1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Onno Hoes

Onno Hoes is een bekende, ervaren bestuurder. Hij is zijn leven lang actief in het openbaar bestuur waarvan de eerste vijftien jaar in combinatie met de verantwoordelijkheid voor het 150 jaar oude familiebedrijf dat hij in 2001 verkocht. Sindsdien heeft hij zijn sporen verdient in het lokale, provinciale en nationale bestuur. Hij is niet alleen raadslid, statenlid, gedeputeerde en drie keer burgemeester, hij leidt ook commissies voor de ministeries van Justitie en Veiligheid, VWS en de VNG. En is jarenlang landelijk voorzitter van makelaarsvereniging NVM. Hoes wordt regelmatig door diverse media gevraagd om actuele kwesties te duiden. Onno Hoes is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Onno Hoes

Over Onno Hoes

Onno Hoes is tot 2001 zelfstandig ondernemer en parttime lid/fractievoorzitter van de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch en van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Als gedeputeerde van oa Economische Zaken en Energiebedrijven staat hij mede aan de basis van Brainport Eindhoven en, als voorzitter van de aandeelhouderscommissie, de splitsing/verkoop van het provinciale energiebedrijf Essent. Als Ecologie-gedeputeerde is hij vervolgens mede verantwoordelijk voor de aanwijzing van Natura 2000 gebieden en het Brabantse stikstofbeleid. 

Zijn carrière vervolgt zich als burgemeester van Maastricht, Haarlemmermeer en Roermond en (in)formateur bij een tussentijdse formatie van het Limburgse College van Gedeputeerde Staten.


Op het snijvlak van zorg en veiligheid weet hij samen met alle relevante partijen op dat gebied het thema ‘personen met verward gedrag’ gezaghebbend te agenderen.


NVM

Een ‘uitstapje' naar het bedrijfsleven brengt hem bij de Koninklijke Nederlandse coöperatieve Vereniging van Makelaars en taxateurs (NVM). Daar geeft hij vorm aan de one-tier coöperatie en lukt het hem het businessportfolio uit te breiden tot een holding met uiteindelijk acht daaronder ressorterende ondernemingen die de wereld van het vastgoed beheren.


Vice-voorzitter VVD

Als antwoord op de vraag naar hoe hij er steeds weer in slaagt om bestuurlijke problemen op te lossen en schijnbaar onoverbrugbare kloven weet te slechten liet Hoes zich onlangs ontvallen: "Ik hèb geen recept, ik bèn het recept.”

Hoes is actief betrokken geweest bij de meest uiteenlopende, steeds actuele, maatschappelijke thema’s: asielproblematiek als adviseur van COA, coffeeshopbeleid als burgemeester van Maastricht, veiligheid op Schiphol als burgemeester van Haarlemmermeer, stikstofbeleid als gedeputeerde in Noord-Brabant, (sociale) veiligheid als voorzitter Schakelteam Personen met verward Gedrag, de doorstart van de 'VVD na Rutte’ als landelijk (vice) voorzitter VVD.


Onno Hoes inhuren als spreker bij het Sprekershuys!

Onno Hoes is te boeken als spreker. In zijn lezingen deelt de bestuurder en voormalig burgemeester van Maastricht zijn expertise op het gebied van bestuur, samenwerkingen en economische groei. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Onno Hoes boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Zorg, Openbaar bestuur, Ondernemen, Veiligheid

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

€3750

Sessies

Onno Hoes Lezing

Onno Hoes was van 2010 t/m 2015 burgemeester van Maastricht. Hoes is een ervaren en verbindende bestuurder die met het oog op een samen vastgesteld doel de overtuigingskracht heeft om alle benodigde mensen en organisaties mee te krijgen. Daarbij staat meestal de vraag centraal hoe we institutionele barrières doorbreken en de mensen om wie het gaat centraal stellen. Op dit moment is hij vice-voorzitter en waarnemend voorzitter van de VVD.

De oorlogslessen van zijn Joodse moeder, waarbij ieder individu niet alleen respect en ontplooiingskansen verdient maar ook een overheid en instituties die zich ontfermen over de kwetsbaren, is steeds meer zijn leidraad geworden.

Onno Hoes (VVD) haalt uit in strijd partijvoorzitterschap: Wetzels legt bom onder partij

Onno Hoes pakt de camera en doet oproep - RTL LATE NIGHT MET TWAN HUYS

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.