Programma en interactie

Er zijn verschillende mogelijkheden om je evenement door te laten gaan, afhankelijk van je doel en behoefte. Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijkheden.

  • Welke thema’s komen er aan bod?
  • Wie is de doelgroep?
  • Wat zijn de doelstellingen van het evenement, wat wil je bereiken
  • Wil je alleen kennis en inspiratie delen of ook een discussie op gang brengen?
  • Moet het publiek uitgedaagd worden en zelf aan de slag met de opgedane kennis?
  • Of gaat het met name om inspiratie en persoonlijke ontwikkeling

Door inzicht te krijgen in bovenstaande punten, kunnen wij nog beter adviseren welke spreker(s) er passend zijn voor een evenement.We weten niet alleen wat de vakgebieden van onze sprekers zijn, maar ook hoe hun persoonlijkheid is. We maken de match dus niet alleen op basis van hun kennis, maar kijken ook of ze de juiste sfeer zullen overbrengen.

Het juiste format of concept

Een boeiend en vernieuwend format en concept zijn van groot belang. Zeker ook tijdens een online evenement, daar is het risico om je bezoekers ‘kwijt te raken’ veel groter dan bij een fysiek evenement. Daarom zijn afwisseling, uitdaging en scherpe timing van groot belang. Laat ons met je meedenken zodat we samen kunnen brainstormen om zo tot de mooiste, meest sprekende evenconcepten te komen en deze te realiseren. Door de doelstellingen, strategie en communicatie nauw te verbinden en scherp te stellen, kunnen we zorgen voor een optimale beleving.

Interactie

Daarnaast zijn er diverse manieren om interactie te behouden met het publiek. Een bekende vorm is de deelnemers in de gelegenheid stellen om tijdens een webinar direct vragen te stellen via de chat. Maar de spreker kan ook na afloop een actieve Q&A sessie in gaan met een gedeelte van de bezoekers, waarbij er ruim de tijd is om nog allerlei vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om de groep op te delen in kleinere subgroepjes, zodat zij aansluitend aan de webinar een online inspiratiesessie of brainstorm met elkaar ingaan. Veel sprekers bieden workshops, de mogelijkheid tot een extra aanvullend artikel of podcast aan. Door na te denken over de juiste manier van interactie houd je de bezoekers betrokken. Bij het Sprekershuys leggen we de lat hoog. We gaan voor evenementen met impact en daardoor duurzame verandering.

Wij denken graag met je mee!

Ben je benieuwd hoe het Sprekershuys jou kan ondersteunen in de organisatie van een online event of webinar?

Neem hier contact op