BLOG | Performers in the Spotlight

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

vier sprekers poserend

Huysgenoten die met dans, zang, humor of muziek hun verhaal versterken

Songfestival in Nederland

Deze week is het eindelijk zover! Van 18 mei tot 22 mei wordt het Eurovisie Songfestival voor het eerst in 44 jaar weer in Nederland gehouden in Rotterdam Ahoy. Huysgenoot en breakdancer Redouan Ait Chitt zal samen met Eefje de Visser zelfs een performance verzorgen tijdens de tweede halve finale op 20 mei!

Vanwege dit bijzondere evenement zetten we een aantal performers in de spotlight. Huysgenoten die met dans, zang, humor of muziek hun verhaal versterken.

I AM REDO

Redouan Ait Chitt beter bekend als I AM REDO zal samen met zangeres Eefje visser optreden in de halve finale van het songfestival. Redo vertelt via dans zijn persoonlijke verhaal van het overwinnen van tegenslagen. Hij werd geboren zonder rechter heup, ellebooggewricht en vijf vingers. Sinds 2010 maakt Redo deel uit van de internationale breakdance groep ILL-Abilities. Iedere danser uit dit team heeft zijn beperking gevormd tot een unieke stijl van dansen en hiermee in zijn community/ land en/ of wereldwijd impact gemaakt. De in totaal zeven dansers van ILL-Abilities komen uit Canada, USA, Chili, Zuid-Korea, Brazilië en Nederland.

Een optreden van Redouan boeken doe je hier!

Typhoon

Typhoon, alias van Glenn de Randamie, is een schrijver, dichter, acteur, muzikant, performer, docent, coach, entertainer én inspirator. In zijn inspirational speech gaat deze muzikant en woordkunstenaar samen met het publiek in op thema’s als leiderschap, samenwerken, groei, vertrouwen, menselijkheid en de kracht van vele ritmes in één geluid. Typhoon is sinds 2021 ook onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers die tijdens de coronapandemie gratis online live concerten geeft!

Een performance van Typhoon boeken voor jouw event doe je hier!

Guido Weijers

Guido is cabaretier en spreker en heeft verschillende theatervoorstellingen op zijn naam staan. Zo toerde hij met Oxymoron (2003), Myosotis (2005), Xipnao (2007), Axestos (2011), V (2015) en Masterclass Geluk (2019) het land door. Deze shows werden uitgezonden bij VARA, SBS, de KRO en RTL4. Daarnaast speelde hij tussen 2006 en 2018 maar liefst negen keer ‘De Oudejaarsconference’.

Guido boeken voor jouw event doe je hier!

Hadewych Minis

Hadewych Minis is succesvol actrice en zangeres. Het grote publiek kent haar vooral van de vele televisie- en filmrollen die ze heeft mogen vertolken. In 2018 tourde Minis door de Nederlandse theaters en festivals met haar solovoorstelling ‘Minis Plus’, met zang, basgitaar, en cabaret. Zij werd daarbij muzikaal ondersteund door Jan van Eerd. Onder andere danste ze tijdens deze voorstelling op een opname van de #MeToo-toespraak van Oprah Winfrey.

Hadewych boeken voor jouw event doe je hier!

Iris de Hond

Iris Hond verovert de harten van het publiek met haar optredens. Ze werkte met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Elton John/Pink Floyd/Leonard Cohen) aan een album met haar eigen verhalende composities: ‘Dear World’. In 2021 eert ze in een reeks concerten een van de populairste componisten van deze tijd: Ludovico Einaudi. De vorm van een optreden van Iris kan heel divers zijn en moet kloppen bij het evenement en het doel. Dat kan variëren van een klassiek pianorecital als intermezzo van een diner, tot een groots opgezette opening met allerlei disciplines.

Een optreden van Iris boeken doe je hier!

Barbara Breedijk

Barbara Breedijk is cabaretier en maakt comedy en muzikale wrap-ups op maat! Met haar energie en positiviteit zorgt ze altijd voor een lach op het gezicht van haar publiek. Op haar eigen wijze vat ze het congres, symposium of ander evenement op een komische, scherpe en relativerende manier samen. Een muzikale toevoeging aan je event die het informatieve karakter van je programma waarborgt en de boodschap te versterkt.

Een optreden van Barbara boeken doe je hier!