1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & talkshowhost

Heleen Hagelaar

Een open blik, creativiteit en gastvrijheid. Zo gaat Heleen Hagelaar het gesprek aan met een zaal. Als dagvoorzitter en redacteur van o.a. de talkshow Khalid & Sophie en podcastpresentator van ‘Headlines’, weet ze onderwerpen met gemak te vertalen naar een breed publiek. Haar interesse in cultuur, maatschappelijke vraagstukken en politiek, maakt dat onderwerpen haar snel eigen zijn. Heleen's achtergrond als veranderkundige geeft haar de handvatten om dynamieken te herkennen en interactie aan te gaan. Daarbij zet ze humor in, of weet ze net die scherpe vraag te stellen. Heleen Hagelaar is te boeken als dagvoorzitter, presentator, interviewer en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Heleen Hagelaar

Over Heleen Hagelaar

Ongelijkheid motiveerde Heleen om veranderkundige te worden. Maar ze kon haar creativiteit en de behoefte om mensen te inspireren tot verandering hierin niet kwijt. Ze koos voor de media en is nu freelance redacteur, podcastmaker en dagvoorzitter. Inmiddels heeft ze een groot netwerk opgebouwd en al vele gesprekken mogen bedenken, vormgeven en leiden. Door haar energieke en positieve instelling gaat ze het gesprek aan met de zaal waardoor iedereen zich betrokken voelt. Noem het activisme light, Heleen werkt als dagvoorzitter graag mee aan een positieve impact om mensen met een dosis inspiratie naar huis te laten gaan. 


Redacteur 

Als freelance redacteur heeft Heleen al op veel verschillende plekken mogen werken. Bij de talkshow M werkte ze als cultuurredacteur en bij de talkshow Khalid & Sophie zit ze boven op de actualiteiten. Als podcastredacteur en regisseur heeft ze zich al meermaals verdiept in gezondheidsvraagstukken, jeugdthema’s en human interest-gesprekken vormgegeven. Haar wil om ongelijkheid aan de kaak te stellen en haar nieuwsgierigheid naar mensen motiveert haar om iedereen een kans te geven zijn of haar verhaal te laten doen. Als redacteur is ze verantwoordelijk voor een gesprek van A tot Z. 


Podimo Headlines

Samen met drie mede-presentatoren is Heleen te horen in de nieuwe nieuwspodcast Headlines, op Podimo. Elke werkdag word je als luisteraar bijgepraat over het belangrijkste nieuws uit de binnen- en buitenlandse kranten. Ze zijn met zijn vieren verantwoordelijk voor de aflevering: van research, tot presentatie en edit.  


Dagvoorzitter

Als dagvoorzitter weet Heleen te luisteren, te filteren en te sturen. Vanuit het principe vragen stellen is het antwoord op aannames, gaat ze moeilijke vragen niet uit de weg. Haar gastvrije houding nodigt uit tot interactie en met humor weet ze de zaal te prikkelen. Ze denkt graag mee in de voorbereiding van een event.  


Veranderkundige

Dankzij de master Organisaties, Verandering en Management die Heleen behaalde, weet ze verschillende gesprekstechnieken makkelijk in te zetten, en herkent en voelt ze dynamieken snel aan. Een veranderlijke omgeving is haar eigen en daarmee weet ze te improviseren wanneer nodig. Ze leerde op haar opleiding wat er nodig is voor het realiseren van maatschappelijke impact en hoe politiek gedrag, leiderschap en cultuur daarop van invloed zijn. Er is geen blauwdruk voor verandering; mensen, betekenis en interacties zijn daarvoor nodig. Dat vraagt om inzicht, analyses en creativiteit. Die lessen neemt ze mee in haar rol als dagvoorzitter.

Boek Heleen Hagelaar bij het Sprekershuys!

Heleen Hagelaar is te boeken als dagvoorzitter, presentator, interviewer en gespreksleider. Ze is een redacteur en dagvoorzitter van o.a. de talkshow Khalid&Sophie en podcastpresentator van ‘Headlines’. Ze is gespecialiseerd in een breed aantal thema's, zoals leiderschap, kunst en cultuur, wetenschap, zorg, politiek, maatschappij en verandermanagement. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter en presentator Heleen Hagelaar boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Bestuur, Zorg, Dagvoorzitter, (Maatschappelijke) Actualiteiten, Gedragsverandering, Wetenschap, Human Interest, Kinderen

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Heleen Hagelaar als dagvoorzitter

Met de juiste balans tussen energie en rust, weet Heleen Hagelaar sessies te begeleiden. Door een gastvrije houding voelen mensen zich snel bij haar op hun gemak, waardoor er interactie met de zaal ontstaat en mensen zich uitgenodigd voelen om mee te doen. Ze bereidt zich goed voor, werkt graag samen en zorgt dat het beoogde doel van de klant voor die dag leidend blijft. Ze houdt ook altijd het nieuws in de gaten, om te zien of er een brug te slaan is tussen het doel van de dag en de actualiteit. Dit heeft ze voor onder andere Voordekunst, de provincie Noord-Holland en de gemeente Utrecht al meerdere malen mogen doen. Heleen is open en positief en dat straalt ze ook uit op een groep. Ze kan goed improviseren en gebruikt enige zelfspot, humor en persoonlijke anekdotes.

...
Heleen is een betrokken en energieke dagvoorzitter/moderator. Door haar interesses en nieuwsgierigheid in verschillende onderwerpen, hebben wij ervaren dat Heleen inhoudelijk heel betrokken is, wat de afstemming en samenwerking heel fijn maakt. Daarnaast beschikt Heleen over een energieke houding, waarbij de energie en de rust behouden goed gedoseerd wordt om het publiek op de juiste manier te activeren en te betrekken bij het programma. Door het verantwoordelijkheidsgevoel van Heleen weet je dat het in banen leiden van jouw programma in goede handen is bij haar.
Kristel Casander - directeur voordekunst
...
Als dagvoorzitter is Heleen sterk in gastvrijheid; met rust en warmte nodigt ze deelnemers actief uit tot interactie. Op elegante wijze houdt ze de structuur van een programma aan, telkens op basis van goede voorbereidingen.
Sophie van Rijswijk & Veerle Devreese - Cornelis Serveert

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.