De Dag van de Ondernemer

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Grijze achtergrond met tekst "Don't be busy, be productive"

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer in Nederland en daarom lichten wij vandaag een paar van onze ondernemers uit! Nederland kent 2 miljoen ondernemers die op deze dag bedankt voor hun inzet. Ook wordt er respect getoond naar hun doorzettingsvermogen. Dit zijn de ondernemers die wij vandaag graag in het zonnetje zetten:


Ron Simpson

‘Vrienden uit Amsterdam openen Avocado show’, toen dat nieuws naar buiten kwam stond het lezen van Ron Simspon op zijn kop. Ron is mede-oprichter van het nieuwe restaurant ‘The Avocado Show’ in De Pijp. Dat werd in één klap een megasucces. Ron en zijn collega’s hebben wereldwijd honderden nieuwsbronnen bereikt. Het begon met een sterk concept, dat binnen no-time is uitgelopen op een succesvolle onderneming. Elke dag weer staan de mensen in de rij om een hapje te kunnen eten in The Avocado Show. Ron is dan ook geen beter voorbeeld van een succesvolle ondernemer.


Vivienne van Eijkelenborg

Vivienne is de directeur van babyproducten merk Difrax, die ze in 1999 van haar ouders heeft overgenomen. Ze verkoopt haar producten in ruim 25 landen over de hele wereld. Daarbij werkt ze samen met bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vivienne en haar producten zijn al meerdere malen in de prijzen gevallen. Vivienne zelf werd in 2016 Zakenvrouw van het Jaar. Een echte ondernemer dus.


Vivianne Bendemacher

‘Techionista’ is het bedrijf dat Vivianne heeft opgericht. Met dit bedrijf zet ze zich in voor de empowerment van vrouwen via de technologie. Ook is Vivianne Tech expert bij RTL Boulevard, staat ze graag als spreker op het podium en is ze van hoofdredacteur bij KIJK naar hoofdredacteur bij VIVA gegaan. Inmiddels heeft ze besloten al haar focus op Techionista te leggen. Met dit alles heeft ze als doel om vrouwen meer de overhand te laten nemen in de wereld van de technologie.


Ben Woldring

Ben is al sinds zijn dertiende een actieve internetondernemer. Door het televisieprogramma Kassa kreeg zijn bedrijf grote bekendheid en inmiddels is hij een groot succes. Momenteel is hij directeur van BENCOM Group en heeft al verschillende titels op zijn naam staan. In 2003 werd Ben uitgeroepen tot “Entrepreneur of the Year” en in 2006 tot “Europees Ondernemer van het jaar onder de 25”. Ben is dus ook zeker een van onze huysgenoten die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden op de Dag van de Ondernemer!

Floris Venneman

Ook Floris zit al sinds jongs af aan in de ondernemerswereld. Op zijn veertiende startte hij samen met zijn compagnon zijn eerste bedrijf. In zijn hele loopbaan heeft hij meegebouwd aan verschillende ondernemingen. Ook Floris heeft een paar titels op zijn naam staan. In 2011 is hij benoemd als een van de 25 meest veelbelovende jonge ondernemers en dit jaar als een van de 50 Jong Talenten. Op dit moment is Floris mede-eigenaar van het bedrijf Bureauvijftig. Je kan dus wel stellen dat Floris al een succesvolle ondernemingscarrière op zijn naam heeft staan!

Ben je benieuwd naar al onze sprekers over dit onderwerp? Bekijk de themapagina ‘Ondernemerschap’!