Edwin van Andel inhuren als spreker

Edwin van Andel inhuren als spreker

Hacker/ CEO bij Zerocopter

Als je maar lol hebt!”

Biografie

Edwin van Andel begon met hacken op zijn 13e. Hoewel hij nu CEO is van hackersbedrijf Zerocopter, is zijn band met de hacker community nog steeds de belangrijkste drijfveer in zijn leven. Zijn droom om de briljante geesten van alle hackers die hij kent samen te zetten in 1 ruimte en alles te hacken wat er maar binnengebracht wordt, is iets waar hij steeds dichterbij komt. Daarnaast is hij samen de ‘Guild of de Grumpy Old Hackers’ actief in het begeleiden en op het goede pad leiden van jonge hackers om zo zijn uiteindelijke doel -een veilige samenleving door een veiliger internet- te creëren.

Edwin van Andel, uit het goede wijnjaar 1970, drukte al knoppen vanuit de wieg. In zijn jeugdjaren was geen apparaat veilig voor hem, en zijn pubertijd werd door het ontdekken van computers, modems en de hack-tic door zijn naasten omschreven als een “zeer desastreuze periode”.

Na het -zoals zijn advocaat aangeeft- “Onderzoeken van mogelijk aanwezige informatie op open systemen”, kwam hij uiteindelijk in dienst bij een grote IT distributeur, waar hij al snel uitgroeide tot senior consultant met een risico tag, en werd hij uit veiligheidsoverwegingen voornamelijk op langdurige buitenlandse projecten gezet.

In 2003 startte hij samen met een collega het bedrijf Yafsec, met als doel het ondersteunen van bedrijven en dealers in de IT en security wirwar. Sinds 2016 werkt hij voor Insite Security en Zerocopter, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het verder uitbouwen van het “continuous security” platform. In 2017 werd hij CEO van Zerocopter.

Verkozen tot winnaar van de Lightning talks op Brucon 2013 en organisator van het alternatieve NCSC-congres -“omdat er geen hackers uitgenodigd werden”- #ALT-S, laat hij u vanuit het perspectief van de hacker op humoristische wijze kennis maken met de gevaren, deugden en de huidige stand van zaken in de security wereld.

 

 

 

 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

(ethical) Hacking/ Cyper Security/ IOT Awareness/ Social Engineering

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €2500,-

In te huren als

Spreker Presentator Panellid

Onderwerpen

Leiderschap Ondernemen Technologie & ICT Maatschappij Lifestyle & Health Onderwijs

Interview

Wat was je eerste baantje?

Vliegtuigen laden en piano’s plaatsen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik ga elke dag hoger… maar lunchen met de premier van Frankrijk was wel een dingetje.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Grotendeels hetzelfde. We zullen meer en meer digitaliseren, maar hackers zullen nodig blijven om alles wat we veel te snel ontwikkelen te testen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Charlie Miller, Joe Grand, John Draper, Winn Schwartau.

Wat weet niemand van je?

Wat ik vroeger allemaal gedaan heb op het ‘vroege’ internet. Want er was nog geen logging. ;)

Twitter