1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & debatleider

Anouschka Laheij

Anoushka Laheij is politicoloog, psycholoog, gedreven mensgerichte gespreksleider, trainer, coach en dagvoorzitter. Ze heeft ruime praktijkervaring in het leiden en begeleiden van gesprekken, dialogen en debatten. Haar persoonlijke werkstijl is energiek en resultaatgericht. Op het podium gaat zij confrontatie niet uit de weg en weet zij een goede balans te vinden tussen sprekers en het publiek. Ook is ze van mening dat het driespel van stimuleren, confronteren en verbinden leidt tot (persoonlijke) groei en inspiratie. Anouschka Laheij is te boeken als dagvoorzitter, interviewer, presentator, debatleider en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Anouschka Laheij

Over Anouschka Laheij

Anouschka Laheij is politicoloog en psycholoog en een gedreven en mensgerichte gespreksleider, trainer en coach. Zij heeft ruime praktijkervaring in het leiden en begeleiden van gesprekken, dialogen en debatten. Haar persoonlijke werkstijl is energiek en resultaatgericht, met altijd aandacht voor de mens en het proces. Anouschka Laheij treedt op als gespreksleider op (grootschalige) congressen en seminars over uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen en bedrijfsorganisatorische vraagstukken.


Coach, ondernemer en voorzitter

Anouschka werkte ook als personal (life) coach waarbij ze onder andere gebruik maakt van het internationaal erkend Co Active Coaching. Deze methodiek helpt mensen resultaten te bereiken en hun leven blijvend te veranderen. Door inzicht te verschaffen in persoonlijke kwaliteiten, talenten en blokkades zet zij zich volop in om het beste in mensen naar boven te halen.


In 2007 startte spreker Anouschka Laheij haar eigen bedrijf Laheij Gespreksleiding Training en Coaching. Daarnaast is ze voorzitter van de landelijk vakgroep goededagvoorzitters.nl.


Projecten

Naast haar werk is Anouschka politiek, bestuurlijk en maatschappelijk erg actief. Zo heeft ze onderzoek verricht naar de ontwikkeling van burgerschap in de townships van Zuid Afrika. Voor Amnesty International en het Instituut voor Publiek en Politiek heeft ze gastlessen verzorgd op middelbare scholen. Daarnaast heeft zij meegewerkt aan huiskamerprojecten voor straatprostituees in Den Haag en is zij gecertificeerd trainer 'Aanpak Kindermishandeling'. Ook is ze bestuurlijk actief onder andere in de schoolraden van haar drie opgroeiende pubers.


Dagvoorzitter

De ruime ervaring van Anouschka als dagvoorzitter zorgt gegarandeerd voor een professionele presentatie en een succesvol evenement. Ze is overtuigend, energiek, analytisch en resultaatgericht, met aandacht voor inhoud en proces. Met gedrevenheid, flair en onbevangenheid gaat zij te werk. Op het podium gaat ze confrontatie niet uit de weg en weet zij een goede balans te vinden tussen sprekers en het publiek. Bij Anouschka gaat het altijd om de persoonlijke touch waarbij zij de confrontatie niet schuwt. Integendeel, ze is namelijk van mening dat het driespel van stimuleren, confronteren en verbinden leidt tot (persoonlijke) groei en inspiratie.


Debatleider

Anouschka leidt (politieke) debatten en treedt op als procesbegeleider tijdens (kleinschalige) meetings. Haar gespreksstijl wordt gekenmerkt door inhoudelijke scherpte en betrokkenheid, directheid en flair. In 2007 heeft zij besloten van haar hobby haar vak te maken en leidt zij sindsdien (grootschalige) congressen, dialogen en debatten, voor zowel de profit (Google, Fokker, Schiphol Group, Rabobank) als de non-profit sector. Daarbij schakelt zij makkelijk van het Nederlands naar het Engels.


Gespreksleider

Als gespreksleider denkt Anouschka graag met haar opdrachtgever mee over het gewenste doel van een congres. De werkvormen die gekozen worden zijn namelijk cruciaal om de gewenste 'outcome' te realiseren.


Interviewer

Anouschka interviewt bestuurders, politici, ministers en CEO’s op een constructief kritische wijze. Ook weet zij elke paneldiscussie met haar spitsvondigheid en creativiteit tot spannende gebeurtenis te maken voor het publiek. In 2013 behoorde zij tot de vier finalisten voor de titel ‘Beste Dagvoorzitter van het Jaar’.


Boek Anouschka Laheij bij het Sprekershuys!

Anouschka Laheij is te boeken als dagvoorzitter, interviewer, presentator, debatleider en gespreksleider en is expert op het gebied van politiek, arbeidsmarkt, onderwijs, veiligheid, maatschappelijke actualiteiten en emancipatie. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden. De profielfoto van Anouschka is gemaakt door Lyuda Stinissen.


Dagvoorzitter Anouschka Laheij boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Onderwijs, (Maatschappelijke) Actualiteiten, Arbeidsmarkt, Infrastructuur, Emancipatie, Veiligheid

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Anouschka Laheij Dagvoorzitterschap

Haar achtergrond als politicoloog en psycholoog maakt dat Anouschka journalistieke scherpte combineert met een hoge mate van human interest. Ook is zij als geen ander in staat energie te brengen en de zaal in beweging te krijgen. Zij creëert de noodzakelijke verbindingen tussen de inhoudelijke thema’s, de sprekers en het publiek. Haar persoonlijke werkstijl is energiek en resultaatgericht, met altijd aandacht voor de mens en het proces. Zij denkt graag met haar opdrachtgever mee in de voorbereiding, omdat een goed congres alleen kan slagen als in de voorbereiding de juiste keuzes zijn gemaakt. Haar gespreksstijl wordt gekenmerkt door inhoudelijke scherpte, betrokkenheid, directheid en flair. In de uitvoering van haar werk, kan zij -indien gewenst-, gebruik maken van een groot netwerk van professionals.

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken!

UWV Liveshow 2020 Anouschka Laheij

Anouschka Laheij: chairwoman, presenter, moderator, interviewer

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.