Vakgebied

Muziek
Entertainment
Cabaret
Cabaret & Entertainment

Thema's

Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur

Talen

Nederlands
Engels
Frans
Spaans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Kasper van Kooten is entertainer en creatief ondernemer. We kennen hem onder meer als Peter F. de Boer in het legendarische All Stars, als vast teamlid van Jeroen van Koningsbrugge in Beste Kijkers, maar natuurlijk ook als cabaretier en zanger in de Nederlandse theaters. Als muzikant drumde hij met onder andere Acda & de Munnik, Candy Dulfer en Bertolf. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid en de energie waarmee hij alles doet.

In 1996 studeert Kasper af aan de theaterschool Amsterdam en begint direct met werk als acteur in films en televisieseries. Zo is hij te zien in All Stars, de door hem bedachte komische jeugdreeks Toscane, als presentator van Willem Wever en recenter in Groeten Uit 19xx. In Divorce, Moordvrouw, Wat Als, de Coassistent en Smeris vertolkte hij de laatste jaren belangrijke rollen als acteur. In de speelfilms Ventoux en Old Stars speelde hij de hoofdrol.

In het theater staat Kasper vanaf 2002 met zowel solo theatershows als liedjesprogramma’s met zijn band. Hij maakte in totaal negen theaterprogramma’s waarvan er twee zelfs de nominatie ‘Beste programma van het seizoen’ krijgen. Hij wordt vooral geroemd om zijn mooie verhalen, rake types en grote muzikaliteit en improvisatievermogen. Kasper won in 2000 samen met zijn All Stars makkers de internationale Emmy Award in New York. Ook Willem Wever, dat hij dat jaar presenteert, wordt genomineerd voor de Emmy Awards.

Kasper publiceerde twee romans. In 2011 verschijnt 'Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel' en in 2013 Karakters. Ook schrijft hij scenario’s voor All Stars en de RTL4 serie 'Wat als?' waarin hij zelf ook speelt.

Kasper wordt met regelmaat gevraagd voor gastcolumns (Volkskrant, Broadcast Magazine) en schrijft scènes voor zijn eigen tv-programma's. In zijn songteksten kan hij dan ook veel kwijt in combinatie met muziek. Voice-over Kasper levert als stemacteur bijdrages aan de nasynchronisatie van grote films, zoals Stuart Little & Monsters & Co. Daarnaast doet hij al jaren de vaste voice-over voor grote corporate bedrijven, die van De Hamsters van Albert Heijn bijvoorbeeld.

Sinds begin 2017 heeft Kasper zijn eigen tv-productiebedrijf www.formatters.tv, waarmee hij concepten en formats ontwikkelt voor televisie, film, online media en branded content.

Met regelmaat is Kasper te gast in televisieshows als Pauw, Jinek, Late Night en DWDD waarin hij moeiteloos meepraat over actuele onderwerpen en net zo makkelijk en spontaan een microfoon pakt om een anekdote, grap of lied ten gehore te brengen.

*foto Anne van Zantwijk

Lees meer
Doorgaan tot het tegendeel bewezen is
Kasper van Kooten Sprekershuys
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer