Online events

Alles voor een onvergetelijk online event 

Een online event organiseren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het Sprekershuys biedt advies en begeleiding om zo een sterk event mét impact neer te zetten.

Wat is een online event?

Om te beginnen leggen we je het verschil uit tussen een webinar en een online event. Een webinar bestaat vaak uit een sessie of een kort programma. Een online event is grootser, waarbij er meerdere break-out sessies zijn. Het programma kan vanuit een studio worden uitgezonden. Een dagvoorzitter of presentator leidt en presenteert het programma en is in de studio aanwezig.

Waar een webinar dus een enkele sessie of een simpeler programma is, bestaat een online event uit een plenair gedeelte en deelsessies. Er zijn verschillende formats mogelijk bij een online event. Een online event komt qua opbouw overeen met een fysiek event en biedt tal van mogelijkheden.

Beeldscherm met poppetjes en de teskt: "Het organiseren van een online event"
...

Stappen voor een online event

Het organiseren en vormgeven van een online event vraagt een goede voorbereiding. Er zijn veel aspecten die van belang zijn. Hieronder een aantal belangrijke zaken om mee te nemen in de voorbereiding.

Studio Werkspoor: boek een studio voor jouw online event

Wil je een online event, webinar of zelfs een podcast opzetten? Maak dan een professionaliseringsslag en boek een studio! Studio Werkspoor is zo opgezet en ingericht dat jij direct live kunt met je online event en je volledig kunt focussen op het delen van je verhaal. Wij organiseren, verbinden, ontwikkelen en ontzorgen jou in het neerzetten van een onvergetelijk event.

Studio Werkspoor

Referentie Verbond van Verzekeraars

‘Wij hebben het Sprekershuys gevraagd de organisatie in handen te nemen van een online seminar dat we op het laatste moment besloten te organiseren. De voorbereiding verliep erg soepel waarbij we konden rekenen op de expertise van het Sprekershuys. Het seminar zelf verliep zowel inhoudelijk als technisch erg goed en wij kijken dan ook met tevredenheid terug op onze samenwerking.’ Antoine Reijnders