Hoe organiseer je een hybride event?

Vanuit het Sprekershuys zijn we dagelijks druk bezig met het meedenken over inhoudelijke programma’s en concepten voor online evenementen, maar we denken nu alvast graag met je mee over evenementen in de 1,5 meter samenleving.

Kijken naar de mogelijkheden

De manier hoe we evenementen organiseren heeft het afgelopen jaar een enorme transformatie doorgemaakt, en nog steeds. Maar de eventbranche is veerkrachtig, blijft meebewegen en kijkt vooral naar de mogelijkheden. Zo ook het Sprekershuys. Wat de beperkingen ook zijn, er zijn altijd mogelijkheden.

Wat is een hybride event en waar moet je op letten?

Een hybride event is een event waarbij online en offline samenkomen. Een deel fysiek, en een deel online. Je dagvoorzitter, sprekers en (een klein) publiek live aanwezig vanuit de studio of evenementenlocatie. Daarbij maak je slim gebruik van online streaming zodat er ook vanuit huis een groot aantal mensen het event kan bijwonen. Best of both worlds.

Maar waar moet je nu op letten bij het organiseren van een hybride event? Hoe zorg je ervoor dat dit verantwoord en veilig is en dat de bezoekers die op locatie aanwezig zijn op 1,5 meter afstand blijven? We zullen deze pagina blijven aanvullen met nieuwe inzichten vanuit ons en de branche!


Advies nodig? We helpen je graag! Neem contact op via ons contactformulier of telefonisch via 030 - 3040025.