Jochem Uytdehaage als spreker inhuren

Jochem Uytdehaage als spreker inhuren

Nederlands oud-schaatser

Doe datgene waarvan jij denkt dat je dat moet doen!”

Biografie

Oud-schaatser Jochem Uytdehaage schreef geschiedenis door op de 10 kilometer als eerste een tijd onder de 13 minuten neer te zetten. Een wereldrecord en goed voor een gouden Olympische medaille tijdens de Olympische Winterspelen in Salt Lake City in 2002. Tijdens deze Spelen won hij ook goud op de 5km en een zilveren medaille op de 1500 meter. Daarnaast is hij tweevoudig Europees Allround Kampioen en tweevoudig Wereldkampioen. Een sporter die alles weet hoe je tot maximale prestaties komt. En tevens ook de keerzijde van de medaille kent.

Uytdehaage nam in februari 2007, tijdens het WK Allround in Thialf, officieel afscheid van de schaatssport. Toch blijft de sport als rode draad door zijn leven lopen. Was zijn vroegere doel Olympisch goud winnen; vandaag de dag is het doel mensen een rijker leven te laten leven. Dit doet hij als spreker, trainer en coach in Persoonlijk Energiemanagement. De basis gedachte is simpel: wie goed voor zichzelf zorgt door op zijn of haar leefstijl te letten, leeft een rijker leven.
Alles wat in deze leefstijl van belang is komt in zijn sessies, gelinkt aan de lessen uit 20 jaar topsport, voorbij. Van het belang van hard trainen tot de noodzaak van echt herstel en ontspanning. Hoe doe je dit en wat helpt jou? Wat is het effect van juiste voeding? Het belang van slaap en algemene lichaamsbeweging en wat zijn de effecten van stress op een prestatie? En hoe kan je leren dat je de juiste focus hebt op het moment dat het er om draait. In de sport, in privé en werkomstandigheden? Naast fysiek en mentaal in topvorm zijn gaat het ook om spirit en emoties.
Ook is hij actief voor Sporttop, een stichting door Jochem opgericht voor het ondersteunen van sporttalenten middels mentoring door (ex-)topsporters en bedrijven. Daarnaast is hij ambassadeur van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting en het daaraan gelieerde Skate4AIR.

'Jochem heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt. 120 collega’s alle emoties en pijn laten voelen van een Olympische race. Zijn reis langs ervaringen, top of dal. Een bevlogen verhaal over Talent en wat dat wel en vooral niet is. Hoe je kan werken aan je Talent en innerlijke groei. Voorbeelden, spiegels en inspiratie voor iedereen op die dag. Batterijen, jouw petje en andere woorden die nog steeds rondzingen op al locaties waar onze mensen werken. Dat allemaal in een dagdeel en op maat gemaakt. Top. Jochem is een geboren verteller met een lach maar ook liet een deel van ons ook achter met vragen. Confronterende vragen die gesteld moesten worden en een antwoord moeten krijgen. Een proces wat uiteindelijk een versnelling gaan geven aan de ontwikkelingen van onze mensen. Daarmee kwaliteit en waarde gaan geven aan alles wat we doen. Dat is Talent.' - Dave Huijgen, CZ

 

Fotografie: Sander Chamid

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Topsport, duurzaam presenteren, gezonde leefstijl, talent, vitaliteit, slaap, herstel, stress management, mentoring, uitdagingen

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €2850,-

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Sport Leiderschap Lifestyle & Health Motivatie & Inspiratie Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Afwasser/schoonmaker bij Hotel Ibis in Utrecht, later mijzelf opgewerkt naar technische dienst en een manusje van alles.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Olympisch goud 5 kilometer Salt Lake City 2002.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik ben er van overtuigd dat het hebben van een gezonde leefstijl een must is. Voor jezelf, maar ook voor de sociale verzekeringen. Wij gaan afgerekend worden op hoe goed wij voor ons zelf zorgen, fysiek, mentaal en emotioneel.

Voor wie heb je grote bewondering?

Nelson Mandela. Hoe 1 persoon alleen al door zijn aanwezigheid mensen tot elkaar weet te brengen. Ik heb het eenmaal mogen ervaren. Kippenvel met tranen in mijn ogen.

Wat weet niemand van je?

Dat ik het erg leuk vind om te klussen en meubels te maken.

Twitter