Deel dit artikel...

Spreker versus dagvoorzitter: wat zijn de verschillen?

Beau Klein

Spreker en dagvoorzitter samen op het podium

Spreker of dagvoorzitter?

Bij het organiseren van een event komt enorm veel kijken. Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken, is of je een spreker of dagvoorzitter wil inhuren om de middag of avond aan elkaar te praten. Wat is precies het verschil tussen deze rollen? In deze blog leggen we je het precies uit, zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor jouw volgende event. Wij staan klaar om je hierbij te helpen.

Wat doet een spreker?

Bij het Sprekershuys weten we hoe belangrijk het is om een expert op een specifiek gebied uit te nodigen om een presentatie of keynote te geven. Wij hebben een breed aanbod aan sprekers, elk gespecialiseerd in een bepaald thema, van bekende namen tot onbekende experts die inspirerende verhalen kunnen vertellen en overdragen aan je publiek.

Een goede spreker kan je publiek motiveren, informeren en inspireren. Onze sprekers brengen niet alleen kennis over, maar doen dit op een boeiende en meeslepende manier. Wanneer je een spreker bij ons wil boeken, helpen wij je graag om de juiste match te vinden. We kijken naar de expertise van de spreker en zorgen ervoor dat deze aansluit bij het thema van jouw evenement. Bij het Sprekershuys staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces, zodat jouw evenement een succes wordt.

Wat doet een dagvoorzitter?

Bij het Sprekershuys begrijpen we dat een dagvoorzitter een essentiële rol heeft tijdens een evenement. Terwijl een spreker vooral gericht is op het overbrengen van informatie en inspirerende verhalen, zorgt een dagvoorzitter voor de algehele flow van het event. Wat doen onze dagvoorzitters precies? Ze introduceren sprekers, leiden discussies, houden de tijd in de gaten en zorgen ervoor dat alles op het event soepel verloopt. Ze praten alles aan elkaar, fungeren als rode draad door het programma en zorgen er bovendien voor dat het publiek betrokken en geboeid blijft.

Een goede dagvoorzitter kan jouw event maken of breken. Bij ons selecteren we dagvoorzitters die goed luisteren naar wat er gezegd wordt en snel kunnen schakelen wanneer dat nodig is. Als je een dagvoorzitter via ons boekt, kan je erop vertrouwen dat ze ervaring hebben met het type event dat je organiseert. Wij helpen je graag om de perfecte dagvoorzitter te vinden die past bij jouw thema, doelen en publiek.

Tarieven van onze sprekers en dagvoorzitters

Wij kunnen je helpen bij het selecteren van de beste sprekers en dagvoorzitters voor jouw event. We hebben bij het Sprekershuys een breed netwerk en kunnen je adviseren op basis van jouw specifieke wensen en behoeften. Als je via ons een spreker of dagvoorzitter boekt, weet je zeker dat je met professionals werkt. Tarieven van onze sprekers en dagvoorzitters gaan vanaf €1500,-.

Hoe boek je een spreker of dagvoorzitter bij het Sprekershuys?

Wil je de perfecte spreker of dagvoorzitter inhuren voor jouw event? Bij het Sprekershuys gaat dit eenvoudig en efficiënt. Neem contact met ons op via de telefoon, e-mail of het online contactformulier en geef details over je event, zoals de datum, locatie, het tijdstip en specifieke wensen en andere informatie die al tot je beschikking is, zodat de aanvraag concreet kan worden gemaakt.

Onze verbinders helpen je graag met persoonlijk advies om de beste match te vinden. Binnen 24 uur ontvang je een transparante offerte zonder verborgen kosten. Na akkoord regelen wij alle details en plannen een voorbespreking met de spreker of dagvoorzitter om de inhoud en verwachtingen af te stemmen. Het is aan te raden om enkele maanden van tevoren te boeken voor een goede voorbereiding. Op de dag van het evenement zorgt de spreker of dagvoorzitter voor een inspirerende en professionele bijdrage, waardoor jouw event gegarandeerd een succes wordt.

Waar moet je op letten bij het boeken van een spreker of dagvoorzitter?

Spreker

  • Expertise: heeft de spreker kennis van het onderwerp van je event?

  • Ervaring: hoeveel ervaring heeft de spreker met het geven van presentaties of lezingen?

  • Referenties: wat zeggen anderen over deze spreker? Zijn er positieve reviews of referenties beschikbaar?

  • Kosten: wat zijn de kosten van de spreker en passen deze binnen je budget?

Dagvoorzitter

  • Ervaring: heeft de dagvoorzitter ervaring met het type event dat je organiseert?

  • Communicatieve vaardigheden: kan de dagvoorzitter duidelijk en effectief communiceren met het publiek en de sprekers?

  • Flexibiliteit: kan de dagvoorzitter snel schakelen tussen verschillende onderdelen van het programma?

  • Persoonlijkheid: past de persoonlijkheid van de dagvoorzitter bij de sfeer en het doel van je event?

Q&A
Ewout Genemans aan het praten met vrouw en beweegt handen met microfoon in blauwe pak met groene gloed over foto heen

Ewout Genemans als dagvoorzitter & spreker

...Meer

Wil je dat jouw event gestructureerd en professioneel verloopt? Schakel onze hulp in en zorg ervoor dat alles op rolletjes verloopt tijdens jouw evenement. Heb je vragen? Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe wij jouw boodschap kunnen versterken met de perfecte spreker! Vraag het aan een van onze verbinders of bel 030-3040025.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 20 juni, 12:50
Deel dit artikel...