1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Maurits Groen

Maurits Groen was al actief op het gebied van duurzaamheid toen het woord nog niet bestond. Hij is oprichter van meerdere bedrijven en stichtingen en met circa 45 jaar ‘duurzame’ ervaring is Maurits graag bereid te fungeren als klankbord en sparring partner, maar ook als mede-uitvoerder van goede plannen en projecten. Ook heeft hij het eerste Nederlandse milieucommunicatiebureau opgericht. Hij is helemaal thuis in duurzaamheid want hij is expert op het gebied van duurzaamheid, communicatie, ondernemen en duurzaamheid & klimaat. Maurits is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Maurits Groen

Over Maurits Groen

Maurits Groen is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, debatleider, panellid en gespreksleider. Hij spreek over de onderwerpen duurzaamheid & klimaat, communicatie en ondernemen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessie' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Milieu en communicatie

Maurits heeft Politicologie gestudeerd, was in de periode 1978-1982 hoofdredacteur van het maandblad Milieudefensie, is oprichter van het eerste Nederlandse milieucommunicatiebureau, maakte radio- en TV-documentaires (waaronder in 1994 ‘De kanarie in de kolenmijn’, de prijswinnende documentaire over klimaatontwrichting in de Pacific, als waarschuwing voor de rest van de wereld) en schreef boeken over diverse aspecten van duurzaamheid (onder andere ‘De Fuik’, ‘De aarde verliest grond’ en ‘Naar een duurzaam Nederland’).


Nationaal Milieubeleidsplan

In 1989 was Maurits betrokken bij het eerste Nationaal Milieubeleidsplan en schreef hij onder andere de bestseller ‘Kiezen of Verliezen’. In 2006 initieerde hij de Nederlandse boekuitgave en de filmpremière van ‘Een Ongemakkelijke Waarheid' in aanwezigheid van Al Gore (en nodigde hem daarna nog vier maal uit naar Nederland), Tevens organiseerde hij premières van andere films over klimaatontwrichting (onder andere ‘The Age of Stupid’, ‘Silent Snow’, Chasing Ice’, ‘The 11th Hour' en 'Before The Flood' (beide Leonardo diCaprio), Drawdown-docu ‘2040’, 'Beyond Zero'.


Duurzame uitgeverij

Begin 2006 Maurits zijn eigen duurzame uitgeverij. In 2010 werd hij mede-oprichter van de digitaal duurzame winkelplatforms Greenem en DoThe BrightThing. In 2012 richte hij mede solar power&light bedrijf WakaWaka op en in 2015 werd Maurits mede-oprichter van Kipster: ‘s werelds meest dier-, milieu- en boervriendelijke (en bovendien eerste klimaatneutrale) kippenboerderij. In 2008 werd hij oprichter van stichting Milieubende (2008-2024), een combi van theater, onderwijs en actie over duurzaamheid in het basisonderwijs, waarvan hij tevens nog steeds voorzitter is.


Duurzame Dinsdag

Daarnaast is hij voorzitter van enkele stichtingen zoals Duurzame Dinsdag (sinds 2011), WakaWaka Foundation (2012-2020), De Groene Grachten (sinds 2014), Green Light District (2019-2023), van magazine en digitaal platform OneWorld (2018-2021) en van cultureel en maatschappelijk centrum Pakhuis De Zwijger (sinds 2018).


Boek Maurits Groen bij het Sprekershuys!

Maurits Groen is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van duurzaamheid & klimaat. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Maurits Groen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Communicatie, Duurzaam leiderschap, Ondernemen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Maurits Groen Dagvoorzitter

Een goede dagvoorzitter heeft kennis van zaken, is in staat een open, veilige en goede sfeer neer te zetten en weet zowel sprekers als publiek optimaal tot hun recht te laten komen. Maurits Groen weet een bijeenkomst zowel zakelijk als punctueel, maar ook vlot, vaardig maar ook met humor te leiden. Dankzij de zeer talrijke bijeenkomsten die hij afgelopen decennia heeft voorgezeten, heeft Maurits al deze eigenschappen kunnen ontwikkelen en perfectioneren.

Maurits Groen Lezing/workshop

De afgelopen decennia heeft Maurits Groen vele honderden lezingen gegeven en talrijke workshops geleid. Een enorme ervarenheid dus -maar bepaald geen routinematigheid laat staan sleetsheid. In tegendeel: Maurits Groen weet zijn publiek elke keer weer gepassioneerd en verrassend te informeren, te inspireren, te enthousiasmeren en te motiveren.

'Point c'est que n'est pas nécessaire de espérer pur commencer, nu de réussir pout persévérer"

Willem van Oranje

Interview Maurits Groen - van politicoloog naar ondernemer en activist

Maurits Groen raakt je met zijn duurzame hart - De Duurzame Podcast

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.