Online events

Je wilt een online event organiseren. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze pagina hebben we alle informatie verzamelend zodat je weet waar je op moet letten, hoe het werkt en ook wat het verschilt is tussen een online event en een webinar.

Wat is een online event?

Er is een verschil tussen een een online event en een webinar. Bij een webinar streamt iedereen vanuit huis, dus ook de spreker(s) en de eventuele dagvoorzitter. Een online event is grootser waarbij een deel van het programma vanuit een studio kan worden uitgezonden. Wat we veel zien is dat de dagvoorzitter of presentator in de studio aanwezig is. Waar een webinar dus een enkele sessie is, bestaat een online event uit een plenair gedeelte en deelsessies. Er zijn verschillende formats mogelijk bij een online event. Een online event komt qua opbouw overeen met een fysiek event en onze voorkeur ligt dan ook bij deze optie.

Stappen voor een online event

Omdat het organiseren en vormgeven van een online event voor veel ons nieuw is leggen we je uit hoe het werkt, wat je voorbereiden en waar je op moet letten:

Heb je nog een aanvullende vraag of wil je met ons overleggen? Neem gerust contact op met het Sprekershuys, we helpen je graag verder. Samen maken we events met impact, juist nu!