Peter Savelberg als spreker inhuren

Peter Savelberg als spreker inhuren

Urban innovator, ondernemer

Biografie

Visionair Peter Savelberg schetst een zeer boeiend perspectief voor Nederland 2025. Zijn visie op ons land als  ‘grote groene wereldstad’  bracht hem in 2016 op podia bij bestuurders, ondernemers, internationale investeerders en ‘royals’. Nu inspireert hij zijn toehoorders met krachtige beelden over -De 10 nieuwe Nederlandse Deltawerken-.  Een appèl op leiderschap en lef.

Peter Savelberg studeerde bouwkunde en architectuur aan de TU-Eindhoven en behaalde zijn Masters of Real Estate aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte 10 jaar lang in diverse management- en directiefuncties bij KPN en TNT-Post Group en is sinds 2000 zelfstandig ondernemer.

Na inspiratie reizen rond de wereld deelde hij in 2013 voor het eerst zijn Visie op de toekomst van Nederland met een selecte groep kritische vrienden. Daarna kreeg hij diverse malen het podium van Tilburgs hoogleraar economie Dirk Brounen en is inmiddels veelgevraagd spreker/dagvoorzitter en gastdocent aan o.a. de universiteiten van Tilburg(TIAS Business School) en Amsterdam (UvA/ASRE). Peter organiseert, ism Provada en Vastgoedmarkt en met Rabobank innovatie-workshops onder de naam ‘Urban Game Changers'.

Peter verbindt de kansen van razendsnelle technologische ontwikkeling aan de belangrijke innovatiekansen in de maatschappij en infrastructuur. ‘Laten we de beste ziekenhuizen ter wereld bouwen, een netwerk van duurzame, LED-verlichte groentefabrieken en een super snelle metro voor de Randstad. Haal veel meer slimme buitenlandse studenten naar de Lage Landen en ontvang hen op een gloednieuwe, centraal gelegen Holland University Campus. Benut de stationsgebieden van onze grote steden veel beter voor verschillende functies en geef ruim baan aan drones, self driving cars en hyperloop shuttles’.  Nederland kan de wereld inspireren! 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Leiderschap, Innovatie, Strategie & Ontwikkeling, Ondernemerschap, Stedelijke Transformatie, City Marketing

Talen

Engels, Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Panellid

Onderwerpen

Leiderschap Ondernemen Maatschappij Innovatie & Trends Marketing & Communicatie Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Appels plukken in de Betuwe.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Optreden bij Staatsbezoek Belgisch Koningspaar aan Willem Alexander & Maxima.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik hoop dat we veel meer creatieve ontwikkelkracht zullen hebben en ruimte krijgen om volop te experimenteren met nieuwe technologische mogelijkheden die ons gelukkig kunnen maken.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor Boyan Slat, de Nederlander die het plastic uit de wereld zeeën gaat vissen.

Wat weet niemand van je?

Dat zou je wel willen weten he...