Vakgebied

Doorzettingsvermogen
Doelen stellen

Thema's

Sport & Motivatie
Lifestyle & Health

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Redouan Ait Chitt, beter bekend als REDO, is een professioneel danser en spreker die de hele wereld over reist voor shows, workshops, lezingen en competities. Een carrière als danser was voor hem echter niet de meest voor de hand liggende keuze.


Geboren met een beperking

Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met een korte rechterarm zonder ellebooggewricht, een totaal aan vijf vingers – twee aan zijn rechterhand en drie aan zijn linkerhand - geen rechterheup en een korter rechterbeen, welke wordt verlengd middels een prothese. Deze lijst aan beperkingen hebben hem er niet van weerhouden zijn dromen na te jagen. Als klein jongetje weigerde hij gebruik te maken van alle speciale hulpmiddelen die hem werden aangeboden. Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn passie ligt: dansen.


Deze eigenwijze houding in combinatie met onuitputtelijke wilskracht en doorzettingsvermogen, hebben ertoe geleid dat Redo nu tot de top van de danswereld behoort. Met tours in binnen- en buitenland, optredens in de meest prestigieuze theaters en (internationale) samenwerkingen, leeft hij momenteel zijn droom. In 2020 kwam Redo op nummer 1 te staan in de Community Top 100. Een lijst van mensen die met hun werk en visie een impactvolle bijdrage leveren aan de samenleving. hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.


De Zwaan

In 2019 ontving Redo ‘De Zwaan’: de hoogste onderscheiding in de Nederlandse dans, in de categorie 'Meest indrukwekkende dansprestatie'. “Wanneer je voor jezelf een excuus creëert, dan ontstaan er juist beperkingen.” Redo gelooft dat, met de juiste houding, persoonlijke drive en door uit je comfortzone te stappen, eigen grenzen verlegd kunnen worden. Zijn motto: “No Excuses, No Limits”.


Spreker

Tijdens zijn lezingen spreekt Redo over het omgaan met tegenslagen en hoe je van een ‘zwakte’ je kracht kunt maken. Een persoonlijk verhaal over vooroordelen, diversiteit, het geloof in eigen kunnen en het denken in mogelijkheden.

Redo is uniek in zijn performance, zowel als danser, als spreker. Hierbij daagt hij het publiek uit om, zowel geestelijk als lichamelijk, het maximale uit zichzelf te halen. Als geen ander weet Redo, hoe hij ieder type publiek letterlijk en figuurlijk in beweging kan brengen.

Zijn levensverhaal en ervaringen combineert hij met zijn spontane energie en humor tot een volwaardige lezing. Ter afsluiting van zijn verhaal laat Redo de zaal muisstil worden met een indrukwekkende dansshow. “No Excuses, No Limits” is een universeel motto en galmt nog lang na bij het publiek, wanneer deze de zaal verlaat.


ILL-Abilities

Sinds 2010 maakt Redo deel uit van de internationale breakdance groep ILL-Abilities. Iedere danser uit dit team heeft zijn beperking gevormd tot een unieke stijl van dansen en hiermee in zijn community/ land en/ of wereldwijd impact gemaakt. De in totaal zeven dansers van ILL-Abilities komen uit Canada, USA, Chili, Zuid-Korea, Brazilië en Nederland. Hoe hebben zij elkaar ontmoet? En hoe ga je om met cultuurverschillen, achtergronden en logistieke afstand? In zijn lezing vertelt Redo over de unieke dynamiek en samenwerking van deze groep. Hoe ze de wereld over gaan voor shows en hun missie om inclusiviteit in de samenleving te bevorderen en de definitie van en beelden bij de term “beperking” een andere betekenis te geven.


Workshop breakdance

De lezing met dansoptreden is eventueel uit te breiden met een workshop breakdance. Ga samen met Redo en je groep of team aan de slag met de basisbewegingen van breakdance. De ultieme combinatie van creativiteit, teambuilding, het verleggen van eigen grenzen, maar bovenal een hoop plezier!


Boek Redouan Ait Chitt Roskam bij het Sprekershuys!

Redouan Ait Chitt is te boeken als spreker en performer. Hij spreekt over doelen stellen, doorzettingsvermogen, sport en motivatie, lifestyle en health en samenwerken. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en performer Redouan Ait Chitt boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
“No excuses. No limits!”
Redouan Ait Chitt inhuren als spreker bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer