diep in op de inhoud en heeft droge humor wat heel wat mensen goed kunnen waarderen.

“Het is maar net hoe je het bekijkt”

Maarten van Rossem over de seksistische speeches bij het studentencorps

Waarom Maarten vaak in talkshows zit

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.