Vakgebied

Muziek
Entertainment
Cabaret
Cabaret & Entertainment

Thema's

Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur

In te huren als

Spreker
Dagvoorzitter
Presentator
Panellid

Talen

Nederlands
Engels
Frans
Spaans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Kasper van Kooten is entertainer en creatief ondernemer. We kennen hem ondermeer als Peter F. de Boer in het legendarische All Stars, als vast teamlid van Jeroen van Koningsbrugge in Beste Kijkers, maar natuurlijk ook als cabaretier en zanger in de Nederlandse theaters. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid en de energie waarmee hij alles doet. Kasper studeert in 1996 af aan de theaterschool Amsterdam en begint direct met veel werk als acteur in films en televisieseries. Zo is hij te zien in All Stars, de door hem bedachte komische jeugdreeks Toscane en als presentator van Willem Wever en recenter Groeten Uit 19xx. In Divorce, Moordvrouw, Wat Als, de Coassistent en Smeris vertolkte hij de laatste jaren belangrijke rollen als acteur. De speelfilms Ventoux en Old Stars betekenden hoofdrollen voor Van Kooten. Daarnaast geeft kasper regelmatig zakelijke optredens.

Theater

In het theater staat Kasper van Kooten vanaf 2002 met zowel solo theatershows als liedjesprogramma’s met zijn band. Hij maakte tot nu in totaal 9 theaterprogramma’s waarvan er twee zelfs de nominatie ‘beste programma van het seizoen’ krijgen (de Poelifinario prijs) In het theater wordt hij vooral geroemd om zijn mooie verhalen, rake types en grote muzikaliteit en improvisatievermogen. De Volkskrant gaf ooit de maximale 5 sterrren en noemde hem ‘een tovenaar’. In 2019 zal hij opnieuw in de theaters staan. Zowel met zijn band als solo. In 2005 won Van Kooten de Zilveren Harp voor zijn muzikale belofte.

Televisie

Kasper wint samen met zijn All Starsmakkers ook de internationale Emmy Award in New York. Beste dramaserie internationaal van het jaar 2000. Ook Willem Wever, dat hij dat jaar presenteert wordt genomineerd voor de Emmy Awards. Sinds begin 2017 heeft Kasper zijn eigen tvproductiebedrijf www.formatters.tv , waarmee hij concepten en formats ontwikkelt voor televisie, film, online media en branded content.

Schrijven

Van Kooten publiceerde twee romans. In 2011 verschijnt Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel, en in 2013 Karakters. Ook schrijft hij scenario’s voor All Stars en de RTL4 serie Wat als?, waarin hij zelf ook speelt. Kasper wordt met regelmaat gevraagd voor gastcolumns (o.a. Volkskrant, Broadcast Magazine) en schrijft scènes voor zijn eigen tvprogramma’s. In zijn liedteksten kan hij dan ook veel kwijt, in combinatie met muziek. Voiceover Kasper levert als stemacteur bijdrages aan de nasynchronisatie van grote films, zoals Stuart Little & Monsters & Co. Daarnaast doet hij al jaren de vaste voiceover voor grote corporate bedrijven. Die van De Hamsters van Albert Heijn, bijvoorbeeld. Als stemimitator trad hij o.a. op in de radioshow van Edwin Evers, bij het radio2 WK journaal en in Wat Een Poppenkast van Talpa. Personality

Met regelmaat is Kasper te gast in televisieshows als Pauw, Jinek, Late Night en DWDD, waarin hij moeiteloos meepraat over actuele onderwerpen en net zo makkelijk en spontaan een microfoon pakt om een anekdote, grap of lied ten gehore te brengen.

Drummer

Als muzikant drumde hij met o.a. Acda & de Munnik, Candy Dulfer en Bertolf.

*foto Anne van Zantwijk

Lees meer
Doorgaan tot het tegendeel bewezen is.
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer