Eva Brouwer huysvriendenboekje

Maartje IJzerman

Maartje IJzerman

Eva Brouwer presenteert in rode jurk

Huysgenoot Eva Brouwer is van huis uit historica en journaliste. Ze was 10 jaar het gezicht van RTV Utrecht, waar ze op televisie het nieuws en andere programma’s presenteerde.

Eva Brouwer Huysvriendenboekje

Huysgenoot Eva Brouwer is van huis uit historica en journaliste. Ze was 10 jaar het gezicht van RTV Utrecht, waar ze op televisie het nieuws en andere programma’s presenteerde.

Zoek je een stijlvolle en scherpzinnige dagvoorzitter, die snel verbanden kan leggen? En die met humor de zaal bij het onderwerp weet te betrekken? Dan ben je bij Eva Brouwer aan het goede adres. Met haar begeleiding is er ruimte voor een vrolijke noot en inhoudelijke verdieping, met een duidelijke rode draad. Eva is een echte allrounder en bijt zich moeiteloos vast in uiteenlopende onderwerpen.

Volledige naam: Eva Brouwer
Woonplaats: Amsterdam
Geboortedatum: 03-05-1981
Lengte: 1.80 m
Kleur ogen: Blauw
Vakgebieden: Cultuur, ondernemerschap, politiek, debat, mode, techniek & innovatie
Huisdieren: Een tamme flamingo
Favoriete vakantieland: Italië
Lievelingslied allertijden: Musicology van Prince
Favoriete maand: Mei (want dan ben ik jarig ;))
Wilde vroeger worden: Illustrator van kinderboeken
Aantal keer op het podium: Ik ben sinds mijn 16e bezig, dus honderden keren!
Eerste keer op het podium: Ik zat als 7-jarige op kindertoneel en we speelden Max en de Maximonsters, maar ik wilde perse als elfje. Mijn moeder maakte een elfenpakje en daarin stond ik dus op het podium …

Mooiste podium waar je gestaan hebt: In EYE naast Premier Rutte.

Leuke persoon die je afgelopen tijd hebt ontmoet: Mede-huysgenoot Jan van Setten, ik ben echt weggeblazen door zijn talk.

Eerste tv-debuut: Als 13-jarige in een kinderprogramma van de VPRO. Over de liefde! (Dit werd aan de vooravond van mijn huwelijk ineens uit de mottenballen gehaald, tot hilariteit van iedereen. Ik ging even onder tafel zitten. #genant).

Favoriete stad: Rotterdam (want ik ben Rotterdamse).

Favoriete eten: Dim Sum.

Meest unieke vraag die je hebt gekregen op het podium: Of ik mee ging tango-dansen.

Meest interessante dagvoorzitterschap: Het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers, met 750 mannen in uniform, pantservoertuigen, abseilende troepen en een Sinterklaas die werd gered! De kernwaarden van het korps gaan over teamwork en leiderschap en ik heb er zelf ontzettend veel van geleerd. Als het niet kan zoals het moet, moet het zoals het kan!

Wie zou je graag willen ontmoeten: Brené Brown, een wetenschapper die de kracht van kwetsbaarheid onderzoekt. Meesterverteller! Check haar TED-talk!

Grootste blunder ooit op het podium: Poeh! Met je hak vastzitten in het podium, mijn jurk vergeten dicht te doen nadat ik geluid om kreeg … Heb je even? 😉

Meest trots op: Op het podium samen met Koning Willem-Alexander.

Iets wat je nog wel een keer over wil doen: In de trapeze in het circus.

Wat zijn jouw sterke punten als dagvoorzitter: Snel verbanden leggen en dat met humor terugkoppelen.

Wanneer is een event voor jou geslaagd: Als er kaasstengels zijn. Nee grapje! 😉 Als het publiek een waardevolle dag heeft gehad en de opdrachtgever ‘high fivend’ in de coulissen staat omdat het event zo boven verwachting is uitgepakt.

Wat zou je altijd nog eens willen doen: In Lapland met sledehonden rijden en hopelijk het Noorderlicht zien. Als dat van de bucketlist is zien we weer verder!

Wil je meer weten over Eva als dagvoorzitter?