Leontien van Moorsel als spreker inhuren

Leontien van Moorsel als spreker inhuren

Wielrenster, onderneemster, coach, organisator sportevenementen

Balans is voor mij het sleutelwoord! Als je balans bent, functioneer en presteer je beter; zowel zakelijk als privé.”

Biografie

Leontien begon haar carrière al in haar prille jeugd en meteen was duidelijk dat we met een uitzonderlijk talent te maken hadden. Een eerlijke en spontane Brabantse meid vol energie en doorzettingsvermogen.

De karaktereigenschappen van Leontien resulteerden in een glansrijke carrière vol grote overwinningen en de mooiste sportmomenten in de Nederlandse geschiedenis. Ze werd 4 keer Olympisch kampioene, 9 keer wereldkampioene, 2 keer winnares van de Tour de France, 39 keer Nederlands kampioene en houdster van het werelduurrecord. 

Inmiddels heeft Leontien haar wielercarrière alweer geruime tijd achter zich gelaten en is zij in 2005 samen met haar man, Michael Zijlaard, een eigen bedrijf begonnen: Leontien Total Sports. Leontien geeft o.a. spin-, wielren- en mountainbikeclinics en organiseert jaarlijks Leontien Ladies Ride en Leontien Ladies Run. Daarnaast heeft Leontien een betaalbare sportkledinglijn. Leontien verzorgt regelmatig presentaties voor o.a. het bedrijfsleven waarbij zij niet alleen haar verhaal van een ongelooflijke wielercarrière vertelt, maar ook haar persoonlijke gevecht tegen een eetstoornis. Met behulp van videobeelden van de behaalde successen en de grote tegenslagen vertelt zij op een hele persoonlijke manier haar eigen verhaal waarbij zij open staat voor interactie met het publiek. Uit haar verhaal wordt duidelijk dat het hebben van succes ongelooflijke offers kan vragen; iets wat als zeer inspirerend wordt ervaren door haar publiek.

Vanuit haar eigen ervaring met Anorexia Nervosa en om vanuit die ervaring anderen te helpen heeft Leontien in 2008 de Stichting Leontien Foundation opgericht. De Leontien Foundation heeft als doel de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen, op weg naar een gezonde toekomst. Leontien weet als geen ander hoe moeilijk het is om te worstelen met een eetstoornis en wil graag laten zien dat er een weg terug is. Zij deelt haar eigen ervaringen door er open over te praten omdat ze gelooft dat dit anderen houvast kan geven. Vanuit de Leontien Foundation zijn de afgelopen jaren diverse projecten op het gebied van eetstoornissen gesteund zoals bijvoorbeeld de ‘ Verwenweek’ . Door een bijdrage vanuit de Leontien Foundation kan er in diverse klinieken door het hele land een leuke activiteit worden georganiseerd voor mensen met een eetstoornis, zoals bijvoorbeeld een beautymiddag. Uit de vele positieve reacties de afgelopen jaren is gebleken dat dit een geweldig positieve uitwerking heeft op cliënten.

Naast het bovenstaande en daarnaast na jarenlang op persoonlijke basis aan de keukentafel diverse jonge mensen te hebben gesteund, wordt in 2014 de grote droom van Leontien werkelijkheid. Na een grootschalige verbouwing zal een inloophuis voor mensen met een eetstoornis worden geopend; het Leontienhuis. Onder leiding en begeleiding van een professional en ervaringsdeskundigen is het doel om mensen weer te laten genieten van het leven dat voor hen ligt. Het Leontienhuis zal geen behandelcentrum worden, maar sluit aan op het hulpverleningsaanbod. Het heeft als doel mensen met een eetstoornis weer op weg te helpen naar een gezonde positieve toekomst en het verlichten van de zware strijd die gevochten moet worden om een eetstoornis te overwinnen. Kleine dingen kunnen al voor verlichting zorgen; een gezamenlijke kop koffie of een wandeling. Er zal ruimte worden geboden om te praten, erkenning te vinden en te werken aan verandering om (opnieuw) grip op het leven te krijgen.

Leontien is naast spreker en panellid ook in te huren als sportcoach en motivator en ook geeft zij spinningsclinics, hardloopclinics en organiseert zij (sport)evenementen. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Sport, gezondheid, bewegen

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €3500,-

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Sport Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Snacks verkopen in cafetaria ‘De Bunders’ (maar ik at de snacks destijds meer zelf op, dan dat ik ze verkocht).

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

De overwinning tijdens het WK in 1998 in Valkenburg waar ik na een hele heftige periode waarin ik Anorexia had gehad weer terugkwam met een gezond lichaam en een gezonde geest.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Dan hoop ik nog steeds mensen te helpen de balans terug te vinden, sportevenementen te organiseren en druk te zijn met alle andere leuke dingen waar ik nu ook al mee bezig ben.

Voor wie heb je grote bewondering?

Mijn moeder!

Wat weet niemand van je?

Eerlijk gezegd ben ik een open boek en zijn er geen dingen die ik kan bedenken die niemand van me weet!

Twitter

  • @LeontienNL Mooi nieuws voor het Nederlandse Wielrennen! @NLLoterij de nieuwe hoofdsponsor van de Wielerbond. Proficiat @KNWU https://t.co/g8aePuBlSx
  • @LeontienNL Nog 3 dagen try out en dan is de première van soofdemusical😁 wat een avontuur en wat een eer om tussen zulke topper… https://t.co/kQojHatMKS
  • @LeontienNL Wil jij net als ik in een Mini rijden? En kan je hard fietsen😉 ga dan snel naar https://t.co/eXMqUsWrNj. Wie weet z… https://t.co/WzASBhkIcW
  • @LeontienNL RT @aonfitclub : Aanstaande zondag zijn we aanwezig bij de @SingelloopBreda en ontvangt @LeontienNL onze lopers in de AonFitClub-lounge. #Fi…
  • @LeontienNL RT @Fonsvandelogt : Wie doet er met @LeontienNL mee? Meld je aan, zie voor meer info: https://t.co/LrVtqyFC5u https://t.co/xxQm5LKLHL

Boeken

Leontien van Moorsel, de Rit van mijn Leven

Leontien van Moorsel werd geboren op 22 maart 1970 in Boekel, een klei...

Bestel

Tinus! Tinus!

Tinus! Tinus! is een boeiend document humain over wellicht de beste wi...

Bestel