Interactief blijven tijdens een event

Vivian Goudkuil

Vivian Goudkuil

Bureau met computer aan met bril toetsenbord en muis ervoor

Niemand wilt een event geven waar alles opeens stil valt, vooral als je een online event geeft is er niemand die de stilte kan opvullen. Gelukkig hebben wij onderzocht wat de beste tools zijn om tijdens een event zo interactief mogelijk te blijven zodat jij die kleine stille momenten kunt tegenhouden.

Voting-applicatie

Om interactief te blijven met de gasten willen zij ook wel eens ergens een stem in kunnen brengen, hiervoor heb je op internet een heleboel verschillende sites of applicaties. je kunt bijvoorbeeld een aantal eens/oneens vragen stellen of echt een quiz doen (bijv. een kahoot) om de kennis van de gasten te testen. Zo kun je met ze meepraten en hebben hun het gevoel dat zij ook een input in het event hebben.

Matchmaking

Je kunt ook de tool matchmaking aanpassen in je evenementen, je kunt dilemma’s of vragen stellen die de gasten een beetje prikkelen, mensen die dan op een bepaalde manier denken kun je aan elkaar, een spreker of een activiteit koppelen waardoor hun een interactieve en leuke ervaring gehad hebben.

(Gepersonaliseerde) video

Je kunt om een goede ervaring achter te laten bij je gasten iets persoonlijks doen voor ze, bijvoorbeeld een video waar hun naam wordt genoemd of een foto van ze in geplakt is. Als je evenement hier te groot voor is kun je altijd werken met 1 video die van tevoren opgenomen is, hierop kan jij of je team iets verzinnen waarmee de gasten zich toch persoonlijk benadert gaan voelen.

De catchbox

Als je toch een event heb waar de mensen fysiek aanwezig zijn, kun je hun vragen beginnen te stellen, je kunt investeren in een catchbox maar je kunt hier ook hele leuke en goedkopere alternatieven op verzinnen bijvoorbeeld een bal die door de zaal gegooid wordt of gewoon met het spotlicht bijvoorbeeld, je kunt zo heel veel manieren verzinnen die de catchbox kunnen vervangen. Zo bouw je een sfeertje op en kun je anderen hun mening ook horen waarop jij weer terug kunt reageren. Zo ontstaat er ook een nieuw gesprek waardoor de spreker ook weer wat meer heeft om over te praten.

Selfie log in / (social)media walls

Ook iets leuks om te doen is om foto’s van de gasten te includeren op je evenement, laat iedereen een selfie insturen en zet op de achtergrond bijvoorbeeld een slideshow met de ingezonden foto’s van de gasten, je kunt er een eigen draai aan geven en er iets omheen bedenken met de foto’s van de gasten, op die manier includeer jij je gasten op een persoonlijkere manier. Wat je ook kunt doen is alle foto’s samenvoegen in een grote collage en dat op je sociale media kanaal(en) posten. Zo kun je de gasten bedanken voor hun bezoek, en op die manier krijgen hun een gewaardeerd gevoel (en ze kunnen lekker lang en uitgebreid hun eigen foto opzoeken in jouw post, dat is weer goed voor je online algoritme).

Gepersonaliseerde digitale programma

Zorg ervoor dat je een gepersonaliseerde dagprogramma hebt voor je gasten. Laat ze weten wat er allemaal gaat gebeuren en zorg ervoor dat ze het goed binnen krijgen via bijvoorbeeld de e-mail. Dan hebben ze het lekker bij de hand. Zo een programma zorgt voor een beetje orde en regeling, dit kan jou ook helpen met jouw dag op het event inplannen waardoor je ook kunt weten wanneer een bepaalde activiteit gebeuren moet.

Shake-games

Als je een online event hebt en je wilt het een beetje opleuken kun je altijd kijken of je applicaties kunt toevoegen in het evenement. Zo heb je bijvoorbeeld shake-games waarmee je bijvoorbeeld samen met je gasten een champagnefles kunt openen. Zo spoor je de gasten aan om mee te doen en dat zorgt ook weer voor meer interactie.

Photo-booths

Net als bij het vorige punt kun je ook proberen te zorgen voor een kleine photobooth bij je online event, hier kunnen de gasten bijvoorbeeld een andere achtergrond toevoegen op hun selfies, probeer de photobooth zo bereikbaar mogelijk te maken zodat de gasten ondertussen iets te doen hebben tijdens jouw event.

Campagne op maat

Ben je op zoek naar mensen om je te helpen met campagne maken, een spreker of dagvoorzitter? Dan kun je bij sprekershuys terecht, hier kunnen we jou verbinden met onze partners, ze houden rekening met al jouw voorkeuren van de vormgeving die jij in gedachte had tot aan budget dat jij aankunt.