Vakgebied

Duurzaamheid
Communicatie
Ondernemen
Duurzaamheid & Klimaat

Thema's

Duurzaamheid & Klimaat

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.250

Biografie

Biografie

Maurits Groen is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, debatleider, panellid en gespreksleider. Hij spreek over de onderwerpen duurzaamheid & klimaat, communicatie en ondernemen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessie' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Maurits Groen

Maurits heeft Politicologie gestudeerd, was in de periode 1978-1982 hoofdredacteur van het maandblad Milieudefensie, is oprichter van het eerste Nederlandse milieucommunicatiebureau, maakte radio- en TV-documentaires (waaronder in 1994 ‘De kanarie in de kolenmijn’, de prijswinnende documentaire over klimaatontwrichting in de Pacific, als waarschuwing voor de rest van de wereld) en schreef boeken over diverse aspecten van duurzaamheid (onder andere ‘De Fuik’, ‘De aarde verliest grond’ en ‘Naar een duurzaam Nederland’).

In 1989 was Maurits betrokken bij het eerste Nationaal Milieubeleidsplan en schreef hij onder andere de bestseller ‘Kiezen of Verliezen’. In 2006 initieerde hij de Nederlandse boekuitgave en de filmpremière van ‘Een Ongemakkelijke Waarheid' in aanwezigheid van Al Gore (en nodigde hem daarna nog vier maal uit naar Nederland), Tevens organiseerde hij premières van andere films over klimaatontwrichting (onder andere ‘The Age of Stupid’, ‘Silent Snow’, Chasing Ice’, ‘The 11th Hour' en 'Before The Flood' (beide Leonardo diCaprio), Drawdown-docu ‘2040’).


Begin 2006 Maurits zijn eigen duurzame uitgeverij. In 2010 werd hij mede-oprichter van de digitaal duurzame winkelplatforms Greenem en DoThe BrightThing. In 2012 richte hij mede solar power&light bedrijf WakaWaka op en in 2015 werd Maurits mede-oprichter van Kipster: ‘s werelds meest dier-, milieu- en boervriendelijke (en bovendien eerste klimaatneutrale) kippenboerderij. In 2008 werd hij oprichter van stichting Milieubende (een combi van theater, onderwijs en actie over duurzaamheid in het basisonderwijs) waarvan hij tevens nog steeds voorzitter is.

Daarnaast is hij voorzitter van enkele stichtingen zoals Duurzame Dinsdag (sinds 2011), WakaWaka Foundation (sinds 2012), De Groene Grachten (sinds 2014), Green Light District (sinds 2019) en van cultureel en maatschappelijk centrum Pakhuis De Zwijger en van magazine en digitaal platform OneWorld (beide sinds 2018).

Lees meer
'Point c'est que n'est pas nécessaire de espérer pur commencer, nu de réussir pout persévérer"
Spreker Maurits Groen
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer