Sprekershuys logo

Online events

Een online event organiseren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het Sprekershuys biedt advies en begeleiding om zo een sterk event mét impact neer te zetten.

Wat is een online event?

Om te beginnen leggen we je het verschil uit tussen een webinar en een online event. Een webinar bestaat vaak uit een sessie of een kort programma. Een online event is grootser, waarbij er meerdere break-out sessies zijn. Het programma kan vanuit een studio worden uitgezonden. Een dagvoorzitter of presentator leidt en presenteert het programma en is in de studio aanwezig. Waar een webinar dus een enkele sessie of een simpeler programma is, bestaat een online event uit een plenair gedeelte en deelsessies. Er zijn verschillende formats mogelijk bij een online event. Een online event komt qua opbouw overeen met een fysiek event en biedt tal van mogelijkheden.

Stappen voor een online event

Het organiseren en vormgeven van een online event vraagt een goede voorbereiding. Er zijn veel aspecten die van belang zijn. Hieronder een aantal belangrijke zaken om mee te nemen in de voorbereiding:

Kunnen wij je helpen? Het Sprekershuys biedt advies en begeleiding. Neem gerust contact op met het Sprekershuys, we helpen je graag! Samen maken we events met impact, juist nu.