Spreker Redouan Ait Chitt - Songfestival 2020

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Redouan Ait-Chitt dansend met voeten in de lucht zonder shirt bij witte achtergrond

Spreker en performer Redouan Ait Chitt opent het Songfestival

Spreker Redouan Ait Chitt opent de tweede halve finale

Spreker en performer Redouan Ait Chitt verzorgt dit jaar de opening van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival! Op 14 mei 2020 opent hij de show als danser. Redo is professioneel breakdancer, hij werd geboren met een lichamelijke beperking. Hij verbindt zijn dromen, ervaringen, mogelijkheden en levensverhaal tot een volwaardige show.

Benaderd door Gerben Bakker

Spreker Redouan Ait Chitt werd benaderd door songfestival-eindredacteur Gerben Bakker, Head of Show Eurovisie Songfestival 2020. Gerben Bakker wil tijdens het songfestival het beste van Nederland laten zien. “Redo is een groot danstalent en zijn verhaal past perfect bij het inclusieve en diverse karakter van dit songfestival”, aldus Gerben Bakker.

Wie is spreker Redouan Ait Chitt?

Redouan Ait Chitt, beter bekend als Redo is professioneel breakdancer, hij werd geboren met een lichamelijke beperking. Redo heeft een kortere rechterarm en rechterbeen, twee vingers aan zijn rechterhand en drie aan zijn linkerhand. Hij mist een ellebooggewricht en zijn rechterheup. Redo is als het ware met een 50 achterstand geboren. Deze achterstand heeft hem niet weerhouden om zijn dromen na te jagen, maar juist aangemoedigd.

Wie is spreker Redouan Ait Chitt?

Redo is bekend van dansoptredens en verschijningen op de nationale televisie bij onder andere "Je Zal Het Maar Hebben", het bedankconcert van Prinses Beatrix en het programma "Everybody Dance Now" waarbij hij tweede werd. Op dit moment gaat Redo langs de theaters met zijn eigen solo show en tourt hij de wereld over met zijn internationale dansgroep: ILLAbilities. Redo’s performance, zowel als danser en als spreker zijn uniek.

“No excuses. No limits!”

Redo gelooft dat met de juiste houding alles mogelijk is, zolang je geen excuus verzint. Zijn motto is dan ook: “No excuses. No limits!” Zijn dansstijl wordt beschreven als dynamisch, soepel en energiek. Zelf noemt hij het ‘Always Under Construction’. Hij is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden en verlegt continue zijn eigen grenzen. Redo verbindt zijn dromen, ervaringen, mogelijkheden en levensverhaal zodat zij een volwaardige show vormen.

NO EXCUSES, NO LIMITS

Volgens Redo kun je zelf bepalen waar je grenzen en limieten liggen. Dit illustreert hij doormiddel van zijn verhaal. Hij wil jongeren laten nadenken over waar hun eigen krachten liggen en laat zien dat beperkingen je niet tegen hoeven te houden.

Dansstijl

De dansstijl van spreker Redouan Ait Chitt wordt beschreven als dynamisch, soepel en energiek. Zelf noemt hij het ‘Always Under Construction’. Hij is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden en verlegt continue zijn eigen grenzen. Redo verbindt zijn dromen, ervaringen, mogelijkheden en levensverhaal zodat zij een volwaardige show vormen.

Meer informatie over huysgenoot, spreker en performer Redouan Ait Chitt. Bekijk zijn sprekersprofiel!

Redouan Ait-Chitt in witte kleding met hand in lucht op het podium
...