Hadewych Minis als spreker inhuren

Hadewych Minis als spreker inhuren

Zangeres, actrice & presentatrice

Wie goed doet, goed ontmoet”

Biografie

In 1999 studeerde Hadewych af aan de Toneelacademie in Maastricht. Na de toneelschool vertrok ze naar New York om daar Method Acting te studeren aan het Lee Strasberg Theatre Institute. Hadewych speelde jarenlang grote rollen bij toneelgezelschappen, o.a. bij ZT Hollandia en Toneelgroep Amsterdam.
Het grote publiek kent Hadewych vooral door de vele televisie- en filmrollen die ze heeft mogen vertolken. Op het witte doek schitterde ze onder andere in films als Phileine Zegt Sorry, Moordwijven, Zwart Water, Mannenharten, De Helleveeg en Borgman. Deze laatste film werd genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes in 2013. 
Voor haar rol in De Helleveeg werd zij genomineerd voor een Gouden Kalf. Voor haar rol in Borgman werd ze bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Actrice. In 2016 speelde ze in de Netflix-serie Tokyo Trial.
Recent speelde ze een rol in het tweede seizoen van Zwarte Tulp en Hollands Hoop.
In 2016 speelde Hadewych in Toni Erdmann, de film werd genomineerd voor een Oscar en een Gouden Palm.

Naast acteren heeft Hadewych een succesvolle zangcarrière. Zij tourde samen met Mike Boddé door het hele land en bracht 2 zelfgeschreven albums uit, genaamd Hadewych Minis en The Truth and Nothing But The Truth. Deze albums werden ook weer opgevolgd door een succesvolle theatertour. Hadewych speelt ook basgitaar.

Verder vertolkte ze op fenomenale wijze de rol van Rachel Hazes in de muziektheatervoorstelling Hij Gelooft In Mij. Haar vertolking van Rachel Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen werd bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijk Bijrol.

Naast al haar werkzaamheden voor televisie, film en theater en haar zangcarrière, levert Hadewych regelmatig een bijdrage aan evenementen in de rol van spreker, dagvoorzitter, moderator, presentator, panellid, interviewer en performer.
Door haar jarenlange podiumervaring voelt ze feilloos aan wat een situatie met publiek nodig heeft. Haar stijl is te omschrijven als humoristisch, innemend, charmant, ad rem, secuur, enthousiast en smaakvol. Ze heeft meerdere malen voor de koning en koningin opgetreden, onder andere op 4 en 5 mei. Alles wat Hadewych aanpakt, kenmerkt zich door een enorme betrokkenheid en daadkracht. Hadewych is een mensenmens en maakt écht contact, maar is bovenal een powervrouw, die van elk evenement iets onvergetelijks weet te maken.

 

Fotografie: Nine Ijff

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Acteren, zingen, basgitaar spelen, viool spelen, presenteren & voordragen

Talen

Duits, Engels, Frans

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Panellid Interviewer Performer

Onderwerpen

Kunst & Cultuur Leiderschap Ondernemen Onderwijs Lifestyle & Health Maatschappij Cabaret & Entertainment

Interview

Wat was je eerste baantje?

In de bediening.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

M'n optreden in Carré. Twee zelfgeschreven albums die ik heb uitgebracht. Werken met Alex van Warmerdam.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Dan combineer ik nog steeds het acteren met zingen, waar ik oh zo gelukkig van word.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor iedereen die durft en doorzet.

Wat weet niemand van je?

Dat ik graag rap.

Twitter