Webinar Maarten van der Weijden

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Maarten van der Weijden aan het presenteren

Sinds een aantal maanden neemt het Sprekershuys voor veel bedrijven en organisaties een adviserende en ondersteunde rol op zich als het aankomt op het organiseren van online events. Voor de bedrijven die dit helemaal onder de knie hebben, doen wij wat we al jaren met gedrevenheid doen: een inspirerende spreker en/of dagvoorzitter verbinden aan een event.

HZCP vroeg ons advies voor hun online event afgelopen maand. Een boeiende lezing over verandering en persoonlijk leiderschap. Na goed afstemmen en een aantal namen te hebben voorgesteld, kwamen wij tot de perfecte match: Maarten van der Weijden. Wij stelden Trudy Bleeker van HZCP na afloop een aantal vragen.


Hoe ging het? Hoe verliep de lezing?

“De lezing is compleet naar wens verlopen. We waren meer dan tevreden over Maarten zijn presentatie. Maarten kan ontzettend mooi vertellen en weet ook humor in zijn bijzonder verhaal te brengen. Hij heeft ons allemaal, zelfs via een beeldscherm, weten te raken en inspireren. We zaten “aan de buis gekluisterd” kan je wel stellen. De afwisseling tussen presentatiehouding en attributen maakt het geheel erg leuk en dynamisch en verveelde geen moment.”

Hoe waren de reacties vanuit het publiek?

“We hebben achteraf veel leuke reacties gekregen. Van “inspirerend” tot “dit had ik niet verwacht”. Er waren ook collega’s bij wie de verwachtingen echt waren overtroffen. Weliswaar was er geen “live” publiek, maar de mensen thuis hebben er daardoor niet minder van genoten.”

Ging alles volgens verwachting?

“Maarten zelf is makkelijk in de omgang. We hebben van tevoren een gesprek met Maarten gehad om onze wensen en verwachtingen te bespreken. Deze heeft Maarten heel goed opgepakt en meegenomen in zijn presentatie. Heel fijn!

In eerste instantie hadden we zowel een online als offline sessie op de planning staan, waarbij er offline nog 30 personen publiek zou zijn. Helaas werden er 2 dagen voor het evenement verscherpte coronamaatregelen aangekondigd en kon het offline evenement niet doorgaan. We hebben toen moeten besluiten om de presentatie alleen nog als webinar (online) uit te zenden. Daarvoor moesten we van locatie veranderen. Dit was voor Maarten gelukkig geen probleem en ook het geven van een webinar ging hem heel natuurlijk af.”

Zijn er dingen die jullie volgende keer anders zouden doen?

“Nee! 😊

Heb je tips voor anderen die een online lezing aanbieden aan klanten/collega's?

“Wij hebben gebruik gemaakt van een professioneel bedrijf om ons te helpen met het opzetten van de webinar (in plaats van via Zoom of Teams). We hebben de webinar vanuit een studio uitgezonden. Zo waren we er zeker van dat de kwaliteit goed was. Dat kunnen wij iedereen aanraden.

Het was erg fijn dat Maarten ervaring heeft met camera’s en dus precies wist hoe het werkte, dat scheelt enorm in de voorbereiding. Mocht iemand er minder ervaring mee hebben, dan is het zeker verstandig om ruim op tijd aanwezig te zijn en een goede doorloop te doen.”

Hoe is de samenwerken met het Sprekershuys verlopen?

“De samenwerking is goed verlopen. We kregen snel reactie en hebben ook snel kunnen schakelen toen ons plan enigszins moest worden gewijzigd. Bedankt!”

Wil jij hulp bij het opzetten van een online event? Het Sprekershuys biedt ondersteuning van begin tot eind. Alleen een inspirerende spreker boeken? Dat kan natuurlijk ook.