1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop houdt zich bezig met economie, financiën, journalistiek, grondstoffen, beleggen en politiek. Hij is oprichter van het Commodity Discovery Fund en publicist. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en columnist. Hij verwierf landelijke bekendheid als marktcommentator bij RTLZ en als regelmatige gast van 'De Wereld Draait Door' en 'Pauw & Witteman'. Hij heeft zich ontwikkeld als (foto)journalist en heeft heel veel in de koersmarkt gedaan. Zijn foto's en verhalen verschijnen in vrijwel alle landelijke dag en weekbladen. Willem Middelkoop is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys!

...Willem Middelkoop

Over Willem Middelkoop

Oprichter Commodity Discovery Fund

Willem Middelkoop (1962) is oprichter van het Commodity Discovery Fund en publicist. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en columnist. Hij verwierf landelijke bekendheid als marktcommentator bij RTLZ en als regelmatige gast van 'De Wereld Draait Door' en 'Pauw & Witteman'. Middelkoop waarschuwde in zijn eerste boek 'Als de dollar valt' (2007) voor een naderende kredietcrisis. In de jaren er na verschenen 'De permanente oliecrisis' (2008), 'Overleef de kredietcrisis' (2009), 'Goud en het geheim van geld' (2012) en 'The Big Reset' (2014). In totaal verkocht hij meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken. Willem studeerde als ingenieur af aan de HTS voor de confectieindustrie (1986), maar ontwikkelt zich eerst vooral als (foto)journalist. Zijn foto's en verhalen verschijnen in vrijwel alle landelijke dag en weekbladen. In 1986 publiceert de Britse Sunday Times zijn documentaire fotoserie over zakkenrollende zigeunerkinderen in Parijs. In totaal wint hij tussen 1986 en 1999 acht verschillende prijzen in de jaarlijkse Zilveren Camerawedstrijd.


Financiële systeem

Vanuit persoonlijke interesse verdiept hij zich sinds eind jaren tachtig ook in de historie van het financiële systeem. Vanaf 1998 publiceert hij hierover in Het Parool en IEX. Vanaf de start van RTL Z in 2001 werkt hij als freelance beurscommentator vanaf Beursplein 5. Naast zijn werk als zelfstandig fotojournalist richt hij zich steeds meer op zakelijke kansen. Een Russisch avontuur in houtexport, kort na de ineenstorting van het communisme, mislukt begin jaren negentig. Als investeerder in Amsterdamse appartementen aan expats heeft hij vanaf 2005 wel succes.


Grondstofontdekkingen

Na het ploffen van de internetbubbel krijgt hij hoogtevrees en besluit zijn appartementen te verkopen om de winsten veilig te stellen. Het geld investeert hij in Canadese goud en zilveraandelen. Na mooie winsten in 2003, beginnen deze in 2004 sterk in waarde te dalen. Maar aandelen van bedrijven die dat jaar nieuwe goudaders ontdekken blijven stijgen. Met deze kennis specialiseert hij zich in grondstofontdekkingen ('Discovery Investing'). Hieruit onstaat in 2008 het succesvolle Gold & Discovery Fund. De naam werd in april 2012 gewijzigd in Commodity Discovery Fund. Om het aankopen van edelmetaal voor beleggers en spaarders weer eenvoudig te maken opende Middelkoop eind 2008 ook de webshop amsterdamgold.com. Binnen drie jaar was amsterdamgold.com marktleider in de verkoop van goudbaren in Nederland en werd een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljoen bereikt. In juli 2011 verkocht hij zijn aandelen aan het beursgenoteerde Value8 van Peter Paul de Vries.


Willem Middelkoop boeken bij het Sprekershuys!

Willem is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid en geeft lezingen over de onderwerpen economie, financiën, journalistiek, politiek, de dollar en grondstoffen. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.'


Spreker Willem Middelkoop boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Grondstoffen, De dollar, Journalistiek

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Dagvoorzitter Willem Middelkoop

Naast dat Willem een graag gevraagde spreker is op het gebied van economie, financiën, journalistiek, politiek, de dollar en grondstoffen is Willem ook in te huren als dagvoorzitter. Willem heeft met zijn achtergrond in journalistiek een duidelijke visie en weet daarom scherpe vragen te stellen tijdens zijn dagvoorzitterschap. Willem is een rustige man met een professionele uitstraling. Willem is daarom zeer geschikt om in te zetten op zakelijke events.

Lezing Willem Middelkoop

Vanuit persoonlijke interesse verdiept hij zich sinds eind jaren tachtig ook in de historie van het financiële systeem. Vanaf 1998 publiceert hij hierover in Het Parool en IEX. Vanaf de start van RTL Z in 2001 werkt hij als freelance beurscommentator vanaf Beursplein 5. Om het aankopen van edelmetaal voor beleggers en spaarders weer eenvoudig te maken opende Middelkoop eind 2008 ook de webshop amsterdamgold.com. Binnen drie jaar was amsterdamgold.com marktleider in de verkoop van goudbaren in Nederland en werd een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljoen bereikt. In juli 2011 verkocht hij zijn aandelen aan het beursgenoteerde Value8 van Peter Paul de Vries. Nu de rook begint neer te dalen is het goed een aantal stappen achteruit te doen en tot een eerste Brexit-analyse te komen. Willem blikt hier graag met je op terug! William spreekt over economie, financiën, journalistiek, politiek, de dollar en grondstoffen.

The big reset

Willem Middelkoop over de BIG RESET - Interview door Hugo Investing

‘Dat dit kan in het vrije kapitalisme is ongelofelijk’ | Willem Middelkoop | Bitcoin Amsterdam 2022

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.