Vakgebied

Acteren
Zingen
Basgitaar spelen
Viool spelen
Presenteren & Voordragen

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Cabaret & Entertainment
Kunst & cultuur

Talen

Nederlands
Engels
Duits
Frans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Hadewych Minis is succesvol actrice en zangeres. In 1999 studeert ze af aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarna vertrekt ze naar New York om daar Method Acting te studeren aan het Lee Strasberg Theatre Institute. Hadewych speelt jarenlang grote rollen bij toneelgezelschappen als ZT Hollandia en Toneelgroep Amsterdam. Het grote publiek kent Hadewych vooral van de vele televisie- en filmrollen die ze heeft mogen vertolken. Op het witte doek schittert ze onder andere in films als Phileine zegt sorry, Moordwijven, Zwart Water, Mannenharten, De Helleveeg en Borgman. In 2016 speelt ze in de Netflixserie Tokyo Trial. Voor haar rol in de film Toni Erdmann wordt Hadewych genomineerd voor een Oscar en een Gouden Palm.

Naast acteren heeft Hadewych een succesvolle zangcarrière. Samen met Mike Boddé tourt ze door Nederland. Ze brengt twee albums uit: ‘Hadewych Minis’ en ‘The Truth and Nothing But The Truth’. Naar aanleiding van deze albums volgt er een succesvolle solo theatertour.

Op fenomenale wijze vertolkt ze de rol van Rachel Hazes in de muziektheatervoorstelling 'Hij Gelooft In Mij'. Haar prestaties voor de rol als Rachel Hazes in de film 'Bloed, Zweet en Tranen' worden bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijk Bijrol.

Naast haar zangcarrière en al haar werkzaamheden voor televisie, film en theater is Hadewych ook te boeken voor evenementen. Als spreker, dagvoorzitter, moderator, presentator, panellid, interviewer en performer. Door haar jarenlange podiumervaring voelt ze feilloos aan wat het publiek nodig heeft. Haar stijl is te omschrijven als humoristisch, innemend, charmant, ad rem, secuur, enthousiast en smaakvol. Ze heeft meerdere malen voor de koning en koningin opgetreden. Alles wat Hadewych aanpakt, kenmerkt zich door een enorme betrokkenheid en daadkracht. Hadewych is een mensenmens en maakt écht contact, maar is bovenal een powervrouw, die van elk evenement een groot succes weet te maken.

Hadewych Minis is te boeken als dagvoorzitter en spreker en geeft lezingen over onderwerpen als acteren, presenteren en muziek. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Wie goed doet, goed ontmoet
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer