1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Onno Hoes

Onno Hoes is een ervaren en verbindende bestuurder die met het oog op een samen vastgesteld doel de overtuigingskracht heeft om alle benodigde mensen en organisaties mee te krijgen. Daarbij staat meestal de vraag centraal hoe we institutionele barrières doorbreken en de mensen om wie het gaat centraal stellen. Op dit moment is hij vice-voorzitter van de VVD. De oorlogslessen van zijn Joodse moeder, waarbij ieder individu niet alleen respect en ontplooiingskansen verdient maar ook een overheid en instituties die zich ontfermen over de kwetsbaren, is steeds meer zijn leidraad geworden. Onno Hoes is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Onno Hoes

Over Onno Hoes

Onno Hoes was van 2010 t/m 2015 burgemeester van Maastricht. In die periode werkte hij aan het herstel van de bestuurlijke samenwerking binnen Maastricht en Zuid-Limburg, het positioneren van de Maastricht University als katalysator van de kennis-economische ontwikkelingen en het herstel van vertrouwen in een ordentelijk openbare orde en veiligheidsbeleid.


Burgemeester van Maastricht

De verhoudingen binnen de gemeenteraad wist hij te verbeteren door intensief contact te onderhouden met fracties en individuele raadsleden. De universiteit en de studentenverenigingen werden actief gekoppeld aan de traditionele organisaties en het bedrijfsleven in stad en regio. Naast het succesvolle BrabantStad model bouwde hij aan een intensieve samenwerking op tussen de drie steden in Zuid-Limburg, die gezamenlijk inzetten voor economische ontwikkeling en een veiligere regio.


Als voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Regioburgemeester voor de Politie-eenheid Limburg trok hij de fysieke veiligheid in de hele provincie. Zijn (sociale) veiligheidsbeleid in de periode van de lancering van de wietpas en de eerste ‘strijd’ in Nederland tegen rivaliserende motorbendes waren in het oog springende dossiers waar hij met politie en OM leiding aan gaf.


Hoes ontving van de gemeenteraad van Maastricht bij zijn afscheid in 2015 de ere-medaille in goud. Voor zijn vele onbetaalde maatschappelijke bijdragen werd hij op Koningsdag 2022 onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje Nassau.


Vice-voorzitter VVD

Momenteel is Hoes vice-voorzitter van de VVD, lid van het Nationaal Comite 4 en 5 mei, lid van het schoolbestuur van het United World College en bestuurslid/commissaris bij Indoor Brabant en MVV Maastricht. De oorlogslessen van zijn Joodse moeder, waarbij ieder individu niet alleen respect en ontplooiingskansen verdient maar ook een overheid en instituties die zich ontfermen over de kwetsbaren, is steeds meer zijn leidraad geworden.


Duurzame samenwerking

Voorheen was Onno Hoes negen jaar gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant. Zowel verantwoordelijk voor de economische en bestuurlijke ontwikkelingen (vanaf 2001) als voor natuur, milieu en water (vanaf 2007). Ook in deze functies wist hij uiteenlopende partijen met elkaar te verbinden, waardoor de drie pijlers van duurzaamheid (economie, sociaal-cultureel en milieu) tot een verdere en daarmee duurzame groei van de Brabantse economie leidden. Hij werkte o.a. mee aan de doorontwikkeling van Eindhoven Airport en de Haven van Moerdijk en aan de ontwikkeling van Zuidoost Brabant als Brainport en Midden- en West-Brabant als Maintenance Valley. Als voorzitter van de aandeelhouderscommissie van Nederlands grootste energiebedrijf (Essent) was hij de spil tussen aandeelhouders, bestuur en toezichthouders in discussies over industriebeleid, beloningsbeleid en de verhouding tussen aandeelhouders en management.


Zijn ondernemerschap (1989-2001) legde de basis voor zijn bestuurlijke carrière. Daarbij gaat het niet om korte termijn winst of verlies, maar om duurzame samenwerking. Dat heeft zijn hele loopbaan centraal gestaan. Het motiveert hem ook om in uiteenlopende functies nevenactiviteiten in te vullen. Bijvoorbeeld als voorzitter van de Nationale Boomfeestdag, als vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de Design Academy Eindhoven en als oprichter van de Stichting Maastrichtse Mensenrechtenprijs.


Onno Hoes inhuren als spreker bij het Sprekershuys!

Onno Hoes is te boeken als spreker. In zijn lezingen deelt de bestuurder en voormalig burgemeester van Maastricht zijn expertise op het gebied van bestuur, samenwerkingen en economische groei. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Onno Hoes boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Ondernemen, Veiligheid

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

€3750

Sessies

Onno Hoes Lezing

Onno Hoes was van 2010 t/m 2015 burgemeester van Maastricht. Hoes is een ervaren en verbindende bestuurder die met het oog op een samen vastgesteld doel de overtuigingskracht heeft om alle benodigde mensen en organisaties mee te krijgen. Daarbij staat meestal de vraag centraal hoe we institutionele barrières doorbreken en de mensen om wie het gaat centraal stellen. Op dit moment is hij vice-voorzitter en waarnemend voorzitter van de VVD.

De oorlogslessen van zijn Joodse moeder, waarbij ieder individu niet alleen respect en ontplooiingskansen verdient maar ook een overheid en instituties die zich ontfermen over de kwetsbaren, is steeds meer zijn leidraad geworden.

Onno Hoes (VVD) haalt uit in strijd partijvoorzitterschap: Wetzels legt bom onder partij

Onno Hoes pakt de camera en doet oproep - RTL LATE NIGHT MET TWAN HUYS

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.