Duivelse dilemma's in coronatijd: Ron Simpson

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Ron Simpson poserend in zwarte jasje zittend op een bank met gele lampen achter zich

Duivelse dilemma's in coronatijd: spreker Ron Simpson

Levensgenieter

Als echte levensgenieter en creatief ondernemer word ik vaak aangekeken om het allerbeste van deze situatie te maken voor iedereen. Ik focus me dan ook niet op alles wat we niet kunnen of mogen, maar veel liever op alles wat wel kan, wel mag of zelfs pas kan en mag sinds de nieuwe regels.

Michelin-ster take away & Zoom calls

Met Michelin-ster take away en delivery, fotogenieke lege straten in mijn lievelingsstad en een buzzing online community kom ik de laatste weken echt prima door in mijn home [office]. Meer tijd voor de liefde, een beter eet-, slaap- en sportschema en oneindig veel films, series, masterclasses, Zoom calls en knuffeltijd met mijn konijn. Het leven is zo slecht nog niet, al kan ik niet wachten om mijn ouders, familie, vrienden en collega’s weer van dichtbij te zien en vooral om weer naar mooie plekken te kunnen reizen.

Creativiteit in tijden van crisis

Wat mij direct opvalt is dat ik nog nooit zo creatief ben geweest. De laatste weken ben ik echt on fire en deel ik dat ook graag met anderen. Via social media, met video meetings en allerlei andere vormen van contact help ik vrienden, ondernemers en collega’s om problemen op te lossen en het positieve van alles in te zien. Zo komen we allemaal een stapje verder, steunen we elkaar en kunnen we het beste bijdragen met onze skillset.

The Avocado Show

Met The Avocado Show doen we waanzinnige projecten op Instagram en Facebook, zodat je ook thuis kunt genieten van 'pretty healthy food.' Van kooklessen tot puzzels en van kleurplaten tot Q&A’s, alles kan. Zelfs hologrammen maken van ons eten met de nieuwe app! Ik vind het prachtig om te zien wat voor mooie initiatieven er allemaal ontstaan met topondernemers en de saamhorigheid onder de mensen. Dat is hetgeen wat ik het meeste zal herinneren van deze gekke tijden. Dat en het invullen van deze dilemma’s natuurlijk. Komt ie:

The Avocado Show

Dilemma’s

Liever elke dag zelf koken of elke dag eten laten bezorgen?

Ik haal heel veel plezier uit koken en vind het ook echt een meesterlijke hobby, maar ik zou zonder twijfel elke dag eten laten bezorgen. Inmiddels ken ik honderden heerlijke tentjes met de lekkerste gerechten, goede service en duurzame verpakkingen. Dus ik zou elke dag bestellen en leven als een koning!

Voorkeur om restaurant gesloten te houden of voorkeur voor een intelligente opening?

Persoonlijk zou ik het liefst pas open gaan met een big bang en 100% bezetting, maar we weten gewoon niet hoe alles precies gaat werken en we hebben een geweldig concept en fantastisch personeel dat staat te popelen om heerlijke, gezonde en mooie gerechten te serveren. Dus wij kiezen voor de intelligente opening.

Twee weken lang avocado's eten of appels?

Dan zou ik absoluut kiezen voor appels. Raak ik lekker een paar kilo’s kwijt en ik heb mijn hele leven nog voor me om te vullen met avocado’s hahaha.Aan tafel dineren of op de bank eten?

Zonder twijfel aan tafel dineren. Kaarsje erbij, muziekje erbij, lekker tegenover elkaar zitten en lang tafelen. Op de bank eten is leuk af en toe met een filmpje of serie, vooral als je iets simpels besteld hebt, maar mijn voorkeur zal altijd beleving zijn.


Bedenken van maaltijden en concepten of het opeten van de maaltijden?

Dit is een hele makkelijke: ik ben goed in het bedenken van maaltijden en concepten, maar ik ben de beste in het opeten van de maaltijden. Er zijn ook zo veel getalenteerde en creatieve mensen die de maaltijden kunnen bedenken en maken, ik eet ze zeker weten het allerliefst op.

Spreker Ron Simpson

Ron Simpson is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. Hij geeft lezingen over de onderwerpen ondernemerschap, leiderschap, innovatie, trends, sales en klantgerichtheid. Meer informatie over Ron Simpson? Bekijk hier zijn sprekersprofiel!