Doelstelling bepalen van je online event

Hoe bepaal je je doelstellingen?

Mensen hebben behoefte om samen te komen, verhalen te delen en een fijne tijd te hebben. Dit kan uitstekend bij een online event. Daarbij is het belangrijker dan ooit om een duidelijk doel voor ogen te hebben, wat wil je precies bereiken met jouw online event? De spanningsboog van je bezoekers is korter vanachter hun scherm. Het programma zal daarom online korter zijn en dus is het wenselijk nóg scherper te zijn, op wat je precies wilt overbrengen.

Het Sprekershuys kan een adviserende of ondersteunende rol vervullen als het gaat om de organisatie van jouw online event of webinar. We koppelen de juiste partijen aan elkaar en we denken inhoudelijk mee om er voor te zorgen dat alle doelen worden bepaald en het event een succes wordt.

Een online event is een deel van je gehele strategie

Een (online) event staat niet op zichzelf. Het is geïntegreerd in je online strategie. Maak slim gebruik maken van het voor- en natraject. Op deze manier verspreid je de contactmomenten over een langere periode. Als het doel bijvoorbeeld gedragsverandering is, is dit zeker aan te raden.

Meetbaar doel

Vandaag de dag is het mogelijk om heel veel te kunnen meten. En dat willen we ook, bijvoorbeeld op het gebied van marketing. Denk aan Adwords campagnes, social campagnes en de optimalisatie van websites. Je kunt elke klik, link, afbeelding en tekst exact meten en daarop inspelen. Met een online event is het mogelijk alles meetbaar te maken. Wie kijken er, wanneer haken mensen af, hoeveel mensen dragen bij aan de interactie?

Het is aan te raden om jouw doelstelling SMART te formuleren. Zo weet je zeker dat je geen stappen vergeet en weet je precies of je doelstellingen behaald zijn (of niet).

  • Specifiek - Is de doelstelling eenduidig?
  • Meetbaar - Onder welke (meetbare/observeerbare) voorwaarden of vorm is het doel bereikt?
  • Acceptabel - Zijn deze doelen acceptabel voor de doelgroep en/of het management?
  • Realistisch - Is het doel haalbaar?
  • Tijdsgebonden - Wanneer (in de tijd) moet het doel bereikt zijn?

Doelgroep

Wie is je doelgroep, waar hebben zij behoefte aan en hoe kun je hen bereiken? Als je communicatie niet aansluit bij je doelgroep ga je je gestelde doelen waarschijnlijk niet halen. Je doelgroep hangt nauw samen met je doelstelling.

Wij denken graag met je mee!

Ben je benieuwd hoe het Sprekershuys jou kan ondersteunen in de organisatie van een online event of webinar?

Neem hier contact op