Janneke Willemse als dagvoorzitter inhuren

Janneke Willemse als dagvoorzitter inhuren

Ongegeneerd rondneuzen in de keuken van een ander”

Biografie

Blondje met verstand van zaken.. Janneke Willemse is journalist, presentatrice én fanatiek belegger. Het mooie van het werk als dagvoorzitter? "Je mag ongegeneerd rondneuzen in de keuken van een ander."

Janneke is beurscommentator bij RTL Z, presentatrice van het programma Geldzaken (7 Ditches TV) en oprichter van de website BlondjesBeleggenBeter.nl, een knipoog naar de vele onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen.

Ze werkte jarenlang als financieel journalist en presenteerde onder meer WNL Op Zondag, waar ze Eva Jinek opvolgde. In 2013 zegde ze haar vaste baan op, als hoofdredacteur van Belegger.nl en Beursduivel.be. Sindsdien werkt ze volledig als zzp'er.

Haar nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ze zich met veel plezier grondig verdiept in de meest uiteenlopende onderwerpen. Janneke staat erom bekend dat ze altijd de kritische vragen stelt die ertoe doen en zorgt voor een goede sfeer waarbij zo nu en dan gelachen wordt. Willemse zorgt ervoor dat uw kernboodschap wordt overgebracht, introduceert uw sprekers met de aandacht die ze verdienen, bewaakt de tijd, houdt de vaart erin en zorgt dat er zo nu en dan gelachen wordt. Bij onderwerpen als beleggen, ondernemen, pensioenen en de financiële sector voelt ze zich als een vis in het water. Maar ook bij bredere onderwerpen weet zij de juiste vragen te stellen en discussies in goede banen te leiden. 

"Ik mag ongegeneerd rondneuzen in de keuken van een ander, maar dan moet ik natuurlijk wel met iets overheerlijks terugkomen. De sfeer moet goed zijn, het tempo lekker en heel belangrijk: het brein geprikkeld."

'Wij waren heel blij met Janneke Willemse als host van ons Monster Year Event. Ze was goed voorbereid en anticipeerde ook goed op wat de sprekers vertelden. Janneke spreekt vlot en soepel. Ze gaf ons evenement de charme die het nodig had tussen alle mannelijke sprekers. Janneke, dank je wel en tot een volgende keer!' - Monsterboard 

'Pittige dame die zich snel de inhoud eigen maakt. Janneke weet een goede sfeer te creëren, ze daagt mensen op een leuke manier uit en heeft gevoel voor verhoudingen.' - Francien Delissen, ANWB 

'Een prettige en representatieve dame die op charmante en wat ingetogen wijze de dialoog op gang brengt. Ze laat ruimte aan gasten en gaat open de gesprekken in.' - Carin van Berkel, ANWB

'Op 21 mei 2015 was Janneke Willemse de dagvoorzitter bij ons event: Markel MasterMind, van Markel International Nederland (zakelijke niche verzekeraar). Janneke had zich zeer goed ingelezen in het onderwerp: technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de verzekeringsbranche. Zowel bij haar intro als tijdens “De Techniek Draait Door” kwam zij heel sterk uit de verf en werden er door haar kritische vragen gesteld aan de tafelgasten en genodigden. Dit zorgden voor de juiste interactie. Wat wij van Janneke verwachtte, heeft zij ook zeker waargemaakt! Een sterke vrouw, die weet waar ze het over heeft!'- Lisanne Goenee, Markel International Nederland

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Media, economie, journalistiek, beleggen

Talen

Nederlands, Engels

In te huren als

Presentator Dagvoorzitter Spreker

Onderwerpen

Economie & Financien Maatschappij Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bollenpellen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Presenteren van de wekelijkse talkshow 'WNL Op Zondag' op Nederland 1. En maar nipt op een gedeelde tweede plaats staan het presenteren voor een zaal van 4000 man in Ahoy en mijn trip naar de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway, van beleggersidool Warren Buffet.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Zelfstandig beleggen wordt mateloos populair, want we moeten steeds meer zelf regelen op financieel vlak. Over 10 jaar is iedereen aan het beleggen voor z'n pensioen of zorgkosten.

Voor wie heb je grote bewondering?

Graham Norton, hij heeft totaal zijn eigen stijl en geweldige gasten in zijn talkshow.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ooit bijna een wedstrijd heb gekickbokst en nog altijd recreatief train.

Twitter