Vakgebied

Muziek
Entertainment
Cabaret
Cabaret & Entertainment

Thema's

Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur

Talen

Nederlands
Engels
Frans
Spaans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Kasper van Kooten (inderdaad: de enige echte zoon van) is bekend acteur & cabaretier. In de theaters al jarenlang als cabaretier te zien met zijn eigen voorstellingen (o.a. Jackie Fontanel en Bonte Avond, allebei uitgezonden op tv) en als acteur in film en op televisie in o.a. All Stars, Moordvrouw, Oogappels, De K van Karlijn, Beste Kijkers en Ventoux.
Kasper heeft twee romans op zijn naam staan, een internationale Emmy Award (voor All Stars), diverse nominaties voor zijn theaterprogramma’s, en niet te vergeten een Zilveren Harp voor zijn muziek. Hij bracht meerdere Nederlandstalige albums uit en drumde bij Acda en de Munnik.
Kasper is, net als zijn vader, een satiricus: iemand die op komische wijze de tijdgeest en actuele gebeurtenissen aan de kaak stelt. Maar net zo makkelijk zingt hij een prachtig lied over uit elkaar gaan of een hit uit de jaren 80.
Van Kooten’s sterke punt in het theater wordt vaak omschreven als “een geboren verhalenverteller”, iemand die zijn eigen ervaringen en observaties moeiteloos koppelt aan actualiteit en verschillende omgevingen waarin hij optreedt. Een zaal in Emmen reageert weer anders dan een bedrijf in Terneuzen, maar juist in dit verschil schept Kasper het meeste genoegen: mensen op hun gemak stellen en vermaken met inzichten die ze zelf misschien nog niet hadden bedacht. Hierbij gebruikt hij zijn haast onuitputtelijke arsenaal aan stem-imitaties, conferences, muziek en verhalen.
Van Kooten is boven alles creatief ONDERNEMER: iemand die al jarenlang nieuwe concepten ontwikkeld, van tv-formats tot evenementen. Zijn laatste kunststukje op dit gebied is De Fuifkar, een rijdend podium waarmee hij en zijn band overal kunnen komen om de mensen een mooie middag/avond te bezorgen.
In februari 2022 komt zijn nieuwste boek uit, over zijn liefde voor spelen in een band.

(Foto: Linda Stullic)

Lees meer
Doorgaan tot het tegendeel bewezen is
Kasper van Kooten Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer