1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Jarno Duursma

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie-expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Op een inspirerende, heldere en energieke wijze schetst hij het landschap van digitale trends. Jarno spreekt over kunstmatige intelligentie met een focus op generatieve kunstmatige intelligentie. Dit doet hij met optimisme en een gepaste kritische blik. Jarno onderzoekt wat de impact hiervan gaat zijn op bedrijven en de samenleving, zonder de realiteit en het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Jarno Duursma is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Jarno Duursma

Over Jarno Duursma

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie-expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van kunstmatige intelligentie.


Auteur

Jarno schreef vier boeken over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Daarnaast schrijft hij opinieartikelen voor onder andere het Financieel Dagblad, NRC en Volkskrant.


Werk en carrière

Als technologie-expert is Jarno veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media, zoals EenVandaag, NOS, RTL4. Maar daar hield hij het niet bij. Jarno is maker van de tech-podcast ‘Listening to the future’ en van de nieuwsbrief ‘Trending in Tech’.


Technologische ontwikkelingen

Daarnaast onderzoekt Jarno wat de impact gaat zijn van de technologische ontwikkelingen op bedrijven en de samenleving. Waarbij hij niet de realiteit en het menselijk aspect uit het oog verliest.


Spreker

Jarno is een veelgevraagde spreker met een hoge beoordeling. Op een inspirerende, heldere en energieke wijze spreekt hij over kunstmatige intelligentie. Samen met jou kijkt hij naar de toekomst.

Boek Jarno Duursma bij het Sprekershuys!

Jarno Duursma is te boeken als spreker en is expert op het gebied van technologie, ICT en mens & maatschappij. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jarno Duursma boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Conversational Technology, Quantum computing, Robotica, Speech recognition, Big Data, Braincomputer interface, Crypto, Virtual Assistants, Computergenerated imagery, Immersive Experiences, Internet of Things, Deep Learning, Techtrends, Machine Economy, Chatbots, GAN technology, 5G netwerk, Ethics in technology, Artificial Intelligence, AI-ethiek, Economy of Things, Machine Learning, Exponential technologies, User Experience, Data Analyse

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

€5000

Sessies

Toekomst van Werk

Alle werkzaamheden waarover je niet meer dan een seconde hoeft na te denken worden in de toekomst overgenomen door intelligente systemen. Is er dan straks misschien geen werk meer voor de mens door slimme computers? De toekomst van werk houdt iedereen bezig. Door de digitalisering en nieuwe ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, robotica, cloud computing, mobile internet, platformen, het Internet of Things, sensoren en Bitcoin Blockchain wordt onze omgeving steeds intelligenter. Dit gaat ook zijn impact hebben op de arbeidsmarkt. We moeten ons afvragen wat wij mensen wel goed kunnen en wat niet. We weten niet of ons werk over tien jaar nog bestaat. Vaste banen, zekerheid tot je pensioen: het gaat allemaal verdwijnen. Dat levert discomfort op en dat moeten we leren accepteren en verdragen. Jarno geeft antwoord op vragen als: wat kunnen robots, computers en drones nu al en hoe zal dit in de toekomst zijn? Deze lezing geeft een helder inzicht in de toekomst van werk en schets het verloop.

Neemt kunstmatige intelligentie ons (menselijk) werk over?

We leven in een waanzinnig interessante tijd. Software wordt steeds slimmer, geeft ons hulp voordat we wisten dat we hulp nodig hadden en we krijgen antwoorden op vragen die we niet eens wisten dat we ze hadden. Op sommige vlakken zijn slimme machines gewoon sneller, accurater en zelfs ronduit onverslaanbaar. Wat moeten we in de toekomst door slimme computers laten doen? Waar zijn mensen juist goed in? Wat moet je morgen als professional doen om relevant te blijven voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe kunnen we slimme software inzetten om personeelstekort op te lossen? Welke banen blijven sowieso bestaan?

Kunstmatig intelligente software is krachtig, maar we moeten ook onze menselijke intelligentie niet vergeten. Benadrukt de kracht van menselijke intelligentie en komt dat graag aan u uitleggen.

Tijdens deze lezing kijkt Jarno met een scherpe blik naar de toekomst door de lens van kunstmatige intelligentie. Welke kansen biedt deze slimme software en hoe blijven we menselijk In het tijdperk van digitalisering en kunstmatige intelligentie?

De donkere kant van Deepfake Technologie

We leven in een tijd waarin waarheid en leugen, realiteit en illusie steeds meer met elkaar vervlochten raken. Deepfake voegt iets toe aan dit landschap. De term deepfake slaat op moderne AI-software die nieuwe digitale content kunnen creëren, zoals gezichten, afbeeldingen, video’s, teksten, menselijke stemmen en andere audio-opnames. Je kunt mensen dingen laten doen en zeggen die ze nooit gedaan en gezegd hebben of iemands gezicht verwisselen in een video met criminele activiteiten. Je kunt iemand chanteren met nep pornografisch materiaal en je kunt deepfake gebruiken voor je eigen propaganda.

Bewerkte hyperrealistische video’s waren tot voor kort voorbehouden aan de Hollywoodstudio’s. Dat is verleden tijd, want tegenwoordig zijn ze wereldwijd door iedereen te creëren. We gaan van post-truth naar post-reality.

Het is belangrijk dat wij scherp zijn op de mogelijke nadelige gevolgen zoals chantage, identiteitsfraude, het toebrengen van reputatieschade, sociale onrust en geopolitieke spanningen. In deze lezing komen ze uitgebreid aan bod.

In deze lezing kijken we naar deepfakes. Kunnen we onze ogen en oren nog wel vertrouwen in het deepfake tijdperk?


Synthetische Media: Machines met verbeeldingskracht

Stelt u zich eens voor: kunstmatig intelligente software als creatief assistent, als tekstschrijver en videomaker. Dat kan! Dit soort slimme software stelt ons voor het eerst in staat om snel en makkelijk compleet nieuwe content te genereren. Alles wat je kunt digitaliseren, kun je digitaal namaken. Slimme systemen schrijven teksten, die niet meer van echt te onderscheiden zijn, maken oneindige hoeveelheden afbeeldingen en video’s en creëren nieuwe muziek. Kunstmatig intelligente systemen gaan ons inspireren en ons helpen nieuwe media te creëren. AI-software als digitale ideeënmachine.

Na de social mediarevolutie volgt nu de vloedgolf van kansen die synthetische media bieden.

In deze lezing kijkt Jarno met naar de toekomst van content-creatie en mens-machine creativiteit.

Machines helpen ons om de randen van onze verbeelding op te zoeken. En daar liggen volop kansen!

Kunstmatige Intelligentie

Jarno schreef in 2017 het boek: “De Digitale Butler: de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie”. De trend is glashelder: we zijn in een tijdperk beland waarin computersystemen zelflerend zijn geworden door de toename van computerrekenkracht, betere algoritmes en de snelgroeiende hoeveelheden beschikbare data. Slimme systemen leren van data, van zichzelf en van andere systemen. Kunstmatig intelligente systemen gaan ons inzichten geven, voorspellingen doen en daar namens ons naar handelen. Waarnemingen doen en patronen ontdekken uit complexe hoeveelheden data. Antwoorden geven op vragen waarvan we niet eens wisten dat we die vraag hadden. Jarno vertelt over de grote voordelen zoals meer welvaart, efficiëntie en nieuwe inzichten, maar ook dat we onze ogen niet kunnen sluiten voor de nadelen zoals de druk op privacy, de arbeidsmarkt en het verlies aan menselijke vaardigheden.

De toekomst is niet meer wat hij geweest is.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.