BLOG | Internationale dag van de culturele diversiteit

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Mensen met armen over elkaar

Het is vandaag de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit! Een mooie kans om een aantal huysgenoten te laten zien die zich hiervoor inzetten.

Internationale Dag van de Culturele Diversiteit

Het is vandaag Internationale Dag van de Culturele Diversiteit: een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de waarde van culturele diversiteit en het belang van een samenleving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Dat we iedereen als gelijk zien, ondanks - of juist dankzij - onze verschillen, maar ook actief een steentje bijdragen aan het creëren van veiligheid, gelijkheid en inclusie.

Wij vinden het belangrijk om stil te staan bij deze dag en stellen je graag voor aan sprekers en dagvoorzitters die zich op verschillende manieren hard maken voor inclusieve samenleving.

Houda Loukili

Houda Loukili is een voormalig Nederlands kampioen kickboksen. Zij ontwikkelt motivatieprogramma's en spreekt over omgaan met tegenslagen, diversiteit en inclusie, motivatie en zelfsturing. Houda adviseert bedrijven over diversiteit en inclusie in o.a. de sportwereld. Door haar positiviteit kan ze verschillende thema’s op een toegankelijke manier bespreken en biedt ze handvaten die je direct kunt toepassen.

Boek Houda als spreker hier!

Danielle Jiskoot

Danielle Jiskoot is oprichter van de eerste agency voor de drag community in Nederland: 'The Drag Agency'. Danielle is change maker en dé spreker over (werk)geluk, diversiteit en inclusiviteit. Ze inspireert individuen en organisaties een omgeving te creëren waarin je 100% jezelf kunt zijn en hiermee positieve impact kan maken op de maatschappij.

Boek Danielle als spreker hier!

Talitha Muusse

Talitha Muusse is een spreker, dagvoorzitter en ondernemer. Zij behandelt onderwerpen als: duurzaamheid, generaties, leiderschap, talentontwikkeling en samenwerking met de jonge generatie. Haar stem zet ze in om inzicht te geven over wereldburgerschap, verschillende culturen, racisme, diversiteit en inclusie. Ze is daarnaast ook presentatrice bij OP1 en is de drijvende kracht achter de Energieboot, Blikverruimers en de Duurzame Jonge 100 die zich richten op jongeren en het creëren van een betere toekomst.

Boek Talitha als spreker hier!

Robert Daverschot

Robert Daverschot is een dagvoorzitter, online moderator, spreker en coach. Hij behandelt onderwerpen als: bedrijfsstrategieën, leiderschap, duurzaamheid, diversiteit, hospitality en actualiteit in de media. Robert gebruikt zijn werkervaringen en kennis als speaker coach om teams en individuen in binnen- en buitenland om hun verhalen zo krachtig mogelijk over te brengen.

Boek Robert als spreker hier!

Nieuwsgierig naar andere sprekers binnen het thema Mens & Maatschappij?

Bekijk onze sprekers binnen het thema Mens & Maatschappij hier!