1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & voormalig politicus

André Rouvoet

André Rouvoet is een Nederlands bestuurder en voormalig politicus. Hij was jarenlang fractievoorzitter van de ChristenUnie en minister van Jeugd en Gezin in het kabinet-Balkenende IV. Na de val van dat kabinet, werd hij als demissionair minister tevens benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In 2012 werd hij voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en sinds 2020 is hij voorzitter van GGD GHOR Nederland. André Rouvoet is te boeken als dagvoorzitter en spreker bij het Sprekershuys.

...André Rouvoet

Over André Rouvoet

Voormalig politicus André Rouvoet was jarenlang politiek leider en fractievoorzitter van ChristenUnie en was minister voor Jeugd en Gezin in het kabinet-Balkenende IV. Na zijn politieke carrière werd Rouvoet in 2012 voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en sinds 2020 is hij voorzitter van GGD GHOR Nederland, dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Hij staat momenteel op nr. 8 van de meest invloedrijke personen in de zorg.Dagvoorzitter

Als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland heeft Rouvoet veel voorzitterschappen gedaan. Hij weet als geen ander hoe je een maatschappelijk debat voert en in gesprek gaat met verschillende doelgroepen, zoals ouders, voogden, en kinderen, maar ook studenten. In deze gesprekken komen thema's als (mensen)rechten, zorg (ook specifiek jeugdzorg), onderwijs en politiek regelmatig aan bod. Als dagvoorzitter zorgt André Rouvoet niet alleen voor verbinding tussen de sprekers die met elkaar in gesprek gaan, maar ook met de mensen in de zaal.Relevante jaartallen:

 • 2007-2010: Minister Jeugd & Gezin
 • 2010-2011: Minister OCW na val van kabinet-Balkenende IV
 • 2012: Voorzitter Zorgverzekeraars Nederland (opvolger Hans Wiegel)
 • 2020-heden: Voorzitter van GGD GHOR Nederland


André Rouvoet inhuren als dagvoorzitter en spreker bij het Sprekershuys!

André Rouvoet is te boeken als dagvoorzitter en spreker. Hij is expert op het gebied van zorg, als (mensen)rechten, zorg (ook specifiek jeugdzorg), onderwijs en politiek. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter en spreker André Rouvoet boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Onderwijs, Zorg, Mensenrechten, Het recht, Jeugdzorg, Veiligheid

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Sessies

André Rouvoet Lezing

André Rouvoet is een Nederlands bestuurder en voormalig politicus. Hij was jarenlang fractievoorzitter van de ChristenUnie en minister van Jeugd en Gezin in het kabinet-Balkenende IV. Na de val van dat kabinet, werd hij als demissionair minister tevens benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In 2012 werd hij voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en sinds 2020 is hij voorzitter van GGD GHOR Nederland.

In zijn lezingen deelt de voormalig minister zijn expertise op het gebied van zorg (waaronder ook jeugdzorg), onderwijs, (mensen)rechten en politiek.

André Rouvoet Dagvoorzitterschap

Als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland heeft Rouvoet veel voorzitterschappen gedaan. Hij weet als geen ander hoe je een maatschappelijk debat voert en in gesprek gaat met verschillende doelgroepen, zoals ouders, voogden, en kinderen, maar ook studenten. In deze gesprekken komen thema's als (mensen)rechten, zorg (ook specifiek jeugdzorg), onderwijs en politiek regelmatig aan bod. Als dagvoorzitter zorgt André Rouvoet niet alleen voor verbinding tussen de sprekers die met elkaar in gesprek gaan, maar ook met de mensen in de zaal.

Verder kijken met... André Rouvoet

Voorzitter van GGD Nederland André Rouvoet over de testcapaciteit

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.